Last news in Fakti

5 Юни, 2019 12:04 3 331 9

Техеран: Продължаваме с ракетите

  • аятолах али хаменей-
  • иран-
  • ядрена програма-
  • ракети-
  • сащ-
  • персийски залив

Аятолах Али Хаменей заяви, че Иран няма да се подлъже от предложението на Доналд Тръмп за преговори

Техеран: Продължаваме с ракетите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че неговата страна няма "да се подлъже" от предложението на Доналд Тръмп за преговори и няма да се откаже от своята ракетна програма, предаде Ройтерс.

"Наскоро президентът на САЩ каза, че Иран може да постигне развитие със сегашните си ръководители. Това означава, че те не искат смяна на режима. Но този политически трик няма да подлъже иранските представители и иранския народ", каза Хаменей в реч, предавана по държавната телевизия.

"Америка няма да може да откаже Иран от своя ракетен потенциал", заяви той на церемония по случай 30-годишнината от смъртта на Великия аятолах Рухола Хомейни - основател на Ислямската република.

Али Хаменей каза още, че Иран ще продължи да се съпротивлява на "икономическия и политическия натиск на врага", без да назовава поименно САЩ.

"Съпротивата има цена, но да се предадеш пред врага има по-голяма цена", добави аятолахът.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Левски

    24 3 Отговор
    "Съпротивата има цена, но да се предадеш пред врага има по-голяма цена", добави аятолахът" Ето това са думи на истински политик достойни за уважение! Респект!
  • 3 Aaa

    9 16 Отговор
    Естествено, че с ракетите ще продължавате - дори не съм си и помислял, че ще продължите с високи технологии, книги, компютри, смартфони, ел. автомобили, наука и т.н.! Поне сте малко по-напреднали от палестинците, които още нападат с камъни...

    Коментиран от #7

  • 4 Давид

    1 8 Отговор
    Колкото по бързо им предоставим съдържание на ядрено - неядрено оръжие , химично , биологично толкова по бързо ще елиминираме еврейската заплаха и центровете и за подкрепа . Ние сме тил на тази държава . Русия и Америка са създадени от нас .
  • 5 onq s konq

    4 6 Отговор
    Ама нали русофилите тука след предложението на Вашингтон за "Преговори без предварителни условия" в Статията "Остър завой" написаха с ДОВОСТВО следното:Ник "ТЕХЕРАН"-"Замириса им на тежка вода и станаха склонни"/за Америка става дума/.Ник "Ян Бибиян"- "Това е Иран-не Либия или Ирак,а Иран който има ядрена програма и шега не бива" и т.н.Пък ТО БИЛО ПРОСТО ЕДНА АМЕРИКАНСКА КЛОПКА,ПОДЛЪГВАНЕ от страна на Америка към Иран,което на практика значи че ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА какво казва и мисли Иран и просто искат да си спестят ДЖЕПАНЕТО И ТРУДА по въпроса със СМАЧКВАНЕТО НА ИРАН!Ей русофили мозъчно обременени...не си губете времето в Писане,а наблегнете на Четенето,защото само така ще поумнеете ...ПОНЕ МАЛКО:)
  • 6 Таркан Дуду

    4 0 Отговор
    Само така ще оправим тези Американски копеленца.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петър

    2 1 Отговор
    Тръмп до сега е най-слабия и тъп президент на Америка както в международната си политика така и в вътрешната. Предшественика му Обама с триста зора успя да постигне и да подпише договор с Иранците за прекратяване на ядрената им програма и то заедно с всички големи западни страни и не само тях. А тоя идиот се отегли от спорузомението еднолично,и иранците пак почнаха с ракетите. Политиката на Тръмп,е заплахи,арогантни изказвания без никакъв смисъл,натиск както финансов така и политически... санкции...! Все неща които се връзват с уж най-демократичната страна,нали..? Пародия ей това е за мен Тръмп като политик..!
  • 9 хhhh

    2 0 Отговор
    Доколкото си споням в Зоар/Каббала/, има някакво предсказание за последните времена, как Персия /Иран/ унищожава целият свят...явно нещата на там вървят