Last news in Fakti

18 Май, 2019 12:40 2 352 7

САЩ с ключово споразумение с Канада и Мексико

  • сащ-
  • канада-
  • мексико

Отменят митата за двете страни

САЩ с ключово споразумение с Канада и Мексико - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са се съгласили да отменят въведените мита върху вноса на стоки от Канада и Мексико, съобщи Вашингтон Пост.

Двете страни са се съгласили да предприемат мерки за ограничаването на вноса на китайска стомана. В замяна САЩ ще отменят наложените мита за внос на стомана и алуминий.

С промяната САЩ ще ограничат възможностите за внос на китайска стомана от съседни страни. Канада и Мексико се обявиха срещу възможните квоти за износ на стомана още щом бяха обявено от американската администрация.

„Сключихме сделка. Това е страхотен ден“, заяви източник от Белия дом.

Американският президент Доналд Тръмп вече е обсъдил споразумението с канадския премиер Джъстин Трюдо. Митата са били ключово препятствие пред сключване на споразумението между трите страни.

Очаква се новината да бъде обявена официално през следващите часове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    8 5 Отговор
    САЩ са интелигентни колкото завършила докторантура подметка. Сякаш Канада и Мексико не взимат нищо от Китай.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 без кос

    10 5 Отговор
    Бай Дончо май ги подкара САЩ като фирма, като ООД от сделка на сделка със света. Ха да видим до колко ще са успешни сделките му, май и той е фалирал но само веднъж ли или няколко пъти казва ли ти някой :)
  • 3 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Май въпроса е ти колко си "интелигентен" ??!!! Тук става въпрос за реекспорт в САЩ от Китай през Мексико и Канада , като се заобикалят митата за директен внос !!!! Само че вече и тая вратичка хлопна , та чакаме следващата новина за това , че "Китай е готов за преговори при взаимно уважение " , хахахаха !!!! Като Мудурко , нали са си приятелчета !!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    НАПЪЛНО СИ ПРАВ !!! АМЕРИКАНЦИТЕ СА МНОГОКРАТНИ ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ ПО ШАХМАТ , А РУСНАЦИТЕ "ТРЕВА ПАСАТ"!!!
  • 6 СссереМ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Като на всяка русофилска подметка и твоето IQ не надвишава номера на обувките ти,изобще осъзнаваш ли за какво споразумение става въпрос?"гост" ти го обясни точно и ясно,ако и него не си разбрал вземи си вържи едно паве на врата и бегом към язовиро.
  • 7 Жоро

    0 1 Отговор
    Дончо, започва бавно да се навежда.