Last news in Fakti

5 Юли, 2019 17:31 3 860 28

Иран готов да задържи британски танкер

  • иран-
  • танкер-
  • великобритания

Страната настоява за незабавно освобождаване на задържания неин кораб

Иран готов да задържи британски танкер - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иран обяви, че е в готовност да задържи британски петролен танкер, ако не бъде освободен танкера на страната, задържан от кралски морски пехотинци, съобщи Индипендънт.

Според бившия командир на Иранската революционна гвардия Мохсен Резаи, неговата страна е задължена да действа по същия начин, ако в близко време британците не освободят иранския кораб.

Британските моряци задържаха танкера в Гибралтар. Подозира се, че той пренася петрол за Сирия, така нарушавайки санкциите на ЕС.

Ирански представители вече призоваха британския посланик и изразиха своето възмущение от задържането на кораба. Страната обвини Великобритания за действия под диктата на САЩ.

Властите в Гибралтар вече обявиха, че 28-те ирански моряци се разпитват като свидетели, а не като заподозрени. Британското външно министерство вече приветства действията на военните в района.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с шхуната

    58 3 Отговор
    Ми те ингилизите имат опит в пиратството.Лично кралицата дава указ подписан от нея на Френсис Дрейк да напада чужди кораби и най вече испански и да ги ограбва в полза на короната !Същата го вика и за борба с испанската флота.Та как се арестува танкер само по подозрение не е ли пиратство като нямаш доказателства ?

    Коментиран от #5

  • 2 някой

    32 7 Отговор
    Каквото повикало,такова се обадило!

    Коментиран от #25

  • 3 Наглите

    46 3 Отговор
    Англета ще настъпят мотиката.
  • 4 куку руку ку

    44 4 Отговор
    Англетата този път седнаха с голо дупе върху жив въглен.
  • 5 За нарушаване

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "с шхуната":

    на санкции от ЕС? Пълни глупости. Иран в случая отговарят пропорционално на предприетото срещу тях. А обратните англета в случая са пирати.
  • 6 Да го задържи

    10 18 Отговор
    че да види чудо после.
  • 7 Бай Дончо

    10 37 Отговор
    Е сега вече ще ядат бой, Чалмите.
  • 8 Ами

    11 0 Отговор
    хайде де!
  • 9 Hui

    34 3 Отговор
    Синагогата, Англосексонците и тея измислените отвъд океана ФАЩ са си дупе и гащи. Ама срещу Персите ще ядът бабалюгата, Иран е една от малкото страни дето няма цебтрализорана евреиска банка и не играят по свирката на Краварите и нато, за това искат да го бишнат защото не им уйдисват на капитализма. Хисбула на Иран и Руснаците изгониха като куче краварите от Сирия, после и във Венецуела си тръгнаха като насрани. Ако евреите запалят нова война, това ще им е края!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Готин ама не съвсем

    22 1 Отговор
    Англетата почнаха много да си позволяват! И ще ядат дЕдовия! Запорират пари на Газпром, задържат кораби, ама може ли да не мине повече английски кораб през Ормузкия и да се спрат полетите им над Иран и Русия, па да ги видим тогава!
  • 13 Аспарух

    23 2 Отговор
    Империята на злото(ФАЩ) заедно с евреиските им съюзници от готическия остров и Израел си мислят че са господсрите на света, ама Иран и Руската Федерация ще ги върне на земята, както във Сирия, Украйна и Венецуела!
  • 14 Точи и Меси

    15 1 Отговор
    Англетата в най близко бъдеще ще сгазят лука ! Правят се на хитреци , ама дали се досещат че в момента и на тях им плетат мрежата в която ще се хванат!
  • 15 Бай Петко

    21 2 Отговор
    Хе хе! Много са ми смешни микробританчетата. Една бивша империя, свила се като шагренова кожа на някакви мижави я има, я НЕ 300 000 кв. км. има наглостта да се зъби на Земята на арийците!? Смях! Тия от Лондонград май продължават да си мислят че са някакъв значим фактор. Крайно време е да проумеят че са един проскубан британски лъв, вързан на каишка в задния двор на Белия Дом. От Вашингтон му позволяват от време на време да тича зад вратата и да ръмжи срещу минувачите, ама никой (от СЕРИОЗНИТЕ) НЕ му обръща внимание..

    Коментиран от #17

  • 16 Лука Мрази

    26 1 Отговор
    Иран да не е в ЕС че трябва да се съобразява с техните санкции ?! Ма тия тотално изтрещяха ! Как може да арестуваш танкер на независима държава ? Вашите санкции са си ваш проблем. Останалите могат да търгуват с когото си поискат !
  • 17 Михаил Костов

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Петко":

    Специално на англичаните територията им е колкото на България ! Велика сила с територия колкото нашата ?!! Тия направо не знаят на кой свят се намират!

    Коментиран от #18

  • 18 Бай Петко

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "Михаил Костов":

    Мишо, пак си се назобил с ГМО, кола и пуканки, като някое чистокръвно, едророгато северноамериканско...Сопри се малко, бре чиляк!

    Коментиран от #20

  • 19 Значи. .

    25 1 Отговор
    Илански петролен танкер превозва петрол за сирия и англичаните го блокират че ес.налагат санкции на Сирия ...объркана работа англичаните от година се опитват да напуснат ес. Иран и Сирия си нямат нищо общо с ес. !!!?кой е истинският терорист изнуждвач и престъпник ни най малко Иран !ако всяка страна започне да се държи като тия ромислете си къде отива светът...

    Коментиран от #23

  • 20 Михаил Костов

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Петко":

    И кое не е вярно бе мамул ? Нещо не ти харесва ли ?
  • 21 Трът

    1 0 Отговор
    Англосаксонците рашките са най обикновенни айдуци. Отърве ли се светът от тях всичко ще е наред
  • 22 Рашка с чашка

    0 13 Отговор
    Възхищавам се на безпределната ви простотия! Как не разбрахте че Великобритания не е само Албиона? При война Австралия, Нова Зеландия и Канада са длъжни по конституция да се бият на страната на Англия! Та казвате Иран ще ги бие, нищо че и САЩ ще е на тяхна страна в конфликта.

    Коментиран от #27

  • 23 Бика

    1 12 Отговор

    До коментар #19 от "Значи. .":

    Отиди в Иран и кажи че си атеист и не вярваш че Мохамед е пророк. Кажи че според теб няма Бог и че Мохамед е просто един епилептик. За подобно изказване официално присъдата е смърт. Това е факт. И ти смяташ че тази държава има право да се въоръжи с ядрено оръжие? Никой няма да го допусне, дори Русия и Китай. Така че дните на аятоласите са преброени.

    Коментиран от #24

  • 24 Бай Петко

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бика":

    Иди в Пакистан и го кажи същото
  • 25 Rado

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    Русия - Крим?
  • 26 Русофили тук няма

    0 2 Отговор
    Турците в България, бяха смачкани и избити от Русия преди 140 години, и прогонени повечето. Техните потомци, не всичките разбира се, има си и нормални обикновени турци, добри граждани на България, са финансирани от протурска организация за създаването на Велика Турция /няма да ви кажа как се казва, за сега/ и тук представяйки се за ''русофили'', ''мачкат, колят и бесят'' наивните коментиращи. Целта е дискредитирането на Русия и успяват, създават русофоби по изключително хитър начин. На практика, сайтът е изключително мощна и добре смазана от доста години машина, за създаване на русофоби. Дори русофил може да се подлъже /толкова са хитри/ и да стане русофоб, за няколко дни само. Толкова са хитри, че дори руснак от руското посолство ако влезе тук, за 3 дни ще стане русофоб, спорейки с ''вездесъщите русофили'' тук и ще намрази всичко руско, а и себе си, и накрая ''русофилите'' тук ще го изкарат агент на Сорос. Аз знам перфектен руски и успях в няколко разговора тук, на руски, да установя, че нито един русофил тук не знае руски, а ползват онлайн преводачи, които знаете, меко казано, правят смешни преводи. Сайтът ги толерира, но защо и на какъв принцип, и дали е на захранка към същата организация, предстои да бъде разследвано. Ако някой тук, в коментарите, упорито защитава Русия и политиката и, а тя знаете няма нужда от защита, да знаете че не е русофил, а още по-малко руснак и няма каквито и да било руски корени.Просто това не никакъв русофил, а платен трол от
  • 27 Крали Марко

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Рашка с чашка":

    Ле леее ! Найъ - страховитите джендърски армии на света!: канадската, кенгурската и новозейладската ! И Папуа Нова Гвинея тоже ! ХА ХА ХААА!!!
  • 28 Тръмп

    0 2 Отговор
    Гибралтар е Британска територия,точка!!!:):):)