Last news in Fakti

3 Април, 2019 07:53 7 543 30

Нетаняху отива спешно при Путин - Април 2019

  • израел-
  • русия-
  • владимир путин-
  • сирия-
  • бенямин нетаняху-
  • хизбула

Израелският премиер заминава на 4 април за Москва

Нетаняху отива спешно при Путин - Април 2019 - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заминава на 4 април за Москва. Там той планира да се срещне с руския президент Владимир Путин. Това съобщи по телефона за ТАСС прессекретарят на израелското правителство Анна Йонатан-Леус.

"Премиерът заминава в четвъртък за Москва за среща с руския президент Владимир Путин", каза за Йонатан-Леус.

Руският президентски прессекретар Дмитрий Песков потвърди, че на 4-ти Нетаняху ще бъде в Москва на работно посещение и ще има кратки преговори с Путин.

"Постигната е договореност на 4 април на кратка работна визита в Москва да дойде израелският премиер Нетаняху. И на 4 април ще има кратки, бързи работни преговори с Путин, в момента се сверяват графиците", каза Песков.

Кабинетът на Нетаняху не даде подробности за евентуалните теми, които ще бъдат обсъдени, като се позова на съобщение на кабинета на израелския премиер. Двамата лидери ще се срещнат пет дни преди изборите в Израел на 9 април.

Вчера Нетаняху заяви пред репортери, че той и Путин са разговаряли по телефона за Сирия, чийто президент Башар Асад, подкрепян от Русия, започна да печели позиции в продължаващата от осем години гражданска война.

Израел се безпокои, че подкрепленията за силите на Асад от Иран и ливанската шиитска групировка "Хизбула" може да установят постоянни бази в Сирия, откъдето да атакуват Израел и затова нанесе десетки въздушни удари по тях.

Нетаняху отива спешно при Путин - Април 2019

Срещата в четвъртък може да помогне на Нетаняху в оспорваната предизборна надпревара, в която той заложи на противопоставяне на държавническите си умения и постиженията си в сферата на сигурността на политическата неопитност на опонента си Бени Ганц, бивш началник на генералния щаб на израелската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    60 12 Отговор
    Тоя си навлече омразата на арабите срещу децата и внуците си ..вместо да седне на преговори предпочита да воюва

    Коментиран от #5, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дамммм

    60 13 Отговор
    Ще му набиват канчето на червеният килим в Кремьл-няма каде да мьрда..

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хаджи Иван

    23 53 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Колко пъти арабските цигани нападат Държавата Израел веднага след създаването и ? Да изреждам ли всичките войни ? И нито една не е започнал Израел. Дори окупирането на Голанските възвишения става след нападение върху Израел - Третата арабско-израелска война"от 1981 г. Кой изливаше цистерни с отрова в реките от Голан, захранващи Кенаретското езеро, което дава 1/3 от питейната вода на Израел. Как циганите решиха, че римската империя им е дала Юдея и сега имат претенции за израелски земи. Който е посегнаал на еврейската държава е ял кютек и се е прощавал със суверенитета си върху земи. Мястото на циганите е зад оградата и мрежите . А, арабите мразят целия свят, защото са си циганите на района. Разходи се в региона и виж какво е Израел, какво е Сирия и Йордания около него. Изобщо на ясно ли си какво пишеш ?

    Коментиран от #9, #10, #29

  • 6 Borislav Popov

    35 2 Отговор
    Работата явно нещо е на зор - "бързи преговори" !!!

    Коментиран от #22

  • 7 Batushka

    58 6 Отговор
    Всички отиват на молитвена закуска в Кремъл ....само Цецу бърка посоката и един ден ще съжалява...виж ТИКВАТА ПРОСТА е по хитър...
  • 8 Kcaniba

    44 6 Отговор
    На червеното килимче при Императора!!!
    Ф -35 ихтам нет в Сирия, ма ко стана, ма как така!??
    сороснята е в траур!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Д'мин

    35 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджи Иван":

    И евреите и арабите са семити! Имат един и същ лингвистичен и културен произход.

    Коментиран от #11

  • 10 Ариец

    39 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджи Иван":

    Хаджи Иван сигурен ли си , че арабите постояно нападат "Невинният " Израел.
    Първо през 47 година Англия и САЩ отделят територия от Арабска Палестина и провъзгласяват държавата Израел. Войната е между от една страна САЩ и новата държава Израел и Египет и Ко. Това е третият път, когато САЩ отделят територия и Н-ти за Англия и създават нова държава с привнесено население от другаде. Първа е Либерия с негри от САЩ.
    През 67 година, когато са окупирани Голанските възвишения ,Израел напада първи с блицкриг. Първия ден унищожава 90% от Египетската авиация още на земята, на вторият окупира Синай и Голан .
    Самият план за офанзивата е разработен няколко години.
  • 11 Ариец

    17 4 Отговор

    До коментар #9 от "Д'мин":

    Д-мин
    Не съм съгласен.
    Еврейте Ешкенази са хазари и Еевропоиди и не са семити. 90% от населението на Израел са Ешкенази и само 10% Сефаради (семити)

    Коментиран от #13

  • 12 Грубо кацане

    13 10 Отговор
    Добре че ги има Путин-Нетаняху-Сиси, защото иначе, турските ислямски терористи, заедно с джихадистите на Катар и иранските фанатици, биха кръвосналили цялото Източно Средиземноморие, за да продават газ и петрол на глупавите западняци!
  • 13 Иванов

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "Ариец":

    Точно, а хазарите са бат баяновите черни българи и са наши кръвни роднини. Те го знаят това нещо, но си траят. Във фолклора им има български раздел.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха ха

    28 5 Отговор
    Червеният килим в Кремъл е за това - да се ходи там и да се се прави поклон
  • 16 1944

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "дамммм":

    на путин, нали? и то в кремъл!

    Коментиран от #26

  • 17 Барчо

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Няма база на която да преговарят. Израел е една изкуствено създадена държава за сметка на съседните държави. Единствените преговори, които могат да се водят е връщането на териториите. Другото е вечна война, което и се прави в момента. Някои тук разправят, че съседните държави все воювали с тях. Ми това е все едно да дойде тук някакъв етнос и да си вземе територия от БГ, Румъния, Сърбия, Македония, да си основе държава и да каже - наше е. Да не забравяме, че на територията на възвишенията се намират най-големите количества от питейна вода, а там са си пясъци.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Барчо

    26 4 Отговор
    Нетаняху път направи до Русия. По времето на Загроби и Елци никой нямаше нужда да ходи там, освен да краде. Уж Путин не бил джудже, избекяр и т.н., пък всички искат с него да се договарят по важните международни въпроси. И на крака му ходят. А на крака ходиш ли на някой, започваш с 0 на 1.

    Коментиран от #24

  • 20 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "до Kcaniba":

    Ами кой каквото има. На едни и става, а на други се навлажнява.
  • 21 Дядо Мрази

    9 10 Отговор
    Израел, винаги ще остане там земя на евреите, а Голанските възвишения никогда няма да бъдат отново сирийски, така както и Крим-украински.
  • 22 Роко

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Заглавието е на факти.бг Всъщност е планирано посещение няма драма. Съгласуване на израелските удари срещу ирански обекти (еднакво полезни и за двете страни) не за друго, а за да се избегнат излишни руски жертви. А Нетаняху не е човека който ще го съветват на килимчето, това да не ти е Боко тиквата
  • 23 СССРБарета

    14 3 Отговор
    Ще ходи да моли Путин да си събере ракетите в Сирия щот новия f-35 не може да излети от тях! Както и да помоли за билет на първия ред за Ден победа! Хахааааа! А пък Башар Асад Защо събира подкрепа и расте силата му като е подкрепян от Русия? Нали Путин беше джудже? А пък руската икономика била по-малка от на Южна Корея? Хахахаааа? Наздраве гъзолизци трябва да се преориентирате защото скоро ще трябва да лежите и на изток!
  • 24 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Айде сега... поне веднаж бъди честен и кажи истината-че Ердоган е шампион по посещения в Кремъл...
  • 25 МЕГАЧЕП

    8 3 Отговор
    На вазелинотерапия и спа проктоцедури е отишъл Биби Натегняхамуго
  • 26 Мммм

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    Ще ти се,ама израелеца ще тропка крачета и ще набива пети пред Путин,не обратното. Защото,заради С300 С не могат да ползват пълноценно великите си супер самолети Фи 35,както и да си разиграват коня както те искат. Нещо му подпуши задника на евреина,и за това бърза на спешна среща с баш шефа.
  • 27 евгени

    3 1 Отговор
    Тези "богоизбрани"дефакто са Soap Jewish 666.
  • 28 евгени

    2 1 Отговор
    Извинявам се на себе си,че не уточних.
    Самозваните евреи,така де-измислените,фалшивите,понякога ги наричам и "калъпи сапун",или "мишки"
    са в основата на всяка лажа,измама,кражби на дребно и на едро,и са в основата на всяко Зло !
    Майка им е Вавилон,а баща им сатана.

    You Tube : Евреите потомството на змията
  • 29 Спасен

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджи Иван":

    Първо: арабите не са цигани! Или ако твърдиш това, признаваш че евреите са цигани, защото народите им са по- роднински отколкото ние и сърбите.
    Второ: не искам да обиждам циганите, те си имат държава! А този народ с големи претенции, че са най- талантливите и умните сам се продаде в робство на египтяните!!! Историята не познава друг такъв случай!
    Трето: тези с големите претенции че са " НАЙ НАЙ" чакаха десетки векове другите народи да се съберат, да откъснат парче земя и то по- голямото парче от палестинската земя заедно с къщи, фабрики и градини и направи една изкуствена държава за този народ страхлив, без воля и мъжество, неспособен сам да се пребори за свои граници, земя и държавност!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.