Last news in Fakti

18 Юни, 2019 14:55 1 836 0

Президент заплаши да изкара армията на улицата

  • албания-
  • армия-
  • президент-
  • илир мета-
  • избори

Албанците няма да гласуват на 30 юни

Президент заплаши да изкара армията на улицата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Албанският президент Илир Мета заяви на среща с посланиците на страните членки на ЕС в Тирана, че като върховен главнокомандващ ще изведе армията по улиците, ако бъде направен опит за провеждане на изборите на 30 юни, съобщава вестник "Шчип", цитиран от БГНЕС.

Според същия източник обяснението на Мета е, че е получил информация от чуждестранни служби за опит за безредици, което той не може да допусне като държавен глава.

Срещата, проведена в понеделник в Двореца на бригадите, продължила два часа, беше посветена на политическата криза в страната, по-специално решението на Мета да отложи изборите. Днес президентът Мета изпрати писмо до посланиците, в което подчертава причините за отлагането на изборите, като добави, че "албанците няма да гласуват на 30 юни". Той също така оценява в писмото, че процедурата за неговото уволнение е преврат.

Мета обеща да се опита да доведе до масата за преговори премиера и лидер на управляващите социалисти Еди Рама и лидера на основната опозиционна Демократическа партия Люлзим Баша, за да намери решение, и ако успее, той ще поиска от опозицията да се откаже от протеста, който ще се проведе на 21 юни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: