Last news in Fakti

10 Май, 2019 14:56 3 627 21

Сърбия демонстрира военна сила

  • сърбия-
  • парад-
  • деня на победата

Страната със специален военен парад

Сърбия демонстрира военна сила - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия провежда военен парад по повод Деня на победата, съобщи B92.

Според експерти парадът е демонстрация на сила на фона на обтегнатите отношения с Косово. Двете страни все още не могат да постигнат споразумение за признаването на статута на Косово.

В парада участват 4000 военни, 300 превозни средства и 40 самолета. Той се провежда в Ниш.

В парада са включени и два руски военни хеликоптера с руски екипаж. Това демонстрира все по-здравия съюз на Сърбия с Русия. Официално парадът е по случай на годишнината от победата във Втората световна война.

Сръбските власти трябваше да постигнат напредък в преговорите с Косово по време на преговорите в Берлин. Сръбските представители обаче обвиниха Западът, че притиска страната без да ѝ предлага алтернативи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    18 37 Отговор
    Досега никой от "приятелите" на Русия не е прокопсал.

    Коментиран от #3

  • 2 Перър

    34 6 Отговор
    Махаите го това когово от картата поредната измислица на САЩ
  • 3 dada

    33 15 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    До сега всички срещу Русия са били на губещата страна

    Коментиран от #5, #6, #9, #10

  • 4 Косово

    35 6 Отговор
    не е държава, а терористично-говежда база в Европа, която следва да бъде премахната. Но за целта е необходим истински ЕС, а не настоящия гейски сбиротак.

    Коментиран от #7

  • 5 Ушанков

    18 11 Отговор

    До коментар #3 от "dada":

    Имаше едно сравнение в руски ютюб канал между руският и немският пенсионер. Победителят от войната е като клошар пред победеният.

    Коментиран от #11, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Историк

    9 19 Отговор

    До коментар #4 от "Косово":

    Косово има автономия още след ВСВ бе неграмотник.
  • 8 сектант

    17 4 Отговор
    България преди няколко години имаше повече от тия машини а сега и кирлив самолет нямаме.
  • 9 Смърт за сърбоманите

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "dada":

    Нещо забравяш монголската инвазия забравяш ли 1610-1612 как кочината Москва е полска територия завзета от полските хусари Кримската война ) забравяш ли как блядовете ядоха бой от нас в Добруджа 1916 ) а зимната война и Афганистан и СССР го няма разпадна се!
  • 10 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "dada":

    О да, драги ми каскетчо, така като гледам Северна Корея, Куба, Венецуела, мнооого са спечелили, дори и най бедните африкаески страни са по богати от тези пишман печелбари !!!
  • 11 Системата е такава

    13 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ушанков":

    Немският пенсионер , ако случайно се е сдобил със собствено жилище в Германия , след пенсиониране , скоростно го продава , защото не може да му поддържа разходите . Руският пенсионер , има жилище в Русия , живее в апартамент в курортен комплекс , и наглежда апартаментите на децата си закупени в същият този луксозен комплекс , до като децата му , живеят и работят в Русия , и идват лятото на почивка.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Пенсионер

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "Системата е такава":

    Абе с тия опорни точки и лъжи за смях стснахте, на това само Болен Лидеров може да повярва и то след заплащане.

    Коментиран от #18

  • 13 no name no face no number

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ушанков":

    Ти DW ли гледаш? Истината за Германия е малко по друга и не толкова хубава.

    Коментиран от #17

  • 14 Тотално си объркан с историята

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    бъркаш понятия,като договор за не нападение с понятието съюзник. Изясни си тези понятия преди да пишеш презерватив използван такъв.

    Коментиран от #16

  • 15 Рубладжийче

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Системата е такава":

    То защото е лошо, затова 1,5 милиона руснака се изнесоха да живеят в Германия. колко германци се преселиха в Русия бе умник? Колко русофила отидохте да живеете на рахат в матушката? Колко смесени семейства от България отидоха в обетованата руска земя? Жалки сте руските тролове в напъните си да очерните Европа и да превъзнасяти руската кочина.
  • 16 Историк

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тотално си объркан с историята":

    Съюзници бяха, заедно си поделиха половин Европа на сфери на влияние, заедно си поделиха Полша и направиха съвместен военен парад в Брест като бойни другари. След това снабдяваха германците със стратегически суровини докато те превземаха западан Европа и се опитваха да нахлуят в Англия.
  • 17 Borislav Popov

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "no name no face no number":

    Истината е такава, че след падането на Желязната завеса, немските ветерани от ВСВ поканили руските , да посетят, така да се каже местата на бойната слава и мемориалните гробища където са погребани загиналите руски войници, Та, като видяли руснаците как живеят немските ветерани, какви пенсии имат и как е уредена държавата им, един друг се споглеждали и са се питали по между си - Ама точно ли ние победихме в тази война, не победиха ли германците ??

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Петър

    2 1 Отговор
    40 самолета на парада.Сърбия.......
  • 20 бай Даньо

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    по зле е. Дори от чисто военна гледна точка Русия не трябваше да я спечелва тая война. Пирова победа. Русия побеждава с 25 млн жертви (от 100 млн население) . Такава война не я печелиш, ако ще загубиш толкова хора! Но и тук се вижда една от фундаменталните разлики между РУсия и западния свят. В Русия идеите са важни , хората могат да се пожертват. Наскоро имаше протест в Ленинград против някакво празнуване. Какво празнуват в Москва след като Ленинград е трябвало да бъде оставен да падне и така много повече хора , руснаци са щели да оцелеят ... какво празнуват в Москва глупоста си, азиатската си жестокост!? В западния свят хората са важни .... а си помислете русофилите ние българите на кой приличаме и ще се отговорите и на въпроса защо сме в техия лагер днес...
  • 21 Баце

    1 0 Отговор
    Сърбите, що не вземат да турят едни С-400 по границите си и да видим и чуем един прекрасен джендърски вой от вси страни ?
Новини по държави: