Last news in Fakti

23 Април, 2019 17:10 5 770 12

След 24 години: Спипаха пилот, че не може да пилотира

  • пилот-
  • пилотира-
  • самолет-
  • уилям шандлер

Документите му за пилотиране били фалшифицирани

След 24 години: Спипаха пилот, че не може да пилотира - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от ЮАР бе уличен във фрапантна измама, след като бе установено, че документите му за пилотиране на самолет са фалшифицирани, а самият той никога преди това не е минавал през специални курсове за летене. Любопитното е, че това се случва, след като мнимият пилот е изкарал на тази длъжност около… 24 години.

Уилям Шандлер работи в продължение на над две десетилетия в една от южноафриканските авиолинии, постъпвайки на работа през далечната 1994 година. Мнимият летец е бил заловен съвсем наскоро, докато е изпълнявал полет от Йоханесбург до Франкфурт, когато, прелитайки над Швейцария, самолетът неочаквано започнал да прави необичайни маневри, които смутили както пътниците, така и екипажа.

След като машината кацнала на летището в Германия, действията на Шандлер били сигнализирани на немските власти. Впоследствие било установено, че у него липсват всякакви документи за правоспособност да пилотира, а онези, които е предоставил пред работодателя си, били неистински.

За щастие никога не е бил докладван никакъв инцидент през цялото това време, през което мнимият летец е изпълнявал "служебните си задължения", разказва за поразителната история "La Vanguardia". Очаква се срещу Уилям Шандлер да бъдат повдигнати обвинения, предаде Новини.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    26 1 Отговор
    Дрън-дрън, дрън-дрън...
  • 2 куку руку ку

    15 1 Отговор
    Tези са гледали "Хвани ме ако можеш"...
  • 3 Голям Слон

    8 0 Отговор
    Той обаче е по истинска история ;-)
  • 4 5kof

    34 1 Отговор
    Това, което сте публикували са абсолютни глупости! Всеки професионален пилот два пъти в годината минава тренировка на тренажор, проверки, мед. прегледи. Отделно са инспекциите по летищата. Да мине веднъж, да мине два пъти. Вчера се дуехте, че сте най-четената медия. Ама ако продължавате с такива "сензации" ще задминете блиц и пик по лайняност.

    Коментиран от #7

  • 5 Жълта новина

    8 0 Отговор
    Помислих, че си пилотира 24 години Чесната, но между континентални полети няма как да стане и да не го разкрият.
  • 6 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Вече за да караш детска количка искат дУкимент, този бил карал 24 години самолет, който фърка от края на Африка ,чак до средата на Германия, ей тъй........ За тези години сефте ли фърка? Нормално е над Швейцария / там са Алпите,/т.-е. над тях да има разни вихрове и фъркатичкото да подскача. Аз какво съм патил над Стара планина с едно Ан-че....№ 24 !? Добре че пилота имаше дУкимент и бе корав като стогодишен дъб !!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 русенец

    3 6 Отговор
    То и братя Райт са нямали документи, че могат да пилотират. В крайна сметка това, че имаш документ за оправление на нещо означава, че ти е разрешено да го управляваш, а не, че можеш да го управляваш. Човекът очевидно може да управлява самолет.

    Коментиран от #11

  • 9 Пешун

    6 1 Отговор
    Дано не намерят некой наш циганин пилот с купени документи
  • 10 гощо

    4 0 Отговор
    Да му дадЪт тапие сега! Толкоз години все е станал пилот мислИм аз?!?!
  • 11 Джейми Карагър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "русенец":

    Абе, ти остави братята Райт! Има по-умни хора от тебе и в крайна сметка те решават можеш ли без книжка или не можеш! Аз те виждам един такъв грамотен с това "Оправление", точно на теб бих се доверил по въпроса. Нали държавата се стреми да си гарантира, че по улиците и пътната мрежа ще са налице само правоспособни водачи. Кой ще гарантира за непраспособен водач на МПС, че умее да шофира? Ромалеата от махалата? Май не е достатъчен авторитетът им...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.