Last news in Fakti

18 Юни, 2019 19:32 53 756 16

Почина Кралицата на дънките

  • глория вандербилт-
  • дънки-
  • сащ-
  • дизайнерка

Тя е наследница на един от най-големите магнати в американската история

Почина Кралицата на дънките - 1
Снимка: Shutterstock

Глория Вандербилт, наследницата на един от най-богатите родове в Америка и създателка на дизайнерските дънки, почина на 17 юни на 95-годишна възраст, предаде Нова телевизия.

Новината беше съобщена от нейния син, Андерсън Купър, един от известните водещи в Си Ен Ен. По неговите думи майка му е била една изключителна жена, която е обичала живота и е живяла според свои правила. "Тя беше художничка, писателка, дизайнерка и забележителен родител, съпруга, приятелка. Дори и на 95, всеки казваше, че тя е най-младият човек, който са виждали някога, най-свежият и най-модерният!"

Глория Вандербилт беше приета в болница в началото на юни с диагноза рак на стомаха. Тя е пра-пра-правнучка на един от най-големите магнати в американската история Корнелиъс Ванделбилт, спечелил огромно богатство от прокарването на железопътни линии в САЩ. При смъртта си през 1877 година той остава наследство от 100 милиона долара.

Бащата на Глория е Реджиналд Вандербилт, който се жени за майка ѝ на 43-годишна възраст. Заклет комарджия и пияница, той успява да пропилее 25 милиона долара за 14 години. Той умира, когато дъщеря му е само на 1 годинка. Но на Глория се падат само 5 милиона долара от семейното наследство и се сдобива с прякора "бедното богато момиче". Голямата част от капитала /78 милиона долара/ остава в ръцете на нейната леля Гертрюд. Тя печели попечителството над Глория, тъй като обвинява майка ѝ, че е лош родител и е имала лесбийска афера с кралска особа.

След като изкарва седем години в имението на леля си в Лонг айлънд, 17-годишната Глория заминава за Холивуд. Тя се омъжва за прессекретаря на милиардера Хауърд Хюз Паскуале ди Чико. Което е повод леля ѝ да я изключи от своето наследство. До своите 5 милиона долара "богатото бедно момиче" се домогва през 1945 година на 21-годишна възраст. Тя се развежда с Ди Чико и на следващия ден се омъжва за 63-годишния диригент Леополд Стоковски. Но се развежда и с него и става съпруга на известния режисьор Сидни Лъмет. Но не се задържа и при него и сключва четвърти брак през 1963 година с бащата на водещия Андерсън Купър, Уайът Купър. В своята автобиография Глория доверява, че сред любовните ѝ партньори фигурирали Хауърд Хюз, Ерол Флин, Франк Синатра и Марлон Брандо.

В света на модата Вандербилт пробива с дизайнерските си дънки, носещи нейното име, като пикът на популярността ѝ достига през 1980 г. с 200 милиона долара продажби. Глория играе в театрални и телевизионни постановки, пише мемоари. В тях споделя: "Имала съм много любовни връзки. И винаги съм се надявала, че нещо прекрасно ще се случи. И наистина се случваше!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Единствен...

    78 5 Отговор
    БОГ да я прости!
    Нека да почива в мир!
  • 2 Behemoth

    21 82 Отговор
    Да мре...ада я очаква ..никаква милост!

    Коментиран от #3

  • 3 Еееее колега

    36 17 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Недей така. И ти ще вървиш в ада при жената. Все пак тя ще те ръга анален докато не ти се пръснат дънките.

    Коментиран от #4

  • 4 Хахаххаха

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Еееее колега":

    Хахаххяхвхв номер 1
  • 5 Ловеца на боклуци от другия бряг.

    13 7 Отговор
    Аз пък искам да ръгам Бесния Язовец 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #6

  • 6 Дрон.

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ловеца на боклуци от другия бряг.":

    И аз, и аз искам да го ръгам .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 goni

    3 6 Отговор
    Хмм! То тука май няма момичета. Жалко! Щях да ги посъветвам как да си оправят живота! И то в България!
  • 9 АЛЛ

    21 10 Отговор
    ....преди 3-4 дена карах джипа на един приятел,запознах се с едно момиче ....преди малко я закарах до тях с моята кола....хахаха...но първия път ми пусна заради джипа.Не ме пита дали е мой ,но като я взех с моята кола май разбра...на другия ден обаче .Мисля да не й вдигна повече .хахах
  • 10 Хайл

    4 7 Отговор
    Ми тя дърта...
  • 11 Дедо

    6 6 Отговор
    Толкова млада и хубава ...
  • 12 Почитател на истинското

    23 3 Отговор
    ХЛАПАШКИ ПИСАНИЦИ!!! ---------- Вие дори не знаете за оригиналните дънки, които на задните джобове е изшита буквата "V"! Нося ги с удоволствие, защото имат много хубава кройка, и никога не ги продават разкъсани.
  • 13 Garrincha

    13 2 Отговор
    "Единственото по-лошо нещо за един баща, от това дъщеря му да се окаже шавлива - е и синът му да се окаже шавлив" ! - Али Реза
    Баба Глория на 21 е взела 5 милиона и се е оженила за 63 годишен беден диригент - е, това, ако не е любов - здраве му кажи !
  • 14 Малена

    43 6 Отговор
    Чета ви просташките коментари и за пореден път разбирам колко дребни по душа хора населяват тези земи. С подобно поведение и мнения няма как да сме народ който да се измъкне от калта, блато предоставено ни заради липсата на ценности, хората четат, не пишат, но виждат, че ни харесва помита с която обливаме всичко и всеки, а когато нас ни опръска се смеем и сме непокисти, като прасетата които са щастливи да ядат помия и да се въргалят в калта. Но те са си само прасенца, а ние все още обитава е живота на човеците, хора сме.
  • 15 ахаха

    10 10 Отговор
    Егати шаврантията таз. Пет мъже сменила
  • 16 Пиже инкасаторо

    3 0 Отговор
    Бог да и прости греховете. Млада жена, още ненавършила 96 г. Тц, тц, тц. Накъде отива този свят. С дънки ли ще я погребат. Целия ми ден се обърка след тази разтърсваща новина. Оставя и едно 65 годишно сираче. Ужас!