Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Март, 2019 19:33 5 837 134

Путин в Крим: Анексията на полуострова беше волята на хората (СНИМКИ)

  • крим-
  • русия-
  • севастопол-
  • владимир путин-
  • санкции

Президентът на Русия присъства на тържествата за петата годишнина от присъединяването на полуострова

Путин в Крим: Анексията на полуострова беше волята на хората (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин отбелязва петата годишнина от руската анексия на Крим от Украйна с визита на черноморския полуостров, предаде АР.

Президентът на Русия присъства в Севастопол на пускането в пълна експлоатация на Балаклавската ТЕЦ, а по видеоконферентна връзка - и на пускането на Таврическата ТЕЦ и на подстанция в Таман.
Двете нови топлоелекроцентрали в Крим, които заработиха на пълни обороти, са част от усилията на Москва да осъвремени инфраструктурата на региона, предаде ТАСС. Първите енергоблокове на двете ТЕЦ влязоха в експлоатация през октомври миналата година.

Украйна спря енергоснабдяването на полуострова и блокира доставките на стоки за Крим през своя територия, след като Москва анексира региона през 2014 г.

Путин в Крим: Анексията на полуострова беше волята на хората (СНИМКИ)

Усилията на Русия за модернизация включваха също строителството на 19-километров мост над Керченския проток, свързващ Черно и Азовско море, който беше открит миналата година. Проектът на стойност 6,3 милиарда долара улесни връзките с Крим, който преди това зависеше от фериботна връзка, която често беше нарушавана от бури.

Русия анексира Крим през март 2014 г., след набързо организиран референдум, стъпка, която доведе до санкции на САЩ и ЕС.

Много хора по света и в Европа не признават присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и говорят за анексия, но те пренебрегват факта, че жителите на Крим решиха след референдум да влязат в състава на Руската федерация, за което са наказани със санкции. Това заяви руският президент в Симферопол по време на среща с делегация френски политици, оглавявана от председателя на дружеството "Френско-руски диалог" Тиери Мариани, предаде ТАСС.

Путин в Крим: Анексията на полуострова беше волята на хората (СНИМКИ)

Според Путин ако някой смята, че Крим е анексиран от Русия, то тогава населението на полуострова не носи отговорност за това и по тази причина не бива да му бъдат налагани санкции. "А ако са гласували в референдум, тогава трябва да признаем, че най-важният принцип на демокрацията е волеизявлението. Те направиха това и също е невъзможно да бъдат наказвани за това", заяви руският президент. По думите му онези, които "правят всичко това, не разбират самия принцип на демокрацията".

Целта на терористичния акт срещу мюсюлмани в Нова Зеландия бе да дестабилизира положението в страната. Русия ще направи всичко, за да не допусне такова нещо, заяви още Путин, цитиран от ТАСС.

Путин в Крим: Анексията на полуострова беше волята на хората (СНИМКИ)

Путин в Крим: Анексията на полуострова беше волята на хората (СНИМКИ)

"Ние, разбира се, скърбим за жертвите на този ужасяващ атентат в Нова Зеландия, целта на който несъмнено е да взриви обстановката в страната. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да не допуснем подобно нещо", каза Путин.

Стопанинът на Кремъл подписа и пакета от закони, които налагат ограничения на онлайн медиите и предвиждат наказателна отговорност за оскърбления в интернет срещу държавните символи и институциите на властта на Руската федерация.

Критиците на Кремъл виждат в новите закони опит за задушаване на критиката и затягане на контрола върху медиите, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Конур

    36 127 Отговор
    На референдума са гласували 18,5 %. И референдум под дулата на автоматите няма никаква стойност

    Коментиран от #5, #17

  • 3 Манаф

    30 41 Отговор
    Крим е Български
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Крим е Русия

    62 29 Отговор
    Путин навря евреите в септична яма хахахахжа

    Коментиран от #19

  • 7 Batushka

    69 28 Отговор
    Най големия!Нов Цезар!Цар на Царете!

    Коментиран от #9

  • 8 Христо Христов

    48 9 Отговор
    Виждам, че някои от коментиращите са били в Крим, видяли какъв етнос е населението на полуострова, и как е репресирано от ноеата власт!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    87 13 Отговор
    Що за глупендър трябва да си, че да пишеш за принуда и автомати? Жителите на Крим не искатда са в Украйна, решиха си го с референдум. По вашата тъпа логика Косово може, Хавай - на 5 000 км от САЩ, ама америте решили тихоокеанска база насред нищото, и хоп - американски щат. Сигурно с референдум? Айде стига глупости, бъдете обективни.

    Коментиран от #21

  • 11 гост

    46 15 Отговор
    Що за глупендър трябва да си, че да пишеш за принуда и автомати? Жителите на Крим не искатда са в Украйна, решиха си го с референдум. По вашата тъпа логика Косово може, Хавай - на 5 000 км от САЩ, ама америте решили тихоокеанска база насред нищото, и хоп - американски щат. Сигурно с референдум? Айде стига глупости, бъдете обективни.

    Коментиран от #25

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    22 51 Отговор
    1. Янукович дойде на власт като обеща на украинците прозападен курс на управление.
    2. Путин, след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са излъгани и продадени.
    5. Прогониха кремълския лакей.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че Русия с международен договор е ГАРАНТ ЗА суверинитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим.
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе.

    Коментиран от #46, #74

  • 13 Така е

    25 48 Отговор
    Няма референдум който да е довел до нещо добро. Глупавите са винаги повече от умните. За това референдумите трябва да се забранят.

    Коментиран от #14, #32

  • 14 Анти седераст

    37 13 Отговор

    До коментар #13 от "Така е":

    Плюеш на демокрацията ли ве въшлив еврейски джендър?
  • 15 Анти седераст

    39 11 Отговор
    Доживях демократите да заплюят демокрацията. Какви помияри. За една Синагога майките си ще заколят.
  • 16 Сталин

    48 15 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 17 хамсал

    39 24 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Конур":

    Гласували на референдума 85%, от тях 93% със ЗА присъединяването! Цифрите, които ти си изкарал, да си ги завреш пак на същото място!

    Коментиран от #23

  • 18 Ввв

    13 13 Отговор
    Хаха,сега ще получат “златен” стандарт като в Русия
  • 19 Роко

    10 15 Отговор

    До коментар #6 от "Крим е Русия":

    Наврял той. Ротенберг (надявам се знаеш кой е той) какъв ли е по народност? Май аврейче се пада. Още едно еврейче държи златните мини в Чукотка.
  • 20 ПОЗНАВАЧ

    12 30 Отговор
    Е тогава и Хитлер е демократ. Войници без пагони е имало и в Судетите. Но, каквото търсят, ще намерят - мизерия и разпад. Не случайно рашките бягат на талази от „рая”.
  • 21 Роко

    16 42 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Референдума беше проведен под дулата на руската армия (информация Путин) и в него участват само руснаците живеещи на полуострова или 55% от населението на Крим (дори при тези условия не успяха да постигнат 100% гласували за. Срам и позор). А резултата е силно съмнителен защото както обича да казва Путин: "не е важно кой как гласува, а кой брой гласовете"

    Коментиран от #44

  • 22 Random

    23 8 Отговор
    Как им пикае отгоре... Ей тва е да имаш топки
  • 23 Роко

    9 29 Отговор

    До коментар #17 от "хамсал":

    Пропускаш една подробност гласуват единствено руснаците от които гласуват 83% от гласувалите едва 93% гласуват ЗА. Или с други думи едва около 47% от населението на Крим гласува ЗА
  • 24 Голем смях

    9 34 Отговор
    Утре рускоговорящите по българското черноморие може да решат на референдум да се присъединят към Россия,а Видински окръг към Румъния,Кърджали към ...Гърция.Трябва да уважим волята на населението и да пратим зелени човечета.
  • 25 червени боклуци

    14 40 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ватенка,ако не бяха САЩ сега Хавай щеше да е на нивото на Русия.Малко след маймуните.Ако тук направят референдум за присъединяване към САЩ 90 процента от българите ще гласуват с ДАДАДАДАДАДА.
  • 26 Хрониките на Евразия

    9 21 Отговор
    И Хитлер беше казал нещо подобно , след анексията и референдума в Австрия ..
  • 27 НЕКОЙ

    14 28 Отговор
    Изгонете руските граждани от България, защото утре путин може да реши, че Черноморието е руска територия.

    Коментиран от #33

  • 28 Стоян

    6 13 Отговор
    Путин: Россия признает границы Украины
    "Крым не является никакой спорной территорией... Россия давно признала границы сегодняшней Украины... Вопрос о каких-то подобных целях для России, считаю, отдает провокационным смыслом", - сказал Путин.

    МОСКВА, 30 авг - РИА Новости. Россия признает границы Украины и говорить о том, что ее целью может быть Крым - провокационно, заявил премьер-министр РФ Владимир Путин

    "Крым не является никакой спорной территорией... Россия давно признала границы сегодняшней Украины. Мы по сути закончили в целом и в общем наши переговоры по границе... Вопрос о каких-то подобных целях для России, считаю, отдает провокационным смыслом", - сказал Путин.
  • 29 Реалист

    15 25 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМhttps://m.fakti.bg/world/368138-p":

    Тоя пути е като "АЛО-ИЗМАМНИК" - абе аз парите ги прибрах по волята на хората, те ми ги хвърлиха от терасата... Ще дойде Видовден и за него и кръга Озеро

    Коментиран от #38

  • 30 Гоуст

    16 24 Отговор
    Пичове, може ли утре Доган да дойде и да пусне референдум в Родопите? Мнозинството ще гласува с ДА и родопите ще станат турски. Питам за един преател като сте заговорили за референдуми

    Коментиран от #36

  • 31 Турски геноцид

    6 16 Отговор
    Путин каза ли нещо за действията на приятелите си, турските терористи, срещу християните или още не?

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хрониките на Евразия

    8 14 Отговор
    В контекста на кримнаш ,путинската пропаганда често използва думата "самоопределение".
    Но право на самоопределение имат само НАЦИИТЕ.
    А такава нация като "кримчани" - не съществува.
    Както и "народа на донбас", между впрочем .

    Коментиран от #41, #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Реалист

    8 17 Отговор

    До коментар #38 от "Ivan":

    Кой ти говори за американски бази бе бояришник? прочети за кръга "Озеро" около пути и се виж в огледалото до къде ви е докарало джуджето с ботокса.

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Христо Христов

    10 3 Отговор

    До коментар #37 от "Хрониките на Евразия":

    Нациите не се самоопределят, а се формират Правото на самоопределяне, е право на всеки човек, а хората формират нациите.

    Коментиран от #47

  • 46 аз казах

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не е вярно. 1. на 21 февруари всичко беше съгласувано с външните министри на Германия и Франция за провеждане на извънредни президентски избори и отлагане на подписваето на договора за асоцииране с ЕС и провеждане на преговори с Русия , защото между двете страни имаше много тесни икономически връзки. 2. На другия ден бе извършен преврата, Янукович тръгнаха да го задържат и той избяга, защото щяха да го убият. 3. Франция и Германия плюха на подписите си и признаха преврата. 4. Лично Нуланд призна , че сащ са похарчили за този преврат 5 млр..5. Янукович не е отказвал да подписва за ЕС, а искаше отлагане, за да се разгледат противоречията, които възникват със съществуващите споразумения с Русия. 6. Всички вие неофашисти начело със сащ няма да станете световен жандарм, защото Русия ще ве унищожи за 2 часа. Избийте си ги тези мераци от главите, мамкави разбойническа и бандитска. Разбра ли каква е истината, тикво.

    Коментиран от #53, #104

  • 47 Хрониките на Евразия

    7 12 Отговор

    До коментар #45 от "Христо Христов":

    Правилно , а аз какво казвам ?
    В Крим има само една нация която има право да се самоопредели - кримските татари .
    Затова и в състава на Украйна , полуострова имаше автономия .
    През 1944 година , коренното население на Крим , татари , българи , гърци , беше изселено в Сибир и Казахстан , а на тяхно място заселени руски колхозници .
    Един руснак няма в Крим , на който дядо му да се е родил там .

    Коментиран от #52, #85

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хрониките на Евразия

    3 7 Отговор

    До коментар #41 от "Ivan":

    Пиши по човешки !
  • 50 681 БГ

    10 2 Отговор
    Крим е Български !!! Крепости и земи са Български!!! Стара Велика България е там До Каспийско море !
  • 51 Точи и Меси

    9 7 Отговор
    Всичкото сорос газ пикае. Ама Крим само на картички или по телевизията !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 681 БГ

    10 7 Отговор
    Пияни Руснациии учете История....... Крим да сё върне на България!!!

    Коментиран от #57, #98

  • 55 Цанко

    12 5 Отговор
    На Украйна и подариха Крим наготово ,ама прасе от кладенчова вода разбира ли ? Крим дали струва пет милиарда - колкото им даде сорос за да направят преврат ?

    Коментиран от #107

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Лука Мрази

    15 6 Отговор
    Украйна да е водила война за Крим? Бе като са много ербап да обявят война на Русия и да тръгнат на бой за Крим ! Тогава ще им признаем правото над полуострова !
  • 59 РУСЕВ

    20 5 Отговор
    ПУТИН ИМ РАЗКАТА ИГРАТА ЗА ТЕЗИ 20 Г. 1. Спечели чеченската война, в която бандитите бяха поддържани от колективния запад. 2.Спечели Грузинската война от 2008 като отне Осетия и Абхазия. 3. Спечели и проведе Олимпиада. 4. Спечели и проведе световно по футбол. 5. Върна си Крим и не позволи Севастопол да стане натовска база. 6. Превзе Донбас. 7. Построи СП1, Син поток, Силата на Сибир, сега СП2. 8. Създаде Хиперзвук от 27 Мах , Посейдон и Сармат, като по този начин с 30 г е пред американците. 9. Отне от колективния запад Сирия, предстои същото в Либия и Венецуела. ПУТИН НЯМА нито един провал за тези 20 г. А НАЙ ГОЛЕМИЯ УДАР НА ЗАПАДНИТЕ ЗЛОДЕИ ЩЕ НАНЕСЕ С ПОСОЧВАНЕТО НА НАСЛЕДНИКА СИ. КОСИТЕ ЩЕ ИМ СЕ ИЗПРАВЯТ.

    Коментиран от #110, #133

  • 60 бат Рамбо е гей

    12 7 Отговор
    Украинците с Донецк и Луганск не могат да се справят , тръгнали Крим да си искат ? Как Крим стана украински ? На томбола ли им се падна ? Като са мъже да ходят на бой и да си го вземат !

    Коментиран от #64

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Бесен Язовец

    16 5 Отговор
    Хората там пет дена се скъсаха от тържества , а сороснята тук се скъса да се пени ! Никой не ви иска криворазбраната демокрация ! Видяха хората как демократично горихте живи хора в Одеса !

    Коментиран от #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Барчо

    14 4 Отговор
    Украйна гласува 1991 г за самостоятелността си, но още тогава успоредно Крим прави референдум за оставане в рамките на Русия. 1995 г ООН не признава референдума на кримчани. Е. 2014 г руснаците връщат дълга си към тях и признават референдума. Загроби ги продаде, въпреки че самия кримски народ не го е искал, видно от референдума, независимо дали някой го признава или не. Хрушчов 1954 г отдава Крим на Украйна, но без Севастопол. Въобще това си е каша забъркана още тогава. Путин изправя неправдата от тогава.

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Бесен Язовец

    12 2 Отговор

    До коментар #67 от "hui za putin bedniaka":

    Проста кравешка фашкия си !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 От село

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Кви казаци бе, селски шматарок... хохоли!
    Казаците са т.нар. сепаратисти и имат общо с украинците, колкото ние с гърците.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #71 от "hui za putin bedniaka":

    Виждам че нещо си ми писал за коментара, но за съжаление не чета на "шльоковица".

    Коментиран от #86

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 hui za putin bedniaka

    2 9 Отговор

    До коментар #77 от "Черна Врана":

    hui za tebe i za putin be negramotnik vij kak pi6e6 kade si zavar6il uchilishte da ne bi kiliino uchilishte

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Западните Балкани

    5 12 Отговор
    Волята под дулата. След като е воля на народа, защо изчакаха да свърши олимпидата в Сочи? Защо не 5 месеца по-рано? Без навлизането на руски военни на полуострова и принуждаването на населението да участва в организирания от тях референдум нямаше как да стане. Така че това е прах в очите

    Коментиран от #87

  • 84 Не е така, а така

    13 6 Отговор
    АМА НАУЧЕТЕ СЕ - НЕ Е ГЛАСУВАЛ ПОЛУСТРОВА, А АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ!!! АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ - народа, населението, живущите - не знам как по-ясно да ви го напиша, че да стане ясно...

    Коментиран от #88

  • 85 Христо Христов

    11 5 Отговор

    До коментар #47 от "Хрониките на Евразия":

    А, значи руснаците трябва да дадат Крим на татарите, за да си направят татарска държава! А в такъв случай САЩ не трябва ли да върнат земите на индиянците, за индиянска държава, защото и дедите на американците не са от там!
  • 86 Джудже

    6 1 Отговор

    До коментар #76 от "Барчо":

    И аз съм така. Написаното на български с латински букви е като написаното с л..но по стената, може да се прочете, но е неприятно ;-)))
  • 87 Барчо

    9 7 Отговор

    До коментар #83 от "Западните Балкани":

    Каква руска армия е влязла там??? В казармите на полуострова е имало тогава действаща въоръжена както си трябва армия с численост 40 000 щика. Руснаците са пратили 2 000 войници разположени в цял Крим. Това се пада по 10-20 войника на населено място. От една страна 40 000 а от друга 2 000. Разлика правиш ли между тези две величини??? Не и имало нито един човек пребит, задържан и т.н. Нито една пушка не е гръмнала. От това също трябва да си правиш някакви заключения. Също и от последващите 5 години до този момент. Няма стачки, няма дрънкане на оръжия. Виждал ли си по западна или наша телевизия да са излезли жители на Крим и да се оплакват или да заявяват, че не желаят да са в състава на Русия???

    Коментиран от #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Хрониките на Евразия

    7 5 Отговор
    Ялта, Джанкой, Симферопол, Севастопол, Балаклава, Симеиз, Коктебел, Феодосия, Гурзуф, Форос , Бахчисарай ..
    Удивително, колко изконно руски , даже изконно славянски имена на градовете на толкова малък полуостров ..
  • 90 hui za putin bedniaka

    4 6 Отговор

    До коментар #87 от "Барчо":

    abe platen trol ako jitelite na kyrdjali re6at 4e im sa naru6eni oravata i turcia aneksira kyrdjali i svilengrad s referendum ti syglasen li 6te si ili 6te se bie6 s turskata armia sme6ko platen

    Коментиран от #95

  • 91 Хрониките на Евразия

    8 8 Отговор
    Даже Путин вече жестоко съжалява за анексията на Крим .
    Но връщане назад няма , ще му се смее и последният руски нетрезвен организъм.
    Ще му се наложи до края да сърба попарата , която надроби ..
    А за вас товарищи колхозници , ще ви кажа - Всеки крадец си мисли , че откраднатото вече е негово , докато не му щрактнат белезниците ..
    А вие си балалайкайте , лошо няма , освен , че сте без значение !

    Коментиран от #93, #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Д-р

    7 3 Отговор

    До коментар #91 от "Хрониките на Евразия":

    Абе , ти си болен човек !

    Коментиран от #119

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 РУСЕВ

    7 6 Отговор
    КРИМ не е бил никога украински. Хрушчов устно, даже без необходимия държавен документ, го прехвърля от Руската федерация към Украинската съветска социалистическа република защото няма сухопътна връзка с Русия и защото тогава няма никакво значение къде е. След разпада на СССР пияндето Елцин изобщо не се сеща за този въпрос. Така че, украинците нямат никакво основание за Крим. Вижте в историята колко кримски войни са се водели и кой го е защитавал. Винаги Руската империя и никога някаква си украйна.

    Коментиран от #112

  • 97 РУСЕВ

    5 1 Отговор

    До коментар #94 от "Ivan":

    Пич, пиши на КИРИЛИЦА, а не на КЪКАВИЦА. Нищичко не ти се разбира. Няма да си губим времето с теб.
  • 98 Мадуро.

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "681 БГ":

    И защо да се върне на България Крим? За да го окраде боко тиквунски ли???
  • 99 Наблюдател

    9 3 Отговор
    Ако носът на джуджето растеше с еди милиметър на всяка изпечена от него лъжа, досега да е станал по-голям и от телевизионната кула в Останкино.
  • 100 Истината

    7 2 Отговор
    На 27 март 2014 г. Генералната Асамблея на ООН прие резолюция 68/262, в която се казва, че „референдума, проведен в Автономна Република Крим и град Севастопол на 16 март 2014 г., няма законна сила и не може да бъде основание за каквото и да е било изменение на статуса на Автономна Република Крим или град Севастопол". За приемането на резолюцията са гласували 100 държави от 193 членки на ООН, 58 се въздържат а против са 11: Армения, Белорусия, Боливия, Куба, КНДР, Никарагуа, Русия, Судан, Сирия, Венецуела и Зимбабве.

    Коментиран от #113

  • 101 1944

    5 5 Отговор
    анексия означава насилствено присъединяване. което противоречи на тезата за смяна на държавността със законен референдум. а пародията референдум в крим е за русофилските идиоти. при 58% руснаци, гласувалите "за" са 95%. при положение, че всички мразят руснаците заради терора на сталин и репресиите срещу другите народности в крим. а повечето руснаци там са заселени в крим след принудителните изселвания. тоест не са местни, живеят там отскоро. русия да връща имотите на изселените българи и да плаща тлъсти обезщетения за заграбеното. да ни връща и златния резерв и държавния архив.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Багратион

    5 8 Отговор
    Каквото и да си говорим , връщането на Крим , беше най-големият "шамар с крак", който получиха "господарите на света" , обикалящи около Русия, като глутница гладни кучета -месарница. Дори и куража им за война се стопи, като лански сняг, когато мобилните ракетни установки напуснаха подземните хангари , и потънаха незнайно къде, в гъстите гори.

    Коментиран от #105

  • 104 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "аз казах":

    Пич на ква дрога си бе? Франция и Германия не са подписвали нищо (те ако подпишат нещо го спазват това не ти е Русия за подписът на която още Бисмарк е казал, че не струва и хартията на която е поставен). Янукович прекрати преговорите с ЕС заради 15 милиарда долара който му обеща Путин това предизвика протестите(същото обещание беше отправено и към новата власт след Майдана и то е факт за разлика от митичните 5 милиарда на Нюланд), а избяга защото заповяда да се стреля срещу народа (стрелбата се случи след като Янукович се съгласи да подаде оставка и с нея се надяваше да уплаши народа и да запази властта си, но му излязоха криви сметките украинците не са роби като руските си съседи и не се уплашиха) заради което престъпление се страхуваше, че ще бъде наказан и побърза да избяга при господаря си.
  • 105 Руските свине

    5 6 Отговор

    До коментар #103 от "Багратион":

    Добре са те обучили да квичиш опорните точки. Но за какво обикалят "глутницата кучета" около руската кочина не мога да разбера? Заради прословутите и ресурси? Та тях ги има навсякъде по света а и блядухите се натискат да ги продават, защото освен оръжия няма какво друго да предложат и ще умрат от глад.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Цанко":

    Би ли обяснил какво му е толкова ценното на Крим?
  • 108 Джон Маккейн

    6 4 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейган: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Роко

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "РУСЕВ":

    Ха ха спечелил чеченската война. От кога спечелилия войната плаща репарации на победения? Спечелил войната с Грузия? Е то това сигурно е велико дело. Провел олимпиада ( да заради допинг скандалите на нея половината руски спортисти се лишиха от кариерата си), а строителните безумия ще забавляват света още поне 50 години. Върнал Крим? Колко да го е върнал след като дори големият приятел на Русия Китай не призна анексията?
  • 111 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Моторола":

    Къде е Моторолата? А Гиви?
  • 112 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #96 от "РУСЕВ":

    Има документ с който Хрушчов го заменя за други земи. Конкретно за Крим не е водена нито ЕДНА война.
  • 113 Бачо Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #100 от "Истината":

    Кой го бръсне туй ОО Не за слива? Американците разсипаха сума страни въпреки несъгласието на ООН, но пък Русия трябвало да го слуша? Ти нормален ли си? И то за автономна област дадена от Хрушчов? Косово как се отдели? Даже референдум нямаше. Онея миндили горе, които дрънкат за самоопределянето, че било за нации, в Косово албанците каква нация са? Турция прибра половин Кипър, там кой референдум беше? Абе вие сте пълни идиоти... Абсолютно неадекватни сте....

    Коментиран от #114, #116

  • 114 Истината

    4 4 Отговор

    До коментар #113 от "Бачо Киро":

    Посочи ми една нормална държава, която да е признала официално, че Крим е част от Русия. Посочи ми и един нормален политик, а не рубладжия, който да е признал това.

    Коментиран от #121

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Истината

    3 3 Отговор

    До коментар #113 от "Бачо Киро":

    Понеже си невежа ти давам инфо. Косово обявява независимостта си на 17 февруари 2008 г. и е признато от 108 държави. По искане на Сърбия ООН сецзира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. А Крим не е признат от нито една международна институция.
  • 117 Китаец

    5 5 Отговор
    Руснаците не знаят какъв автогол си вкараха с Крим. Над 1 700 000 квадратни километра в Далечният изток са изконно китайски земи. Сега ги подготвяме за референдум, който да ги присъедини към роден Китай!

    Коментиран от #118

  • 118 Хихихихи

    3 1 Отговор

    До коментар #117 от "Китаец":

    Изконна е само глупостта ти!

    Коментиран от #120

  • 119 Хрониките на Евразия

    1 2 Отговор

    До коментар #93 от "Д-р":

    Абе вие пациентите много обичате да се правите на доктори 😂
  • 120 Китаец

    4 1 Отговор

    До коментар #118 от "Хихихихи":

    Няма по-глупави кратуни от робите на северните варвари!
  • 121 Бачо Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #114 от "Истината":

    Ахааа, значи законите за теб нямат значение, а само какво ще кажат САЩ и лакеите им? Така ли? Аз съм бил неинформиран... Бастун... Както виждаш, дрънканиците на разни подлоги в ООН са без никакво значение. САЩ навлезе в Югославия въпреки че ООН беше против, Турция е в Кипър въпреки че не е признато, Русия си върна Крим, хем с референдум, което е доста повече отколкото при Косово и Кипър, но сега трябвало ООН да го признае? Ти малоумен ли си? Или същото за всички, или всекиму каквото може да задържи. Очевадно е, че важи второто. Бедни наивнико... Значи когато ни изнася не слушаме ООН, но когато не ни изнася бием тъпана, че ООН не приема ситуацията? И квичиш напред-назад като истеричка? Ще трябва да уеднаквиш нещата тогава - ако ще я караме по ООН, значи разваляш Косово, връщаш половината Кипър, възобновяваш Ирак, Либия, Сирия, въобще възстановяваш всичко, което си съсипал пренебрегвайки ООН. После можеш да говориш за Крим, който винаги е бил автономна област, ако тиквата ти въобще знае какво означава това. Американците отвориха кутията на Пандора с Косово, сега квичите всички.... ООН било признало... Идиот... ООН не е в правото си да се меси във вътрешна политика. Признанието му въобще не е нужно ако не си забелязал и няма никаква стойност. По днешните стандарти и според хартата за правата на човека всеки има право да се самоопределя, хеле пък автономна област... Не е откъсната насилствено като Косово, Кипър, не е залята от войски като Ирак или Сирия и не е

    Коментиран от #122, #126

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 По същата схема

    1 2 Отговор
    Сега и ние като Путин с референдум с волята на китайския народ ще си вземем Сибир
  • 125 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    поне си призна че русия го е окупирала ,а не някакви зелени човечета с неизвестн произход.тва признание много обърка местните тролове дето се кълняха как русия не е окупирала крим,квато бе първоначалната руска лъжа.
  • 126 Истината

    2 3 Отговор

    До коментар #121 от "Бачо Киро":

    е че мръсната руска посдлога никога няма да я разбере!
  • 127 Руски емигрант

    1 1 Отговор
    Няма никакво значение как е анексиран Крим , важното е ,че Путин го наби анално на всички американски джендъри. На който не му харесва живата в Крим да си ходи в Киев или там където му харесва. На мен живота не ми харесваше в Булгаристан и джендър европа и се преместих в Русия . Сега си живея добре и ми дреме за мизерията в европата и Булгаристан. Така ,че мизерни американски подлоги и пумияри , като не ви харесва заминавайте в любимата ви америка. Никой , никой на сила не държи където и да било.
    СЛАВА РУСИЯ
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 старото

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "РУСЕВ":

    Русев, или не знаеш историята ,или лъжеш като дърт циганин-как да няма Путьонито един провал???? Има и то МНОГО ГОЛЯМ провал ! Я си спомникакво се случи миналата година през февруари с путйовата армия "ВАГНЕР" в сирия-тогава американците разердушиниха ТОТАЛНО путйовата частна армия "вагнер" В мрежата беше качен клип в който едно русначе се жалваше ,че американците отстрелвали "като зайци" руските велики войни! Колкова бяха цинковите ковчези които поеха към Москва. А по-интересен беше крайния резултат от тази путьова глупост- да настъпа по мазола американците-Путьо изпадна в ступор цяла една седмица и "ни приемаше-ни предваше"Беше изчезнал,горкия а като мина една седмица изглежда го изръчкаха неговите генерали да не дреме по-вече а да вземе нещата в своие къси ръчички-по-точно започнаха едни хвалби,едни закани какви ракети имали и какви тайни оръжия имали-вероятно ги няма никакви щом и генералите му не ги знаят хахаха
  • 134 старото

    2 0 Отговор
    колко му е - и без това в момента учениците в Сибир учат по китайски учебници и то на китайски. Путьо ще пие една студена вода заради полезните изкопаеми в Сибир ,който до скоро беше руска територия ама вече е КИТАЙСКА !!!
Новини по държави: