Last news in Fakti

6 Юли, 2019 09:41 5 100 26

„Калашников“ работи по хиперзвукова ракета мишена

  • ракета-
  • с-500-
  • русия

Ракетата ще позволи на специалистите по противовъздушна отбрана да предпазват стратегически обекти от хиперзвукови оръжия

„Калашников“ работи по хиперзвукова ракета мишена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предварителните изпитания на хиперзвуковата ракета-мишена „Гвоздика“ са планирани за есента, в момента се създава опитен образец, съобщиха от концерна „Калашников“.

„Специалистите от НПО „Мълния“ и концерна „Калашников“" работят по създаването на ново поколение ракети-мишени „Гвоздика“, което ще позволи на специалистите по противовъздушна отбрана да бъдат обучени да предпазват стратегически обекти от хиперзвукови оръжия“, заявиха от концерна на форума „Армия-2019“.

„В момента се работи по опитния образец; планираме да започнем предварителни тестове през есента“, добави източникът.

По-рано генералният директор на НПО „Мълния“ Олга Соколова съобщи в интервю за РИА „Новости“, че компанията провежда опитно-конструкторски работи по създаването на този продукт. Според нея съществуващите мишени от типа на „Стриж“ скоро вече няма да са на въоръжение във войските, а новата ракета-мишена ще може да имитира перспективни средства за въздушна атака.

През май президентът на Русия Владимир Путин заяви, че видовете защита срещу хиперзвуково оръжие във федерацията трябва да се появят по-рано, отколкото в другите страни. След това той поясни, че засега никой в света, освен Москва, няма хиперзвуково оръжие.

„Но ние също напълно разбираме, че във водещите страни по света рано или късно такива оръжия ще се появят и ще бъде по-добре за нас, ако това се случи по-късно“, заяви Путин на среща с военните.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    5 1 Отговор
    101%

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    31 6 Отговор
    Лошо няма-силна армия ти дава правото да диктуваш и да сьществуваш като суверенна дьржава в този свят--...житейска истина доказана през вековете.

    Коментиран от #8

  • 5 Даммммм

    25 7 Отговор
    Путин ги разцепи краварите.Само така,да не си помислят да гледат кьм паницата на мечока.

    Коментиран от #7, #15

  • 6 Айде

    19 3 Отговор
    Удриииии удри по терористите от ФАЩ
  • 7 СссереМ

    6 17 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    Разцепи ги с голо дупе по кайсиите.

    Коментиран от #20

  • 8 Гого

    7 20 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Мечтата на идиота - Да диктува а другите ! Значи той иска да е суверенен, а другите страни не искат и той значи щял да им диктува, защото имал хипер-мипер ракети .

    Коментиран от #9, #25

  • 9 А стига бе

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гого":

    Гоги- по твойта логика сега САЩ са идиотите-защото те говорят за американска изключителност,за доминираща над светьт армия и нов световен ред.....схващаш ли абсурда който си написал "експерте" по идиоти?

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    8 7 Отговор
    А кога ще разработят незалепващ тиган?
  • 11 Гого

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "А стига бе":

    Ако това те успокои колега, мога да ти кажа, че по моята логика, американците са същите идиоти като руснаците !
  • 12 Русофили тук няма

    10 9 Отговор
    Турците в България, бяха смачкани и избити от Русия преди 140 години, и прогонени повечето. Техните потомци, не всичките разбира се, има си и нормални обикновени турци, добри граждани на България, са финансирани от протурска организация за създаването на Велика Турция /няма да ви кажа как се казва, за сега/ и тук представяйки се за ''русофили'', ''мачкат, колят и бесят'' наивните коментиращи. Целта е дискредитирането на Русия и успяват, създават русофоби по изключително хитър начин. На практика, сайтът е изключително мощна и добре смазана от доста години машина, за създаване на русофоби. Дори русофил може да се подлъже /толкова са хитри/ и да стане русофоб, за няколко дни само. Толкова са хитри, че дори руснак от руското посолство ако влезе тук, за 3 дни ще стане русофоб, спорейки с ''вездесъщите русофили'' тук и ще намрази всичко руско, а и себе си, и накрая ''русофилите'' тук ще го изкарат агент на Сорос. Аз знам перфектен руски и успях в няколко разговора тук, на руски, да установя, че нито един русофил тук не знае руски, а ползват онлайн преводачи, които знаете, меко казано, правят смешни преводи. Сайтът ги толерира, но защо и на какъв принцип, и дали е на захранка към същата организация, предстои да бъде разследвано. Ако някой тук, в коментарите, упорито защитава Русия и политиката и, а тя знаете няма нужда от защита, да знаете че не е русофил, а още по-малко руснак и няма каквито и да било руски корени.Просто това не никакъв русофил, а платен трол от
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Петро

    9 6 Отговор
    В булгаристан любимият на млади и стари изпълнител от ромски произход Азис пусна песента "циганче". Песента е истински хит сред културните среди на ориенталската република. Медиите с ентусиазъм съобщават за безпроблемната интеграция на гяурското малцинство от страна на братята роми.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Хрониките на Евразия

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    "Путин , това е хуйло ,случайно попаднало на върха на ресурсната мощ на Русия ."

    Уинстън Чърчил ©

    Коментиран от #18

  • 16 стоян

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Петро":

    До 14 ком =А ти Петро -руски крепосник -слушал ли си я ,и защо я слушаш тази песен-тя си е наша
  • 17 outlander

    3 5 Отговор
    Вече е приета на въоръжение, Путкин седем пъти е гледал мултика с нея. ХЯХЯХЯ!!!
  • 18 outlander

    6 10 Отговор

    До коментар #15 от "Хрониките на Евразия":

    Путкин е роден от любовта между Брежнев и Хонекер - всички сме виждали снимката с дълбоката целувка между двамата - обаче първо трябваше да премине теста като мъкне чантите и куфарите на съветските величия. Спомням си снимката на Путкин редом до принц Чарлз, на която му бяха навлекли омачкан балтон с кафяв цвят, привързан на кръста с шнур. На тая снимка приличаше на клошарска торба, а плешивата му мутра беше измъчена и предполагам, че това също беше тест, защото един бъдещ президент на Нигерия със сняг трябва стоически да понася подигравките и униженията на лидерите на цивилизования свят. ХЯХЯХЯ!!!
  • 19 Да те питам

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Петро":

    -Ка-ла-шни-ков,Ка-ла-шни-ков...хеиийй..а тая чувал ли си я....а ,манго.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Твоя телевизор

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Guest":

    да не би да е произведен в Говедария? Трола си е трол.
  • 22 Бат Кольо

    3 1 Отговор
    От Негристан цъкат с език хаха
  • 23 0000

    1 1 Отговор
    А кола кога ще направят кога?а здрав дизелов двигател ,пък дори и за камион да е кога?

    Коментиран от #24

  • 24 None

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "0000":

    Ти си гледай в твойта кочина кога ще направят и недей ги мисли руснаците!
  • 25 Ей..фантазьорче..

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гого":

    Къде и какво четеш и как го разбираш...ми е любопитно че стигна до този извод,а..?
  • 26 Смотаняци

    1 0 Отговор
    Бе от кол и въже сте събирани тук май,а..? Хората имат хиперзвукови ракети което е постижение само по себе си като факт,а те ми драскат за бит пазар и ширпотреба...ха...ха.. Жалки човечета..!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания