Last news in Fakti

3 Юли, 2019 17:35 2 316 7

Предупреждение! Иран няма да спечели нищо, ако напусне ядрената сделка

  • иран-
  • уран-
  • ядрена сделка-
  • сащ-
  • ес

ЕС, Франция, Германия и Великобритания призоваха Техеран да се откаже от увеличаването на запасите си от нискообогатен уран

Предупреждение! Иран няма да спечели нищо, ако напусне ядрената сделка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция предупреди Иран, че няма да спечели нищо, ако излезе от споразумението за ядрената си програма, предаде Франс прес.

По-рано Техеран потвърди, че има намерение да произвежда уран, обогатен до по-висока степен от разрешената по силата на сключеното през 2015 г. споразумение.

"Иран няма да спечели нищо, излизайки от споразумението от Виена", заяви говорител на френското външно министерство. Тя добави, че "поставянето на сделката под въпрос само ще засили вече нарасналото напрежение в региона".

Иран обяви, че от неделя ще изпълни заплахата си да започне да обогатява уран до степен, по-висока от ограниченията, предвидени в подписаното във Виена международно споразумение.

Снощи ЕС, Франция, Германия и Великобритания призоваха Техеран да се откаже от увеличаването на запасите си от нискообогатен уран над предвиденото ограничение от 300 кг и "да се въздържа от други стъпки, които биха отслабили ядреното споразумение".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ****

    11 4 Отговор
    Ами за тази 1 година под санкции,какво спечели,едно голямо нищо.
  • 3 Анти милиционер

    10 1 Отговор
    Проститутките на Ротшилдите от всички нпо-та на запад се дърлят с прегракнал глас срещу могъщ Иран.
  • 4 охо бохо

    4 2 Отговор
    ЕС да го духа
  • 5 АНЕНЕРБЕ

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Иран няма да спечели нищо, излизайки от споразумението от Виена", заяви говорител на френското външно министерство!!!! ЗА КАКВО СПОРАЗУМЕНИЕ СТАВА ВЪПРОС СЛЕД КАТО ВИЕ С ЯНКИТЕ ГО АНУЛИРАХТЕ???? ИЛИ ПЪК МОЖЕ БИ ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ДО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ИРАН , НО НЕ И ДО ТЕЗИ НА САЩ И ЕВРОПА???? Ами когато утре ИРАН покаже АДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ и системата МЪРТВЕШКА РЪКА стане факт , тогава Тръмп пак ли ще иска да целува ръката на АЛИ ХАМЕНЕЙ , както го направи с КИМ ЧЕН УН!!!!! Нещата в света се промениха толкова много, а Европа е толкова неадекватна!!

    Коментиран от #6

  • 6 Данчо МЧ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "АНЕНЕРБЕ":

    Свалям ви шапка за този коментар,нещата наистина са точно такива и колкото повече хора го осъзнават толкова по-добре
  • 7 Кой... Кой

    0 0 Отговор
    Кой потопи най-модерната руска подводница?? Кой, кой....?? Кой...??
Новини по държави: