Last news in Fakti

5 Април, 2019 20:39 1 973 3

Трябва да се внимава с ново отлагане за Великобритания

  • ес-
  • ги верхофстат-
  • великобритания

Ги Верхофстат смята, че трябва да се помисли по въпроса

Трябва да се внимава с ново отлагане за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

По-дългото отлагане на излизането на Великобритания от ЕС може да има последици. Това заяви координаторът на Европейския парламент по преговорите с Великобритания Ги Верхофстат, цитиран от EU Obsrever.

Вече се появиха информации, че председателят на Европейския съвет Доналд Туск може да даде 1 година отлагане на британците. В същото време депутатът от британската Консервативна партия Джейкъб Рийс – Мог заяви, че това може да доведе до някои промени.

Според него, ако Великобритания остане в ЕС още една година, страната ще трябва да блокира някои европейски инициативи. Сред тях са увеличаване на бюджета и създаването на единна европейска армия.

„Мога да кажа, че трябва да се внимава какво си пожелаваш. Знам, че има хора, които искат допълнително отлагане, но не знаем какво може да стане, ако то бъде дадено“, заяви Верхофстат.

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер заяви, че е противник на допълнително увеличаване на срока. Очаква се финално решение да бъде взето на срещата на върха на 10-ти април.

Британският премиер Тереза Мей вече е изпратила официално писмо с искане за удължаване на срока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    5 1 Отговор
    Накрая ще дойде "горския" и всичко ще приключи...!
  • 2 Пешо

    4 0 Отговор
    Стига вече.
  • 3 СТАЛИН

    0 0 Отговор
    доналд туск е английски агент провокатор.
Новини по държави: