Last news in Fakti

13 Март, 2019 09:20 2 687 46

САЩ не искат руска зависимост в Европа

  • северен поток-
  • газ-
  • русия-
  • сащ-
  • европа-
  • помпео

САЩ възнамеряват да помогнат на приятелите си в Европа

САЩ не искат руска зависимост в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вашингтон не иска американските съюзници в Европа да зависят от доставките на природен газ от Русия в резултат на изграждането на "Северен поток-2". Това съобщи държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео на конференция в Хюстън, предава TACC.

"Не искаме нашите европейски съюзници да се закачат на руски газ заради проекта" Северен поток-2", каза той." Не искаме да зависим повече от доставките на петрол от Венецуела. " Според него по-специално в това отношение Съединените щати увеличават производството и износа на въглеводороди.

Помпео отбеляза, че САЩ възнамеряват да „помогнат на приятелите си да осигурят диверсификация“ на енергийните доставки. В тази връзка държавният секретар отбеляза ролята на частните компании за увеличаване на износа на втечнен природен газ в Полша. Според държавния секретар Вашингтон разчита Берлин да преразгледа позицията си и да не позволи завършването на газопровода "Северен поток-2". Това каза Помпео във вторник пред CNBC.

Той беше попитан как САЩ се отнасят до факта, че проектът „Северен поток-2“ се доближава към своя край. "Тук всичко е ясно: Германия дава парите си на руснаците в момент, когато другите я защитават", каза Помпео. "Призоваваме ги да не завършват газопровода, настояваме да диверсифицират енергийните доставки", добави държавният секретар, съобщи „Фокус“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    74 8 Отговор
    Дано мега земетресение ви изтрие от тази планета !
  • 2 Анти седераст

    44 5 Отговор
    Аз не искам в океана да има вода, а в небето облаци.
  • 3 Townboy

    73 9 Отговор
    То и аз не искам Европа да е дъщерно дружество на САЩ, но никой не ме пита.
  • 4 Хахах хахахахха хахаххаха

    51 7 Отговор
    Нещо друго не искат ли?

    Коментиран от #34

  • 5 Свиленов

    31 1 Отговор
    Аз искам раци.
  • 6 vvvvv

    44 6 Отговор
    Искат зависимост от Америка, ама от скъпата и част.
  • 7 ай де бе

    38 5 Отговор
    А сащ не искат ли слънцето да пече по-слабо на територията им, за да не им е толкова жега?!!
  • 8 Еее

    57 7 Отговор
    Ние пък нещем американска зависимост.Ние сме в Европа.
  • 9 САЩ не искат

    38 6 Отговор
    Искам да спрете да дишате!
    Всеки иска , но най-много тези от Вашингтон.
    Това е пълна идиотщина от тяхна страна.
    Все мътят водата , за да могат по лесно да ловят после.
    И били после "велики"
    То луди политици, ама в последните години се нароиха доста, но живеят за сметка на родните си стада.
  • 10 Гост

    57 6 Отговор
    САЩ иска целия свят да е като тях - полицейска държава в която пет служби те четат мейла, подслушват ти телефона и следят какво пазаруваш. Държава в която ГМО е позволено а Монсанто съди хората дръзнали да не ползват техни продукти. Държава в която има само частно здравно осигуряване - ако не си платиш те оставят да пукнеш на улицата. Държава в която няма отпуски - ако работодателя те пусне, пусне - ако не, не. Държава която е участвала в стотици въоръжени конфликти в цял свят без никой да ги кани. Държава която блокира инакомислещите и нежелаещи да и целуват г*за.
  • 11 Сатаната

    22 3 Отговор
    Хайде някой да смени плочата, глухи ли сте, прескача от години.
  • 12 Как не е ясно

    29 3 Отговор
    Диверсифицирайте доставките, като купувате от... НАС!
  • 13 Д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н.завеждаш 2 хирургия

    17 3 Отговор
    Имам 22 с.много рунтаф за фащ. И фащане.
  • 14 боцмана

    38 3 Отговор
    Ало , краварчетата ного ви се иска Европа да е само и единствено зависима от вас , държава по млада от гардероба на баба ми. Време е ЕС да създаде собствена армия да излезе от НАТО и да ви гледа сеира на най недоносената и създадена от боклука на Европа нация.
  • 15 Borislav Popov

    32 3 Отговор
    Що не си гледат продънения бюджет ами тръгнали да казват кой какво да прави. Направо досаждат вече .
  • 16 Шляхтиц

    37 3 Отговор
    Кои са САЩ, за да искат каквото и да било, свързано с Европа. Сбирщина от престъпници, измамници, авантюристи, които избиват МИЛИОННИ стада от бизони, за да имат какво да ядат НА ГОТОВО, за двеста, триста години постигат МНОГО, но както всичко БЪРЗО ПОСТИГНАТО, БЪРЗО СИ ОТИВА след това. Дошъл е този период. И великата Римска Империя и тя се е разпаднала.

    Коментиран от #18, #40

  • 17 Барчо

    35 3 Отговор
    Помпата предполагам знае какви неустойки трябва да платят тези, които се откажат от вече сключените договори. България бе принудена да плати огромни неустойки заради нереализирания проект на двете нови турбини. Ние не го реализирахме заради европа, но плаща България. Що за европейски ценности са това??? Казвал съм го и пак го казвам. Никой не е против да купува по-евтино и ако искат да заповядат със своите конкурентни цени. Това е просто Капитализъм. Не сме във война с Русия и няма проблем да търгуваме с тях и с Америка. Или ще помогнат на нас точно както помогнаха на Украйна с въглищата. Украинците купуваха от Донбас изключително калорични и евтини въглища, но за да не били "зависими" сега купуват от американците пенсилванските боклуци с 40% по-скъпо на тон. За качеството да не говорим. Пенсилванските рудници бяха все затворили, а сега имат работа и си продават скъпо и прескъпо боклуците. Истината е следната: Поради географското си разположение без тръба за никаква конкуренция в цените не може да осъществи Америка. Дори мекерето, колкото и да е послушно разбра това.
  • 18 Барчо

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "Шляхтиц":

    Империите умират бавно и мъчително за останалия свят. Римската империя умира цели 500 години
  • 19 Тошко

    28 2 Отговор
    Да ще ни помогнат да не сме зависими от Русия Като ни направят зависими от тях! айде мерси моля ви се махнете тази Независимост от з****** ми
  • 20 Zax

    26 3 Отговор
    Много ясно! Те искат Европа да е под ТЯХНА зависимост!
  • 21 Румяна Костова

    33 4 Отговор
    Започвам да мисля, че алчността на политиците на САЩ е повредила вменяемостта им. И в прав и в заобиколен текст приятелите им в Европа казаха, че ще достроят Северен поток 2.Приятелство не приятелство, европейските бизнесмени умеят да смятат как ще се отрази 30 процента по - скъпия американски демократичен газ на икономиката им.
  • 22 Хорхе

    27 3 Отговор
    Що за наглост ,вече тия прекаляват,няма да я бъде тая тия се мислят за велики и вечни ама почват да грешат,никой няма ги търпи след време ,безумници!!!!
  • 23 факти

    20 2 Отговор
    Само да ви кажа, че като бръкнеш в джоба на данакоплатеца и то с най малко 30% по скъп газ от Америка.Тва нещо поражда недоволства и бута правителства а и бизнеса страда.На политиците в Европа, след жълтите жилетки, ще им потрябват кафяви гащи в един момент.
  • 24 Bubbles

    19 1 Отговор
    Играта на Господ обикновено се плаща пре-скъпо, четете историята господа кравари!
  • 25 kjl

    12 1 Отговор
    Всъщност тези брътвежи са по-скоро жалки от колкото смешни.
  • 26 гост

    4 16 Отговор
    Оооо , русофилски плач се носи на талази , хахахахх !!!!! Ми що така , бе русколизци ?? Нали матушката е велика , тя сама си прави всичко , никой не и трябва , нали чакат на опашка за "златния" и газ , що толкова се натиска да го продава на "западналата" Европа ??? Ми да си го продава там на Китай ли , на който си ще !!!! Нали кранчета там щяла да спира , айде , откога чакаме , а то голи обещания и руски лъжи , опашати при това !!!!
  • 27 гост

    3 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    На фона на застрашително нарастващите амбиции на Китай, който все по-често гледа на Москва като на младши партньор и изтласква Русия от Централна Азия и Южен Кавказ, упорството на руското ръководство да се бори срещу НАТО изглежда, меко казано, странно. Полските танкове никога няма да навлязат по улиците на Смоленск, нито пък германските десантчици ще направят опит да превземат Калининград.

    Крайно време е Кремъл да престане да води собствения си народ за носа и се замисли за реалните, а не мнимите интереси на Русия. Крайно време е да бъде погребан съветския Купидон – също както преди 20 години, когато беше погребано споразумението от Ялта.
  • 28 ЕВРОПА

    4 13 Отговор
    Никой не иска руска зависимост особено тези държави които са били потърпевши
  • 29 гер

    7 3 Отговор
    И аз не искам тези двама джендъра да се месят на Света
  • 30 Балкански

    11 1 Отговор
    Цял свят не иска американска зависимост. Но тези индианци се мислят за най велики.но и техния ден ще отмине, както е казала великата пророчица Ванга.
  • 31 СмоГ

    1 2 Отговор
    Прави впечатление, че в работно време мурзилките и резаците са много активни и настъпателни. След това се спихват.
  • 32 Вълков

    11 3 Отговор
    Май всички русофоби са забравили какво е пазарна икономика и зависимост от една държава!
    Да уточним
    -Русия не забранява и непринуждава никой да купува руска газ !
    - Америка е тази която го забранява със уж псевдо зависимост от Русия
    -Като искат Америка (НЕЗАВИСИМОСТ НА СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ) да си докарат газът в Европа и ако е по изгоден , НИЕ техните приятели ще си го купим!
    -В противен случай Америка не иска независими приятели а зависими но от Американския монопол !!!
    *****Хайде скъпи Русофоби опровергайте ме******
    Накарайте ме да повярвам че 2+2=5

    Коментиран от #33, #36

  • 33 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Вълков":

    Доста плоска философия , кой мислиш , че ще се върже ?? Русия е официално обявена, формално и неформално , и от ЕС и от САЩ за главен противник , наравно със Китай !! И даже не прави опити да го крие , напротив постоянно се пъчи пред захлупените си "поданници" с това и се хвали със новите оръжия , с които смята да ги атакува !!! И на тоя фон откъде накъде страни членки на НАТО ще финансират разработките и производството на руски оръжия ??? Ми да си продава там петролеца и газчитата на "съюзниците" си , кеф ти Куба , кеф ти Венецуела , кеф ти Иран и Турция , та и Китай ако искаш !!!! Откъде накъде се бута в тая Европа , дето била толкова лоша , а ???
  • 34 robur

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах хахахахха хахаххаха":

    ИСКАТ ПО ЕДИН БОР В ЗАДНИЯ ИМ ДВОР
  • 35 Един

    9 1 Отговор
    Друго си е Европа да зависи само от Щатите!
  • 36 Хрониките на Евразия

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "Вълков":

    Когато една стока се е превърнала в средство за шантаж , познай кой ще е губищият ?
    Пазарна икономика , в мафиотска държава няма как да има !
  • 37 Хрониките на Евразия

    5 8 Отговор
    Преди си мислих , че РФ ще се разпадне на малки феодални княжества , но гледам какво става във Венецуела и очаквам , че края на РФ ще бъде глобална катастрофа - без електричество и вода , но затова пък с грабежи и убийства ..
    Бежанците от Сирия ще ви се струват вече като детска игра , щом ордата тръгне да се спасява в Европа ..
  • 38 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор
    Аз пък си мислех , че военните бази определят кой от кого е зависим...Хайде да ги преброим!!! Да си изясним картинката.... А ,,СВОБОДНАТА ТЪРГОВИЯ,, БЕ ВАШ,НА САЩ неолиберален закон от демократичният свят....заедно със СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ПАРИ!!!може би и хора!!!!!/ОЩЕ ИМАМЕ ВИЗИ!!!!/ Да не забравяме , че РУСИЯ Е СЪЩО ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА!!!!!И ИМА ПРАВО на посочените неща!!!
  • 39 Вълков

    9 2 Отговор
    Интересно кой кого шантажира!
    Този който поставя ултиматуми не е Русия
    Този който заплашва със санкция също не е Русия
    Проверете следващия път в тълковен речник какво е *конкуренция* *монопол* *шантаж*
    *Изнудване*
    Интересното в Случая е че всички държави които не са на едно мнение със САЩ са или санкционирани,или обявени за врагове или са изнудвани със мерки с които обвиняват Русия че ги прави !
    Девизът" Който не е със нас значи е против нас" не е демократичен а деспотичен и тираничен ! Неща с които уж Америка се бори а прилага доста добре! Не е ли това демокрацията държавите да избират своя път сами а не да бъдат изнудвани , сещате се от кого ! От Държава създадена от преселници престъпници избили местното население а остатъка изпратил в лагери и резервати! Държава със най големите дългове в света! А когато финансовата кризата ги озари , бяха първата държава която обяви че обезпечеността на валутата вече няма да бъде в злато а във псевдо рейтинг , който естествено контролират отново те. Или за това че създадоха Израел и затриха от Света Палестина ,като позволяват на хората убили Исус Христос да затрият и истребят Палестина!
    Или за това че се забранява разследване на холокоста, сигурно за да не се открие нещо което може да опровергае една световна Лъжа
    Все много интересни факти
  • 40 зулус

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шляхтиц":

    Щеше да си напълно прав, ама бизоните не ги избиха за да имат какво да ядат ,а за нямат и ндианците какво да ядат...горе-долу така е и с газта...като шопската поговорка -я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!!!
  • 41 възмутен

    3 0 Отговор
    Америка, какво се разпростира навсякъде? Вие питате ли ни , ние искаме ли Ви, не само Вас, но който и да е? ХАЙДЕ СТИГА СТЕ СЕ СТРЕМЕЛИ ДА ЗАРОБВАТЕ!
  • 42 Националист

    3 0 Отговор
    Но разбира се зависимостта от тях е правата зависимост, тя е демократична, еврогейска ....... и е за "наше добро".
  • 43 Националист

    2 0 Отговор
    Какво стана с идеала "Свобода за всички да търгуват и организират за мирни цели с всекиго, когото пожелаят"? Това тяхното е феодално отношение към нас. Само Унгария и Италия в момента се противопоставят на неправдата на Вашингтон.
  • 44 ghost

    1 0 Отговор
    Докарайте евтин газ и всички ще купуват от вас, не от Русия.
  • 45 емо

    2 0 Отговор
    Къде остана либералната икономика " свободно движение на капитали товари и човешки ресурси " трябва да попитаме тези "идиоти " същите които до вчера ни убеждаваха . Мисля, че е време " поробената Европа " да се отърве от това робство и сама да реши къкво да прави .
  • 46 пенко

    2 0 Отговор
    ВЕДНАГА "САНКЦИИ" И БАЗАТА РАМЩАЙН В БЪЛГАРИЯ !?!? ПЪК У НАС ТАКИВА КАТО МЕН ЩЕ Я "СЪХРАНЯВАТ" !!!!!!!