Last news in Fakti

29 Март, 2019 12:14 1 171 2

Стратегическа рокада в Пентагона

  • сащ-
  • афганистан-
  • ирак-
  • генерал кенет маккензи-
  • ислямска държава-
  • патрик шанахан

Генерал Кенет "Франк" Маккензи зае официално поста командващ силите на САЩ в Близкия изток

Стратегическа рокада в Пентагона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Генерал Кенет "Франк" Маккензи зае официално поста командващ силите на САЩ в Близкия изток, които участват в два конфликта - в Афганистан и в Сирия, предаде AFP.

На церемонията, водена от и. д. министъра на отбраната Патрик Шанахан, генерал Маккензи от морската пехота на САЩ обеща "да продължи забележителната работа, свършена" от неговия предшественик генерал Джоузеф Вотъл, който излиза в пенсия.

От своя страна Вотъл подчерта, че "Ислямска държава" може да е загубила своя "халифат" и преговорите за мир с талибаните изглежда напредват, но американското военно присъствие в Афганистан и Сирия остава необходимо.

"Време е да приключим тези конфликти", заяви новият шеф на Централното командване на въоръжените сили на САЩ, което отговаря за военните операции в Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен.

"Това няма да е толкова бързо, колкото искат всички, но е възможно, ако не забравяме нашите цели и интереси, ако се доверяваме на партньорите си и ако дадем на нашите сили необходимите средства", добави генерал Маккензи.

Досега 62-годишният Маккензи беше член на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ. Участвал е в операциите в Афганистан и в Ирак. В началото на декември миналата година при изслушването пред Конгреса преди потвърждаването на кандидатурата му, той изрази загриженост от евентуално прибързано военно изтегляне от Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    4 1 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.