Last news in Fakti

14 Юни, 2019 11:02 2 101 10

Китай разширява приятелствата

  • китай-
  • шос-
  • иран

Страната обяви, че насърчава връзките с Иран

Китай разширява приятелствата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайският президент Си Дизнпин обяви, че страната му насърчава стабилното развитие на отношенията с Иран, съобщи РИА Новости.

Китайският президент е разговарял с иранския държавен глава Хасан Рохани по време на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество. На срещата в Бишкек Дзинпин още разговаря с руския президент Владимир Путин и индийския премиер Нарендра Моди.

През вчерашния ден САЩ обвиниха иранските военни за нападение срещу петролни танкери в Оманския залив, което доведе до повишаване на цените на петрола. Иранското правителство отхвърля обвиненията.

В момента Китай търси по-силни икономически връзки на фона на търговския конфликт, който страната има със САЩ. Китайски представители се опитват да договорят и изграждане на 5G мрежа от Huawei за Индия.

Индиският премиер Моди заяви, че е отворен за проекти на външни компании. Китай работи и по развитието на проекта „Един пояс, един път“, което прави събитието още по-важно за страната.

По-рано САЩ обвиниха Китай и Русия за кибер атаки срещу свои институции. И двете страни отричат подобни твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    19 3 Отговор
    Това е най лошата новина за обора.
  • 2 Дамиммм

    14 1 Отговор
    А рижавият перчем в Б.Дом чеше репата и незнае какво става...
  • 3 Дидо

    20 1 Отговор
    Колко интелигентно китайците казаха някой неща на Краварите! :)
    Кравефермата вече определя единствено дневния ред в Мексико! :)
  • 4 Bahti

    5 7 Отговор
    Китай е следващият Диктат. Това е Епохата на изкуствен интелект. И войната е неизбежна. Защото сме Глупави.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 FtF

    19 3 Отговор
    За разлика от санкциите на Бат Дончо , Китай следва тиха политика и при добри отношения с Индия /1,3 млрд. население/, Иран /80 млн. население /, Русия /145 млн. население / , Виетнам /95,5 млн./ и разни Венецуела, С. Корея ..., а като се прибавят и техните 1,5 млрд. от общо 7,5 млрд. население на земята се оказва , че може да оперират сред повече от половината население на планетата. Да , не са платежоспособни като приятелите на САЩ, но със санкции нищо не се постига, а хората обичат свободата .
  • 7 Знам знам🙄

    2 2 Отговор
    Така е то. Кръговрата на историята. Време е азиатския свят да е на върха. Обаче некси глей кво става завладяват света с търговия и компромиси. Така започва и римската и гръцката персийската и вавилонската империя. Започват да запад след като се захфащат с експанзинистичен милитатизъм. Опааа Мале като го написах и като го прочетох го проумях. Има едни момчета на петнисти кончета с пищовчета и кърпички като лигавничета.

    Коментиран от #8

  • 8 Знам знам🙄

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Знам знам🙄":

    Егати тъпия автоматичен редактор. Колеги изключете го моля
  • 9 Радо

    4 2 Отговор
    Ха такааа. Перчема загуби играта и ще продължава да губи.Кат си мислиш че си нещо. Значи си нищо казали хората....
  • 10 BOLLYWOOD

    1 2 Отговор
    Надявам се , че Нарендра Моди е мъдър политик и този път да приложи далновидна политика . Дано не се изкуши от евтинията ,ласкавите обещания и да се обвърже с Китай - вечният геополитически съперник на Индия