Last news in Fakti

9 Април, 2019 11:32 888 2

Япония отлага отмяната на санкции срещу КНДР

  • япония-
  • санкции-
  • северна корея

Страната не е сигурна в прекратяването на ядрената програма на Северна Корея

Япония отлага отмяната на санкции срещу КНДР - 1
Снимка: Shutterstock

Япония отлага с две години отпадането на едностранните санкции срещу Северна Корея, съобщи Спутник.

Японското правителство налага санкциите, с цел да накара властите в Северна Корея да прекратят ядрената програма в страната. Страната иска и връщането на похитени японци.

Вече има информации, че севернокорейското правителство е започнало да възобновява ядрената си програма след последните неуспешни преговори със САЩ. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун не успя да постигне съгласие с американския президент Доналд Тръмп по време на среща във Виетнам през февруари.

В момента Япония е наложила блокада за внос на севернокорейски стоки и е ограничила достъпа на кораби от страната до своите пристанища. Вече е взето решение санкциите да останат в сила и през следващите две години. През последните няколко месеца в Токио непрекъснато повтарят, че са готови за преговори.

Японският премиер Шиндзо Абе вече призова за подобряването на отношенията със Северна Корея, за да се стигне до споразумение за връщане на похитени японци. Някои от тях вече бяха върнати в родината си. Япония обаче иска да се изяснят всички обстоятелства около тяхното отвличане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пхенян

    4 2 Отговор
    Като грейнат 1000 слъца на един път ще си проненят желанята от Токио!
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Окупаторите не разрешават. Да си под влиянието на сащ не е благословия от Господ. Проклятие от Сатаната е.
Новини по държави: