Last news in Fakti

27 Март, 2019 06:02 5 456 24

Румънците забогатяват

  • румъния-
  • влогове-
  • забогатяват

Повишил се е борят на хората с влогове от над 100 000 евро

В Румъния е отчетено повишаване на броя на лицата, които имат депозити в банките за суми от над 100 000 евро, съобщи в-к „Зиарул“.

В края на 2018 г. 35 100 лица са имали депозити от над 100 000 евро. Общата сума възлиза на около 8 млрд. евро.

Данните са от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. През миналата година броят на лицата с влогове от над 100 000 евро се е увеличил с 6 104 в сравнение с 2017 г.

Общият брой на спестяванията се е увеличил с 6.4 млрд. леи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богдан Юнеску

    47 17 Отговор
    35 100 от 20 милиона. Нещо не схванах тази информация какво цели. Миналото лято бях там и ми се стори че са "цървули" като нас.

    Коментиран от #9, #24

  • 2 Как не

    58 13 Отговор
    Нали си имат реални закони които вкараха доста крадливи политици в затвора.В Кенефистан продължава краденето на кило, тук върлува шайката на Тиквун и партия ГРОБ, докато не ги бутнеме от власт няма да се оправим .

    Коментиран от #5

  • 3 бай хой

    45 17 Отговор
    при капитализма винаги 10 процента живеят като богове а останалите 90 процента са роби и бедните постоянно беднеят докато не дойде народен съд да почисти крадците

    Коментиран от #6

  • 4 висок

    30 3 Отговор
    Много българи си държат спестяванията в румънски банки!!! Там няма да им ги откраднат!!!
  • 5 висок

    21 15 Отговор

    До коментар #2 от "Как не":

    И като докараме Корни и Гечев на власт ще си спомним 1996 г нали?

    Коментиран от #13

  • 6 СссереМ

    10 31 Отговор

    До коментар #3 от "бай хой":

    Просто 10 процента са кадърни,а останалите са мързеливи търтеи,а народен съд ще има и всичките червенотиквеновчета ще виснете по дърветата,има да си връщаме за 1944-45 та.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 SAAB

    26 4 Отговор
    Просто минавате по един от двата моста и след 30 минути сте убедени , че у нас нищо НЕ е както трябва ........но с одупени ,алчни управници ...толкова !

    Коментиран от #19

  • 9 гост

    47 1 Отговор

    До коментар #1 от "Богдан Юнеску":

    Ами не са много по-различни от нас, но средният им доход и пенсии е двоен на нашия, а цените са им същите. Хайде сега си представи ако средно у нас се взимаха 1500лв, а не 800лв, ако един лекар започва на 2500лв, а не на 650лв, големите производители на автомобили и части чакат на опашка и плащат не 550лв, както е у нас, а 1500-2000лв. Всичко опира до заплащането. Повярвай ми, че никой няма да мрънка за цени на ток, вода, наем, гориво, състояние на пътища, корумпирани политици и др. ако получава за труда си адекватно заплащане, може да живее с тези пари добре, например не 500, а 1500лв за работник в завод. А когато надрастнеш проблемите от първа необходимост, тогава идва различното мислене и сам ще търсиш да си подобриш начина на живот, да се храниш по-добре, да си по-здрав и да мислиш екологично, но това няма как да стане когато имаш само един хляб на масата. Нашите управляващи са виновни, че няма рамкови договори и минимално заплащане по сектори, защото така овцете се контролират по-добре.

    Коментиран от #10

  • 10 незнайко

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Да, това се казва справедлив коментар !
  • 11 Ачо

    10 4 Отговор
    Не, не, там има корупция, вкарваха разни корумпирани политици по затворите, зле е. При нас, благодарение на невероятния световно признат лидер ББ и неговият пророк Цецо корупция не съществува. Не трябва да сме дребнави. Какво значение имат заплати, здравеопазване и т.н.? Важното е, че всеки хвали ББ, северомакаците влизат в нато и т.н. Гордейте се този невероятен лидер. Корупция в БГ няма, разберете го това. Не бъдете неблагодарници. Гласувайте за Цецо.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Aми

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "висок":

    По тая логика , да търпим Винету и шайката още 10 години, тоя ще стане като Бай Тошо

    Коментиран от #14

  • 14 ЦК на БКП

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Aми":

    Проблема е, че алтернатива на Винету (ДС) е нова Виденова / Луканова зима (пак ДС) :) тия добре са си вързали гащите :)

    Коментиран от #16

  • 15 ИСТИНАТА

    11 2 Отговор
    Защо вземаме за пример румънците??? Не е ли време да насочим вниманието си към "комунистически" Китай който се превърна в двигател на световната икономика??? Защо те успяха , а ние с нашите ПЕРЕСТРОЙЧИЦИ се провалихме с гръм и трясък??? Каква е обществено икономическата система в Китай и защо вместо нея управляващите ни наши партийни задници избраха системата на една скапвмаща се АМЕРИКА??? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ЧИСТКА ПОДОБНА НА ТАЗИ КОЯТО МАО ИЗВЪРШИ В КИТАЙ ОРЯЗВАЙКИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ДЕГРАДИРАЛИ И НЕ РАЖДАЩИ НИЩО ОБРАЗУВАНИЯ превърнали държавата ни в холдингови ПАРТИЙНИ структури ?????
  • 16 ТАКА Е

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЦК на БКП":

    Както си отразил ТЕ и НИЕ сме не само различни неща , но и живеещи в две различни измерения !! МОЖЕ ли ТЕ иНИЕ да сме в една държава с една цел и с едно бъдеще????? КАТЕГОРИЧНО НЕ!!!
  • 17 Киро

    3 5 Отговор
    Копейките пеят в хора да срещу ГЕРБ, ама не казват кой да дойде на управлява?
    Нещо по тоя въпрос да кажете? Курнелийка ли си искате? Или Болен? Айде, не се свенете, като искате промяна, кажете кой да е новия водач на държавата?

    Коментиран от #18

  • 18 прав си

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    и ти отговарям - да дойдат партия Възраждане на Костадин Костадинов.

    Коментиран от #22

  • 19 321

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "SAAB":

    Напълно си прав. Достатъчно е да се минат мостовете и да попаднете в най-бедната и зле изглеждаща част от Румъния. И тази "мизерия" е в пъти по-добре изглеждаща от БГ. Доста притеснително. А ако някой мине планините и се озове в северна Румъния, ще се чуди в Австрия ли е или в Швейцария. Жалко. За нас.
  • 20 Простак

    6 0 Отговор
    и в България сме богати , но само определени политици , останалите сме богати на Въшки
  • 21 Крадец

    6 1 Отговор
    Българите обедняват !

    Коментиран от #23

  • 22 Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "прав си":

    На клоунът от Възраждане му казват Костя Копейкин. Защо ли, как мислиш?
  • 23 Крадец

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Крадец":

    Говоря за народа !
  • 24 Селянин

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Богдан Юнеску":

    По-добре са, минимум 1 ниво отгоре са. Познавам българи дето ходят да работят там и взимат в пъти повече от тук. Например в корабостроителния бранш тука тавана е около 1800 лв за масовия специалист(не общ работник), а там е минимум по 2,5. Отделно чужди фирми дето тук дават от 500 до 1000 евро, там дават от 1000 до 2000 евро за същите позиции, та да... по-добре са защото, когато политиците им се издънят те излизат на площата и търсят сметка, а ние тракаме по клавиатурите.
Новини по държави: