Last news in Fakti

28 Април, 2019 15:33 4 833 6

Бомбардираха Триполи посред нощ

  • либия-
  • триполи

Според жители на либийската столица ударите са били нанесени с дрон

Бомбардираха Триполи посред нощ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нощни въздушни удари са отнели живота на четирима души и са ранили 20 в Триполи, съобщиха днес представители на Правителството на националното съгласие (ПНС) и хвърлиха вината върху силите на маршал Халифа Хафтар, които водят офанзива срещу либийската столица, предаде Франс прес.

Сраженията продължават повече от три седмици в южната част на Триполи между силите, верни на ПНС, признато от международната общност, и тези на маршал Хафтар - силният човек в източната част на Либия, започнал на 4 април офанзива за овладяване на столицата.

Говорителят на министерството на здравеопазването на ПНС обяви днес пред АФП, че въздушните удари са причинили смъртта "на четирима души, а 20 са ранени и са откарани в държавната болница в Абу Слим" - южен столичен квартал.

През следващите часове броят на жертвите може да нарасне, предупреди говорителят.
Според военен източник на ПНС жертвите са цивилни. Ударите са извършени късно снощи в райони на Абу Слим, но "нито един не е засегнал военни цели", уточни източникът.

ПНС обвини маршал Хафтар, че използва чуждестранни самолети за ударите си, без да уточни от коя държава.

"Този престъпник прикрива провалите си и тези на войниците си пред портите на Триполи като прибягва до чуждестранна авиация, за да удря по невъоръжени цивилни в града", заяви говорител на ПНС на официалната страница на правителството във Фейсбук.

В Триполи е централата на ПНС, чийто премиер е Файез ал Сарадж. След бързо придвижване, войските на самопровъзгласилата се Национална либийска армия бяха отблъснати от силите, верни на ПНС и повече от три седмици сраженията са концентрирани в южната част на Триполи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    10 67 Отговор
    Поредните невинни жертви, които ще тежат на съвестта на руските боклуци.

    Коментиран от #2

  • 2 психолог

    52 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ти си интересен случай за науката!

    Коментиран от #4

  • 3 Тъй тъй

    41 7 Отговор
    щото руските боклуци го махнаха Кадафи.
  • 4 Ханс картечаря

    3 27 Отговор

    До коментар #2 от "психолог":

    Изобщо не е интересен. "Маршал" Халифа Хафтар е руско протеже от 5 години, много преди да го отвържат. Червената кочина дава мило и драго на власт да дойде някой проруски продажник, пък било то и някой изверг. Зорът е само и само някой да пусне в пристанищата си руските кораби, защото моряците скоро ще избесят по мачтите командирите си. Няма бряг, където една бира да пият. Ватенките са персона нон грата по целия свят. Много пъти военните им моряци тръгват от руски пристан и слизат отново там без да са напускали кораба си. Имам един приятел. Служи на поддържащ кораб. За ожалване е. Та тоя Хафтар е надеждата на Пухлер за региона.

    Коментиран от #6

  • 5 Хихихи

    22 0 Отговор
    Значи, повтаряш хиляди пъти тази мантра и след време ще те канонизираме, като Св.Козяк Психото!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.