Last news in Fakti

3 Юли, 2019 11:02 2 055 5

Великобритания трябва се споразумее с ЕС

  • великобритания-
  • филип хамънд-
  • ес

Филип Хамън обяви огромни загуби при излизане от ЕС без споразумение

Великобритания трябва се споразумее с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Финансовият министър на Великобритания Филип Хамънд призова да се гарантира, че страната няма да излезе от ЕС без споразумение, съобщи The Telegraph.

Според него евентуално излизане от ЕС без споразумение би струвало на Великобритания около 90 млрд. паунда. За това и той призова британските народни представители да гарантират, че такъв вариант ще бъде избегнат.

„Резултатът от тази сделка не е изцяло в нашите ръце. Страната е спестила между 26 и 27 млрд. паунда в случай, че се стигне до излизане без споразумение. Ние обаче ще имаме нужда от всички налични средства, ако ще трябва да се справяме с варианта при излизане без споразумение. Това ще рече, че няма да имаме налични средства за по-дълъг период от време или за увеличаване на разходите“, заяви Хамънд.

Според него парламентът трябва да предвиди, че в евентуалните си свои бъдещи разходи, ще трябва да попълни голяма липса в хазната. В същото време фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън заяви, че страната не трябва да се страхува от вариант, при който да излезе от ЕС без споразумение.

Той смята, че преговорите с Европа ще са успешни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕРЕСЕРАС

    17 0 Отговор
    без споразумение!
  • 2 Стар английски педал

    22 1 Отговор
    Великобритания никога не е искала силни еропейски държави. След първата победа над Наполеон нарочно настоява наследник на Бурбоните да е монарх във Франция, защото знаят че народа няма да го иска и ще има разделение; противопоставя се на обединението на племената и образуването на Германия; подкрепя Австроунгария срещу другите държави само и само да няма други силни европейски държави; умишлено подклажда параноята на кайзер Вилхем II и възникването на ПСВ, а после и невъзможните условия за Германия; същото е поведението и пред, по време и след ВСВ - умишлено позволяват на Хитлер да анексира територии из Европа, не се намесват, въпреки обещанията си, когато Хитлер напада европейските държави, умишлено целят конфронтацията му със Сталин и началото на войната, а след края на войната поставят „освободените” държави в неравностойни позиции с Плана Маршал и изземането на златните им тезерви. С любезната подкрепа на САЩ. Примери още много, но като цяло Великобритания е зло за Европа и ЕС и трябва да бъдат изолирани на мъгливия си остров.

    Коментиран от #4

  • 3 No Exit from Brexit

    9 2 Отговор
    Преговорите с ЕС приключиха. Споразумението беше отхвърлено от парламента в Лондон. До 31 октомври нищо няма да се промени. На 1 Ноември ще има парламентарна криза и предсрочни избори. На тях ще се реши оставането в ЕС.
  • 4 No Exit from Brexit

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стар английски педал":

    Не спомена най-важното за нас - ролята на британския премиер Бенджамин д’Израели на Берлинския конгрес за разпокъсването на Санстефанска България. Точно защото една силна православна държава на Балканите щеше да довърши гнилия Османски султанат. Д’Израели каза на руснаците в Берлин - моят влак е под пара и ме чака, нямам време за вас, или подписвате, или вкарвам кралкия флот в Босфора и почваме втората кримска война. Знаете какво се случи след първата. Д’Израели мразеше Русия заради отношението към евреите. Той беше посрещнат триумфално от многохилядна тълпа в Лондон. Кралица Виктория му даде имениетo Беконсфилд в графство Бъкингам. “Benjamin d’Israeli, count Beaconsfield, A short biography” by Simon Shama.
  • 5 Евро...

    0 0 Отговор
    Абе ВИЕ що не се споразумеете между вас?
Новини по държави: