Last news in Fakti

28 Май, 2019 16:02 1 160 2

Германските социалисти искат оставката на лидера си

  • германия-
  • социалисти-
  • андреа налес

Депутати настояват за оттеглянето на лидера на социалистите

Германските социалисти искат оставката на лидера си - 1
Снимка: Shutterstock

Андреа Налес ще бъде призована да подаде оставка като водач на парламентарната група на германските социалдемократи, съобщи ДПА.

За такова решение за потвърдили трима депутати от партията. Социалдемократите са част от управляващата коалиция в Германия, която е оглавявана от консерваторите.

Те обаче постигнаха слаби резултати на евровота и на местните избори в Бремен. Те загубиха управлението над областта, което държаха 73 години.

Налес вече призова за гласуване за парламентарния пост, което да се проведе още през следващата седмица. От групата на социалистите вече са организирали кризисно заседание.

В момента има засилен натиск над лидера да се оттегли. Това може да създаде кризисна ситуация за управляващата коалиция, която вече е нестабилна, заради вътрешни противоречия.

По-рано излязоха новини, че Франс Тимерманс е готов да се кандидатира за лидер на партията на изборите, които ще се проведат през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бейко

    2 3 Отговор
    Хуйнелия Нинова е свободна
  • 2 Премянов

    0 1 Отговор
    Туряйте Станиша!
Новини по държави: