Last news in Fakti

20 Март, 2019 12:10 1 702 1

Конвой с уран беше нападнат в Бразилия

  • уран-
  • конвой-
  • бразилия-
  • полиция

Полицаите са изгонили нападателите

Конвой с уран беше нападнат в Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжени нападатели стреляха по конвой, пренасящ уран към една от двете бразилски атомни електроцентрали, предаде Ройтерс, като цитира полицията и компанията, ръководеща централата.

Камионът с ядрено гориво и полицейският му ескорт са били нападнати на около 30 километра от централата, на крайбрежието на щат Рио де Жанейро. Полицаите, охраняващи конвоя, са отвърнали на огъня.

Въоръжените нападатели избягали, след като силите на реда открили огън по тях. Няма пострадали или арестувани. Смята се, че нападението е било извършено, когато конвоят спрял на ЖП прелез.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 7 Отговор
    Вероятен сценарии за Белене - партизаните не са на власт и атакуват складовете за отработено ядрено гориво. Не ни трябва АЕЦ - трябват ни улеснения и поощрения за домашните системи и по ниско енергоемки производства.
Новини по държави: