Last news in Fakti

18 Май, 2019 20:29 2 306 24

Австрия е изправена пред предсрочни избори

  • австрия-
  • протести-
  • избори

Хиляди на протест в страната

Австрия е изправена пред предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрия е изправена пред предсрочни парламентарни избори, съобщи ТАСС.

Днес оставката си подаде заместник – канцлера Хайнц – Кристиан Щрахе. Това стана, след като излезе видео, в което той се договаря с руски представител за възможна помощ за партията му.

Самият канцлер Себастиан Курц обяви, че не иска повече да работи с лидерът на опозиционните си партньори. Щрахе оглавява крайнодясната Партия на свободата. От там вече обявиха, че подкрепят провеждането на предсрочни парламентарни избори.

В момента управляващата Австрийска народна партия преговаря с коалиционните си партньори за възможно продължаване на сътрудничеството. По-късно днес се очаква изявление на президента Александър ван дер Белен.

Във Виена вече бяха свикани протести, като 5000 души недоволстват срещу правителството. Акцията протича мирно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербаджийски кавал

    23 7 Отговор
    ДА ЗАЩОТО ТАМ ЗА ЕДИН СКАНДАЛ СТАВА ТАКА. ПРИ НАС БОРИСОВ СЕ ОАКА 366372818186 ПЪТИ... БОТИСОВ НАРОДА ЩЕ ТЕ НАКАЖЕ ПЪРВО НА ЕВРО ВОТА, ПОСЛЕ ИДВАТ И ПРИ НАС ПРЕДСРОЧНИТЕ

    Коментиран от #5

  • 2 Wtf

    9 7 Отговор
    Руска подкрепа за партията му?
  • 3 ФатмакЪ

    14 13 Отговор
    Като ти заиграе Вова на сватбата и полетят рублите към Австрийския Волен - Курц, мигновено всичко се скапва... Ние го играем това 70 години и няма научаване този урок
  • 4 Анти милиционер

    12 10 Отговор
    Ако си за Путин и милиционерите, цъкни +. Ако си за Сорос и седерастите, цъкни - .
  • 5 Димитърдд

    11 15 Отговор

    До коментар #1 от "Гербаджийски кавал":

    Ей руско зомби какво искате на власт в България да дойде партията на олигархията от руската БСП. В България освен олигарси и милионери от БСП има още в ДПС и техните руски партньори. Имаш много здраве от бесепе олигарсите в ареста Арабаджиеви, Баневи и Стайков. За това се леят сълзи за тях защото са на топло. Вече страх ги хвана и някой други олигарси да не станат съседи по килия на гореизброените?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Джони

    8 15 Отговор
    Всички партии които обслужват руските интереси и Кремъл са сто процента корумпирани и гнили еднодневки. Славини от Италия получава пари от руските горива, като разликата в цените им отива в Славини и партията му. Льо Пен също получава пари от Русия. Путин ги корумпира умишлено, защото това е основната му цел. А за България е факт, че всички партии в този парламент са с един шеф кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников.

    Коментиран от #8

  • 8 Съвет

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    Търси лекар.
  • 9 ДДимитърдд

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "Гербаджийски кавал":

    Не съм фен на ГЕРБ, но ти си уникално просто, примитивно и злобно същество с претенция за човек.

    Коментиран от #20

  • 10 Гост

    11 3 Отговор
    Хората излезнаха на първия ден, ние си заслужаваме борисоф и шайката му бездарни политици. Това е.
  • 11 Австрийка

    8 3 Отговор
    Курц хвърли кърпата! Ще има предсрочни избори , колкото е възможно по-скоро! Но хората вероятно ще го изберат отново и той няма да повтори грешката си! Благодари на всички министри , независимо от коя партия!

    Коментиран от #13

  • 12 Хасан

    0 12 Отговор
    Фашистите са в паника ..хитлериста Кунц ще си го отнесе ..сега ще види евреите какво ще го правят
  • 13 Eleonora

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Австрийка":

    Курц не е "хвърлил кърпата", щото сега ситуацията е повече от изгодна за него. Ще вземе "най-доброто" от програмата на АПС, с което се надява да привлече и голяма част от нейните избиратели и както вече загатна на пресконференцията преди малко, се надява на "подкрепата на мнозинството от народа....", което ясно значи, че евентуално след предсрочните избори се надява да управлява сам, без коалиционни партньори. Може и да успее....
  • 14 Batushka

    7 0 Отговор
    Туй у България никога ни мой да стане...кръв повръща власт не връща....
  • 15 сноу

    10 0 Отговор
    То си беше ясно, че рано или късно ще им спретнат някой номер ,дори Белен ги предупреди да внимават, но в крайна сметка може и той да е учствал...Впрочем в Западна Европа така е натъпкано с чалми ,цигуйци и всякаква мьослемска паплач, че на практика тя е вече напълно подчинена и всякакво решение и най-вече политическо е напълно невъзможно, ако дори незабележимо ги засегне.Картината е вече напълно безнадеждна.

    Коментиран от #17

  • 16 Eleonora

    8 2 Отговор
    Освен това този корупционен видеозапис е направен още през лятото на 2017, когато Щрахе още не е заемал поста на вицеканцлер и въобще не е бил управлението на страната.

    Коментиран от #21

  • 17 В Европа е още по нагъчкано

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "сноу":

    С джендъри, третополови и всякаква противочовешка паплач.

    Коментиран от #18

  • 18 Залцбурга

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "В Европа е още по нагъчкано":

    И щот щтрахе е точно против тея, за тва му спретнаха тоя номер с видеото, да го елеминират. Май поръчката идва от бай сорос
  • 19 зад фикуса

    2 1 Отговор
    Тази се оказа че не е била рускиня а латвийка-не било компютри а компоти.Направили са му постановка и капан, но да е внимавал къде и с кого се събира и какво говори, сам си е виновен.
  • 20 БОРИСОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДДимитърдд":

    Като те гледам си чистокръвен гербер, от мойте си, къде да те сложа да вземеш някой друго милионче
  • 21 Ктб

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Eleonora":

    Не бил, ама е бил, щом реди схемите, само че в Австрия номерата стил борисов не хващат дикиш

    Коментиран от #23

  • 22 ха ха ха

    1 0 Отговор
    Колко сте смешни и елементарни, не е истина?! Гледаха как да ударят Курц преди изборите, скалъпено видео и малко "руска" следа и гащите ви падат... :D Следва Салвини - за вас само БОКОвци, че иначе, много започвате да вирите нос ;)
  • 23 Eleonora

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ктб":

    Щрахе стана вицеканцлер през декември 2017! Що не изкараха видеото още тогава, за да предотвратят да стане и вицеканцлер, а чак сега??? Знам, знам, че не вървят. И слава богу! Но не е това въпроса...

    Коментиран от #24

  • 24 един

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Eleonora":

    Еми нали трябва да се използва в удобен за тях случай... Курц критикува модела Макрон, не иска да им танцува по-гайдата, затова преди изборите да го тупнат ... ама австрийците пак ще си го изберат, даже ще му изпишат веждите на Курц така, вместо да му извадят очите ;)
Новини по държави: