20 Април, 2019 12:51 2 769 11

В САЩ искат 18 месеца затвор за руската шпионка

  • мария бутина-
  • русия-
  • сащ-
  • шпионаж

Мария Бутина се призна за виновна в заговор за нелегална работа в полза на руското правителство

В САЩ искат 18 месеца затвор за руската шпионка - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Прокуратурата на САЩ поиска 18 месеца затвор за руската гражданка Мария Бутина, според съдебни документи, цитирани от РИА Новости.

"Държавният прокурор с уважение препоръчва осъждането на Мария Бутина на 18 месеца лишаване от свобода и изразява надежда, че съдът ще изпълни поисканите съдебни препоръки," се казва в документите.

Мария Бутина беше задържана през 2018 г. Тя се призна за виновна в заговор за нелегална работа на руското правителство. Тя направи сделка със следователите и се отказа от провеждане на съдебен процес. Ако тя не се е била признала за виновна, е могло да бъде осъдена на дълги години лишаване от свобода.

Защитата и прокуратурата по-рано предложиха да депортират Бутина в деня на осъждането, 26 април. Тя самата се е съгласила с това.

По-рано присъдата беше отложена, защото прокуратурата искаше да изчерпи възможностите за сътрудничество с руската гражданка. Според съобщения в медиите, Бутина е била разпитвана от служители на специалния прокурор Робърт Мълър, но според запознати не е заемала важно място в разследването му.

В САЩ искат 18 месеца затвор за руската шпионка

По-късно Мълър потвърди обвинения срещу Русия за намеса в американските избори през 2016 г., но не намери доказателства за предполагаемото споразумение между централата на Доналд Тръмп и Русия. Наказателното дело срещу Бутина няма официална връзка с разследването на Мълър. Москва отрича "вмешателството", което ѝ се приписва, припомня РИА Новости


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 7 Отговор
    Империяя на злото- фащ!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Темида

    6 12 Отговор
    не е ли малко 18 месеца за престъпник работил против страната
  • 3 Помнещ

    12 0 Отговор
    А за Скрипал - Награда!
  • 4 Borislav Popov

    20 3 Отговор
    Само толкова ? Явно че е нямало за какво да се хванат ! И сега като сложат предварителния арест - то станало време да я освобождават ! Ама все пак се е налагало да издадат някаква присъда - иначе тя може да ги съди за незаконно задържане !
  • 5 Порно

    4 4 Отговор
    Съдят я по закон , който руснаците преписаха дословно и кръстиха Закон за чуждестранните агенти. Целият Запад вие срещу този закон , колко бил репресивен. Ама рускинята ще я осъдят по такъв закон. А тя като я депортират ще дава интервюта как е принудена да се признае за виновна.
  • 6 Да ви кажа

    3 8 Отговор
    Ако беше американка в Русия щяха да я осъдят на 18 г. затвор в Сибир.

    Коментиран от #9

  • 7 Ало

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Империята на злото е в простата ти тиква доминирана от Путин.
  • 8 адвокати без граници

    1 5 Отговор
    Вижте и адвоката, или е дагестанец, или чеченец, чист кавказец, от повече приказки няма смисъл.
  • 9 Румяна Костова

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Да ви кажа":

    Не зная да има осъден американски граждан в Русия за проамериканска дейност. А те я развиват доста интензивно на нейна територия.

    Коментиран от #10

  • 10 Чети учи ограмотявай се

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Това че нямаш знание по много въпроси рефлектира върху тебе Смешна си
  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ СМЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА ОСЪДЕН В РУСИЯ РАЗУЗНАВАЧ /ШПИОНИН/ ОТ БРИТАНИЯ ИЛИ САЩ !?!?!? МИ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ТАКИВА- ..?....-,ЧЕ ДА АФИШИРАТ "СВЕТОВНИТЕ ШПИОНСКИ ИГРИ " ,А ВСИКИ РАЗУЗНАВАЧ ЗА ТЯХ Е -ПО-СКОРО ПАРТНЬОР !?!?