Last news in Fakti

9 Април, 2019 13:30 1 222 3

Великобритания ще гласува на европейски избори

  • великобритания-
  • избори-
  • ес

Най-вероятно те ще се проведат на 23-ти май

Великобритания ще гласува на европейски избори - 1
Снимка: Shutterstock

Говорител на британското правителство каза, че Обединеното кралство определя 23 май за дата на провеждане на европейските избори. Той допълни, че Обединеното кралство изразява надежда, че няма да се наложи да организира действително този вот, съобщи Канал 3.

"Намерението на британското правителство продължава да е страната да напусне Европейския съюз със споразумение и да приеме необходимото законодателство за това преди 22 май, за да не се налага да участваме в изборите, които тогава ще бъдат анулирани", каза говорителят.

Той уточни, че предприетата стъпка за определяне на дата се изисква от закона.

"Това не прави тези избори неизбежни, защото напускането на ЕС преди датата на изборите автоматично премахва задължението да участваме в тях", допълни говорителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    4 1 Отговор
    "Това не прави тези избори неизбежни, защото напускането на ЕС преди датата на изборите автоматично премахва задължението да участваме в тях"; Ако не напуснат ЕС до изборите и излъчат депутати, какво се случва..? През следващият мандат на Европарламента има вероятност да участват депутати, чиято държава може да напусне съюза..! Нелогично звучи..? Кашата е пълна..!!

    Коментиран от #2

  • 2 NikNay

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    В главата ти е каша ! Излизат от ЕС изтеглят си депутатите - логично, нали.

    Коментиран от #3

  • 3 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "NikNay":

    Малко яснота, ако може...? На тяхно място кои ще бъдат...? Избраните комисари с гласовете им - ще бъдат ли легитимни..?
Новини по държави: