Last news in Fakti

25 Май, 2019 15:00 2 641 3

Протестите в Албания не спират

  • албания-
  • еди рама-
  • протест-
  • оставка

Опозицията няма да отстъпи нито крачка назад

Протестите в Албания не спират - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обединената албанска опозиция днес за шести пореден път организира национален протест, който ще започне в 19 часа местно време (20 часа българско) пред сградата на правителството в Тирана, съобщи телевизия Алсат-М.

Лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша заяви, че опозицията няма да отстъпи нито крачка назад в "битката на живот и смърт", и призова албанските граждани масово да излязат на протеста, който е предвидено да продължи 4 часа.

Опозицията настоява за оставка на премиера Еди Рама и формиране на служебно правителство, което да подготви честни и демократични избори. Американското посолство в Тирана предупреди своите граждани по време на протеста да бъдат предпазливи, да следят местните медии и да избягват местата, където се събират тълпи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малко помощ от публиката

    10 0 Отговор
    И каква точно е идеята?Кой за какво се бори там?Питам сериозно,че съм им изтървал края.
  • 2 ХАГА

    4 0 Отговор
    Айде всички военнопрестъпници от властта в Албания на трибунала в Хага.
  • 3 Зайко Байко многознайко

    1 1 Отговор
    Хашим Тачи е военнопрестъпник. Най-големият дилър на дрога!
Новини по държави: