Last news in Fakti

26 Юни, 2019 14:20 1 705 4

Споразумението между САЩ и Китай е на 90% готово

  • сащ-
  • споразумение-
  • китай

Очакват се решаващи разговори между Доналд Тръмп и Си Дзинпин

Споразумението между САЩ и Китай е на 90% готово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Търговското споразумение между САЩ и Китай е на 90% договорено. Това заяви американският финансов министър Стивън Мнучин, цитиран от Fox News.

Според Мнучин има възможност за окончателно сключване на търговско споразумение с Китай. Разговори се водят вече от няколко месеца.

„Посланието, което искаме да чуем е че те искат да се върнат на масата и да продължат преговорите. Мисля, че ще има добър резултат за тяхната икономика. Американската икономика цели да постигне балансирана търговия. По този начин ще продължим да градим позитивни отношения“, заяви Мнучин.

Той смята, че споразумението може да бъде договорено до края на годината. Яснота около споразумението може да бъде постигнато още през тази седмица.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече обяви, че ще се срещне с китайския държавен глава Си Дзинпин на срещата на Г-20 в Япония, където вероятно двамата ще договорят подробностите около споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    18 6 Отговор
    Тези две СУПЕР държави тепърва ще се карат.Като краен победител ще е КИТАЙ

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    То това е ясно, говеждите са тотално прецакани.
  • 3 ****

    9 4 Отговор
    То споразумението според добитъка може да е готово,ама Китай знае ли?
  • 4 Бай дончо баш кравевъда

    0 1 Отговор
    Пак ще пише любовни писъмца, ама да внимава че Кимчо може да го разлюби!