Last news in Fakti

3 Април, 2019 06:00 2 764 9

Тревога в Канада заради затоплянето

  • затопляне-
  • канада-
  • тревога-
  • температура

Тенденцията ще продължи заради човешкото влияние

Тревога в Канада заради затоплянето - 1
Снимка: Shutterstock

Канада е свидетел на двойно по-бързо затопляне в сравнение с останалата част на света, като ефектите са най-видими в северната част на страната, според нов правителствен доклад, цитиран от АФП.

Средните температури са се повишили с 1,7 градуса по Целзий от 1948 година или двойно повече от средното – 0,8 градуса, като тенденцията ще продължи в бъдеще заради човешкото влияние, се казва в документа, предаде БНР.

В Северна Канада, достигаща Северния полярен кръг, температурите са се повишили средно с 2,3 градуса за същия период. До края на века повишаването на температурите може да достигне 6 градуса по Целзий, сочат научните прогнози. Сред последствията са стопяващият се лед, повишаващи се нива на морската вода, наводнения, суши, горещи вълни и горски пожари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Alpha_Lone_Wolf

    10 2 Отговор
    Гледах някъде, че канадците имали катранени пясъци и канели да вадят петрола от тях.
    И в следващите 20г Канада ще се превърне в най-големия замърсител в историята. Изпреварвайки САЩ и Китай взети заедно. И не говорим за годишна база. А, колко САЩ и Китай са ни отровили въздуха досега и ще го тровят още 20г, Канада ще ги надмине взети заедно.

    Коментиран от #9

  • 3 Гост

    20 1 Отговор
    Стига с тези простотии и демагогия! Аман от опашатите лъжи с цел единствено печалба! Най-големия проблем на планетата са свръх популацията на черни и неуки хора по света и обезлесяването!!!

    Коментиран от #4

  • 4 И на кмета

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Котката 😂. Кат няма вода кво олесяване бе бацка те гони ?

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "И на кмета":

    Къде няма вода, в Канада ли? Ти май нещо не си в час?!

    Коментиран от #6

  • 6 Предлагам

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ти да си свериш часовника като видиш каква част от земята са пустини или полупустини и каква е тенденцията в разрастване на тези региони

    Коментиран от #8

  • 7 Бари

    1 1 Отговор
    В Библията много добре е описано защо ще става все по-топло на земята . Но който не е чел Новия Завет се връзва на жидо-еврейските небивалици за глобално затопляне .
  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Предлагам":

    А на теб предлагам да прочетеш какво съм написал и да се замислиш защо се увеличават пустините. Не може белия работещ човек да плаща всичко и да има по 1-2 деца, а негрите да не плащат нищо за замърсяване и да правят по 15-20 деца! Да не умирам от желание да ходя всеки ден на работа с колата си по задръстванията, че ще ми облагат бензина с все по-високи акцизи, пък циганите ще ми ползват пътищата направени с моите пари и нищо няма да плащат за тях, както и ще секат горите да се греят, докато аз ще плащам за отопление на газ?!
  • 9 Язе 2

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Канада не се кани да добива петрол от катранените се пясъци, а го прави от години.
Новини по държави: