Last news in Fakti

12 Май, 2019 18:31 2 296 8

Отбой! Израел отвори границата с Газа

  • израел-
  • газа-
  • ивица газа-
  • керем шалом-
  • палестина

Като цяло се спазва и спирането на огъня, договорено с посредничеството на Египет

Отбой! Израел отвори границата с Газа - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Седмица след най-сериозния изблик на напрежение между Израел и властите в ивицата Газа от няколко години Израел отново отвори граничните пунктове с палестинската територия, предаде ДПА.

КПП Ерец може да се използва от чужденци и палестинци, притежаващи специални разрешителни, например пациенти, които имат нужда от медицински грижи. Пунктът Керем Шалом се използва главно за транспортиране на стоки.

Преди малко повече от седмица при изстрелване на ракети от палестинската територия и израелски въздушни удари бяха убити четирима израелци и 25 палестинци. Десет от загиналите палестинци са цивилни, останалите са членове на въоръжени групировки, каза министерството на здравеопазването в Газа.

От понеделник като цяло се спазва режим на спиране на огъня, договорен с посредничеството на Египет.

Отбой! Израел отвори границата с Газа

В петък обаче палестинец бе убит от израелски войници по време на ежеседмичните антиизраелски протести по граничната ограда в южната част на ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 1 Отговор
    Тия Мушетата много тормозят горките палестинци. Завалийките вече не останаха.
  • 2 Хахахха

    10 4 Отговор
    Клекнаха хлебарките.
  • 3 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    Какво стана с адекватния удар дето се канеха да направят израелците ? Да не се е спукал железният купол ?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Тюбетейков - заработили днес два цента и половина ??? Ега ти и мързела си !
  • 7 Анти седераст

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Не бе бе умник.... купуват си примирие за Евровизия, защото им е гол гъзът. Ако Палестина метне Израел по време на Евровизия, Израел няма да може да нито да отговори подобаващо(пред погледа на целия свят, нито да спре ракетите, защото както се видя - куполът е от талашит. Взели са под внимание горните аргументи и са преценили, че нямат козове. Мецду другото, и от самолет ти личи, че си платен агитатор.
  • 8 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Браво? Верно? Ти малоумен ли си? От колко години съществува сблъсъкът? Високотехнологичните евреи с всичките си джаджи десетилетия не могат да победят онея със скъсаните гащи и прашките? И им викаш браво? То ако не беше трагично, щеше да е супер смешно.... Да не говорим за убитите цивилни... Ако в случаят беше стреляла Русия, щеше да виеш като настъпан от камион пес, как трепели невинните с техните смотани бомби от времето на СССР. Сега обаче било добре, а? 4 за 25, а? Как обичам гъзолизци като теб с петшеснайсе стандарта, дето си въртите задника като вентилатор.... Тамън си за НС, що се не кандидатираш? Все тая при кои... Може като Спас Гърневски да ги обиколиш всичките... Спасе, да не си ти бе?