Last news in Fakti

16 Март, 2019 12:05 1 513 5

Тръмп наложи първото си вето

  • доналд тръмп-
  • вето-
  • сащ-
  • президент

Президентът наложи вето на решението да се отмени извънредното положение

Тръмп наложи първото си вето - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на решението на Конгреса в САЩ да отмени извънредното положение по границата с Мексико, предаде „Ройтерс”. Това е първият път от встъпването си в длъжност в Белия дом, в който държавният глава на САЩ се възползва от това свое право.

Мярката беше приета от контролираната от Републиканската партия горна камара на Конгреса преди два дни с 59 срещу 41 гласа. С обявяването на извънредно положение Тръмп искаше да намери алтернативен начин да осигури милиарди долари за финансирането на "стена" по границата с Мексико за спиране на нелегалната имиграция, след като Конгресът отказа да му отпусне тези средства.

12 сенатори републиканци се опълчиха на държавния глава на САЩ, който още тогава се зарече да наложи вето с лаконичен туит след гласуването: „ВЕТО!”. За да преодолее ветото, Конгресът ще се нуждае от мнозинство от 2/3 и в двете камари. Според експерти, това е малко вероятно.

Тръмп наложи първото си вето
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 3 Отговор
    Колко ли му плаща Путин ,тоз в корема на майка си сигурно съновал, вето ,санкций,дрога
  • 2 ПОЗНАВАЧ

    2 3 Отговор
    Браво на Тръмпи, добре държи!
  • 3 Националист

    5 2 Отговор
    Закво се занимава с тея глупости? Я да се огледа малко, че скоро Китайците, руснаците и корейците ще го таковат на задна

    Коментиран от #4

  • 4 оня

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Националист":

    Tе вече са го такова ама толкова го боли от неговите хора че вече не усеща нищо
  • 5 бомбата

    2 1 Отговор
    Еи тая контрабанда им яде здраво тиквите алчни на тея комунисти - демократите ! То и църна маймуна си туриха , то не бяха кавали, импичмънти, майна там комунисти все политбюро да плюскат....Тръмп зорлем ще им направи на американците най-голямото добро като спре към САЩ ордите цигани от Мексико !