Last news in Fakti

3 Юни, 2019 19:30 4 826 15

Измамените от Русия: Искаме компенсация за замърсения петрол

  • дружба-
  • нефт-
  • петрол-
  • тръбопровод-
  • павел сорокин

Въпросът трябва бъде решаван от купувачите и продавачите, заявяват от Москва

Измамените от Русия: Искаме компенсация за замърсения петрол - 1
Снимка: Shutterstock

Размерът на компенсациите за нарушенията, причинени от замърсения руски петрол в тръбопровода "Дружба", трябва да бъде решен между купувачите и продавачите на суровината. Това заяви руският заместник-министър на енергетиката Павел Сорокин, цитиран от Ройтерс.

Представители на руските власти се срещнаха в Москва с чуждестранни купувачи на руски петрол, за да обсъдят проблема. След срещата Сорокин посочи, че не са обсъждани конкретни цифри, тъй като на този етап е трудно да се оцени размерът на обезщетенията. Ще бъде въведен обаче единен механизъм за компенсации, допълни той.

Полската нефтопреработваща компания "Орлен" изрази задоволство от резултата от преговорите, допълва ТАСС. Агенцията съобщи още, че предстои да получи компенсации за доставките на замърсен петрол.

Доставките на петрол по "Дружба", отговарящ на стандартите, към Унгария и Словакия са влезли в щатен режим, а доставките на чиста суровина към Полша могат да започнат още на 8 и 9 юни. Това каза пред медии говорителят на руската компания оператор "Транснефт" Игор Дьомин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Букова глава

    42 3 Отговор
    И сега кво, замърсения петро право у BG,НИЕ ГОРИМ СИЧКО!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Автомонтьора

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "Букова глава":

    Много се омазаха рашките с тая история...ама сега ,като го шитнат на нас ,ще имаме работа за години напред.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пссссссссс

    25 25 Отговор

    До коментар #3 от "ссссссс":

    Внеси си бензин от обора бе отворко ! Кой те спира , нали сега е демокрация ?!

    Коментиран от #15

  • 5 Аз съм

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "ссссссс":

    Това което философстваш едва ли ще се случи
  • 6 Големия хур

    19 15 Отговор
    Ааа НЕ от Русия измамени няма. Който не вярва да пита нашите русофили
  • 7 Граф Монте Христо

    9 4 Отговор
    За съжаление горивото наистина не е от най-качествените, но нямаме друг избор. Ще караме, ще ремонтираме, пак ще караме и ще играеме казачок. Колите ни са стари западни боклуци, които сме ги взели скапани и изгнили, така че сме си за скапано и евтино гориво:):)Да му мислят западните държави със скъпите коли. Нашите са за по 5-6 бона максимум.Който си е купил нова кола, да му е мислил в каква държава живее и с какъв стандарт, и да се оплаква на арменския поп.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 фоборус

    7 6 Отговор
    Как пък едно нормално нещо няма в тази тежко загнила кочина?! Добре че са пред разпад! Сбогом Мужикия!
  • 10 Имаме

    1 2 Отговор
    Късметът, че автопаркът ни е стар и по-малко претенциозен към горивото! Това за бедните, а малциството, ще си купи нов премиум, с две заплати!
  • 11 ааа

    4 3 Отговор
    Лошото е ,че нивото на проституиращите драскачи критично пада.То за жълтите центове дето взимат не бива да се търси някакво качество на лъжите, но все пак постарайте се бе ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сигобара

    2 0 Отговор
    Анти нация некадърна Само изхвърлянията им големи
  • 14 Васил

    3 0 Отговор
    Даже и при цена 61$ за барел бензина у нас не е мръднал закован е на едно място за една седмица се е понижил почти с 10$ а и за капак е най некачественият сорт.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания