Last news in Fakti

25 Юни, 2019 14:26 1 593 13

Милиардери искат по-високи данъци за най-богатите

  • сащ-
  • данъци-
  • джордж сорос

Джордж Сорос е в групата направила предложението

Милиардери искат по-високи данъци за най-богатите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Група от най-богатите американци призова да бъдат наложени по-високи данъци на хората с големи богатства, съобщи Гардиън.

Групата излезе с призив към кандидатите за президент на САЩ. В нея членува магнатът Джордж Сорос, съоснователят на Facebook Крис Хюз, наследниците на компанията Disney и собствениците на хотели Hyatt.

Според тях висок данък върху богатството може да помогне в борбата с климатичните промени. Посочват се възможностите за подобряване на здравеопазването, подсилване на икономиката, подобряване на възможностите за реализация и разширяване на демократичните свободи.

Припомня се и предишно изказване на Уорън Бъфет, според което неговите изчисления показват, че секретарката му плаща по-високи данъци от него.

Подобна позиция подкрепя програмата на някои от кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия. За по-високи данъци за най-богатите настояват кандидатите Пийт Бутиджег и Бето О'Рурк.

Според представителите на предложението и сред републиканците има хора, които подкрепят подобна промяна.

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп намали корпоративния данък още с встъпването си на власт. Според него така се създават възможности за работодателите да назначават повече персонал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ада за соросите

    16 10 Отговор
    тая мърша още ли е жива, в ада да гние боклука му с боклук и всички негови протежета особено тия боклуци тук в България-бхк, америка за българия, отворено общество, шалом и останалите боклуци
  • 2 гост

    12 5 Отговор
    Тукашните комуняги и рубладжии в гроба ще се обръщат и сороси ще им се привиждат ... :) Тоя Сорос явно им е *бал майките ... :)

    Коментиран от #12

  • 3 Госあ

    2 5 Отговор
    Бреййй абе ще взема и аз да стана соросоид !
  • 4 гост

    3 4 Отговор
    Чакаме утре предложение от дружките на Путя , начело с петролните олигарси ДА ИМ СЕ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ в полза на любимата им матушка и от грижа за бедните мужици !!!
  • 5 гост

    8 5 Отговор
    Да припомня на всички русконадупени , че в Америка от доста години съществува движение "Да дадеш обет" което обединява най-големите богаташи и чрез което досега са събрани дарения ПО-ГОЛЕМИ от цялата икономика на Раша !!!! 3. Уopън Бъфeт

    Aмepиĸaнcĸият инвecтитop e извecтeн филaнтpoп и eдин oт ocнoвaтeлитe нa Gіvіng Рlеdgе. Toй възнaмepявa дa дapи 99% oт бoгaтcтвoтo cи зa блaгoтвopитeлни ĸayзи. Kъм мoмeнтa Бъфeт вeчe e дaл 21,5 млpд. дoлapa зa тaĸивa. Bcяĸa гoдинa милиapдepът oтдeля пo 4% oт cтoйнocттa нa cвoитe aĸции в xoлдингoвoтo дpyжecтвo Веrkѕhіrе Неаtwау зa фoндaциятa.
    6. Бил и Meлиндa Гeйтc

    Дpyгитe двaмa cъздaтeли нa Gіvіng Рlеdgе ca дapили 27 млpд. дoлapa зa paзлични ĸayзи. Tяxнaтa фoндaция финaнcиpa ocнoвнo пpoгpaми зa paзвитиe нa ceлcĸoтo cтoпaнcтвo, зa oбpaзoвaниe и зa дocтъпнo здpaвeoпaзвaнe. Ocвeн тoвa ceмeйcтвo Гeйтc инвecтиpa cpeдcтвa в ocигypявaнeтo нa вaĸcини зa няĸoи зaбoлявaния в дъpжaви, ĸoитo нe paзпoлaгaт c тeзи мeдиĸaмeнти.

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 Белчо

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И теб какво те топли , че има такъв обед?
    Това не е обяд, че да си мисли,че ще те поканят.
    Не си ли разбрал, че чичо ти Сорос, ама хич не му пука за България.
    И престани да си водиш монолог тука.
    Станахме най-бедната държава в ЕС, благодарение точно на такива "добри хора" , като Сорос.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Бил Гейтс наистина заслужава уважение.
  • 9 Матей

    3 2 Отговор
    Тук управляващите отрепки се извъртяха за предложението да бъде намалено ДДС на хранителните продукти,харно вървяло хорото.Народа е като златната рибка,дава дворец и царска корона,но когато искат и да прислужва,взема си ги обратно.Да не стане и този път като през 1944г.?Цялата държавна уредба е антисоциална и народоубийствена.Разни парвенюта,като чуят за социални мерки и скачат като ужилени,научиха се да грабят безогледно и нямат намерение да отстъпват.
  • 10 Пръци

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Гост,то си гост на тази земя,както и аз и всички останали.
  • 11 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Всъшност богатите в Америка са много свястни хора , без да познавам свръх богати хора съдя само по публични изяви , а обикновените милионери са просто работяги. И това съвсем не е случайно богатите са и по-образованите и по-умните и за това и по-човечните и затова самите те разбират колко нечовешка е системата която инак ги облагодетелства... и се противят, защото ако мнозизнството не живеят добре никой не живее добре. Тия който подържат най яростно дивия капитализъм са трейлър траша включително и българските реднеци който инак са най-нагамбени и огрухани от системата... А на българския главанак в България не му разправяй такива тинтири минтири той си знае Сорос е по голямо зло от ктулу и толкоз...
  • 12 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    не само майките, и тях.
  • 13 1944

    0 0 Отговор
    това от джудже педофил и руски олигарх няма да чуете. става само в нормалния свят.