Last news in Fakti

23 Май, 2019 11:02 1 647 7

Сръбски министър се разминал със смъртта

  • ивица дачич-
  • сомалия-
  • експлозия-
  • убити-
  • министър

Ние сме свикнали, нас ни бомбардираха, каза министърът

Сръбски министър се разминал със смъртта - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският външен министър Ивица Дачич се е намирал в президентския дворец в сомалийската столица Могадишу в момент на терористичното нападение, съобщи агенция "Танюг".

Дачич заяви за агенцията, че е бил в двореца за разговори с президента на Сомалия Мохамед Абдулахи Мохамед, когато отекнала силна експлозия. Съобщено му било, че е извършено нападение и има много убити и ранени. Домакините информирали Дачич, че цел на нападението бил бившият външен министър на Сомалия.

Дачич каза това за агенцията от Атина, където самолетът на сръбското правителство кацнал принудително поради повреда. Сръбската делегация била в президентския дворец и водела разговори, когато отекнала експлозията.

"Ние сме свикнали, нас ни бомбардираха", казал Дачич, а президентът се пошегувал, че ако на мястото на сръбската делегация бил някой от Запад, "веднага щяха да избягат". В резултат на терористичния акт, извършен от терористи от Аш Шабаб, свързани с Ал Кайда, загинаха най-малко девет души, включително бившият външен министър на Сомалия, и бяха ранени 13 души, предимно войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest

    5 16 Отговор
    ще ви бомбардират пак, този път по-сериозно

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Само така си мисли

    2 1 Отговор
    Никой не е избегнал смъртта
  • 4 поговорка

    2 2 Отговор
    албаниците имат енда поговорка, която гласи следното: „Не пада мълнията в клозет".

    Коментиран от #5

  • 5 Ненене

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "поговорка":

    Албанците все още нямат канализация. Така че те имат такава поговорка.
  • 6 гл шеф разузнаване

    0 1 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф. на тайно. разузнаване. получихме информация за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник.10. съседите мметодиеви и петър. иванов. и веска дават пари на неговата донка на синовете да отвлечът румен. и убият. в подадената информация лично на нас. е вписано честе хванали румен да вписва. това нее вярно. румен нищо не вписва. товаса лъжи и пак лъжи . исе наговарате да вините румен чевисее ерчил ние за нейните синове на донка сме дали капара. двеста хиляди лв. но вие методиеви и петър иванов. ви проследяваме. и вие щеси получите наказанието. само някой ако посегне на румен. невили омръзна да лъжете. полицията в гр. кюстендил. невили предупреди и продалжаватели с тези лъжи. с нас щеси имате работа. \=\
  • 7 babaqga

    0 0 Отговор
    Да я опише! Грозна ли е била? Модернизирала ли се е с косачка ... японска?! Слушал ли е сръбско, не е ли ... Колко бързо тичкат западняците?