Last news in Fakti

11 Юли, 2019 07:11 11 701 34

Страховита буря в Гърция! Шестима чужденци загинаха

  • гърция-
  • жертви-
  • буря-
  • загинали-
  • чужденци-
  • халкидики

Страшна буря удари Гърция

Страховита буря в Гърция! Шестима чужденци загинаха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шестима чужденци, сред които и две деца, загинаха, а повече от стотина души бяха ранени в Гърция. Страховита буря, нетипична за това време на годината, удари южната ни съседка.

Буреносни ветрове, проливни дъждове и градушка удариха северната част на Гърция късно в сряда. Много дървета бяха изкоренени, а освен това се срутиха и покриви.

Двама възрастни чешки граждани са загинали, след като силните ветрове са завлекли туристическа каравана в популярния сред гостите на Гърция полуостров Халкидики, съобщи полицията. На други места в региона румънка и нейния осемгодишен син са загинали при срутването на покрив върху ресторант в Неа Плагия. Мъж и дете, руснаци, са загинали при падането на дърво край хотел в района на град Потидея, съобщиха властите.

Властите обявиха извънредно положение в Халкидики, а новоназначеният министър на гражданската защита се очаква да посети днес района. Метеоролог заяви, че подобни бури са необичайни за това време на годината - особено в Северна Гърция, където обикновено времето е адски горещо и сухо. Директорът на медицинския център в Неа Мудания заяви, че за първи път в 25-годишната си практика вижда нещо подобно.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека им е

    40 126 Отговор
    За тези мързеливи и мрънкащи търтеи дето само точат бюджета на ЕС трябва дебела тояга но като няма кой да ги изтреби дано поне природата го стори.Когато отидете да си купувате кафенца по 5 евро за табуретка на каменистите им плажове и плащате по 30-40 за нощувка в селска колиба си помислете дали не помагате за безгрижното съществуване на тази колония от паразити.

    Коментиран от #4, #7, #16, #22, #25, #26

  • 2 Да да да

    18 42 Отговор
    Природата плаче за кибика Ципрас ! А честито ! Днеска духна утре пак !
  • 3 туй беше

    15 30 Отговор
    Някакъв дъждец ги уплаши ! В България това е всеки ден ! Природа !
  • 4 гост

    87 15 Отговор

    До коментар #1 от "Нека им е":

    5 евро, табуретка, каменист плаж?! Злобарче, ти да не си някой местен "хотелиер" или "концесионер" на пуст плаж с цена 70 лв. за шезлонг?!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 100%

    26 2 Отговор
    Тотев е виновен. Отиде в Гърция и там ги удави...
  • 6 Смях

    8 7 Отговор
    Всяко чудо за три дена
  • 7 Айде бе

    69 9 Отговор

    До коментар #1 от "Нека им е":

    Колония от паразити сте вие, които застроихте черноморието, нещастници.
  • 8 Само да допълня

    44 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Освен това е българин,злобен и завистлив,получаващ удоволствие от хорското нещастие.

    Коментиран от #15

  • 9 Нека им е

    23 36 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не ходя на море защото хобито ми е планинско колоездене,но ти май не помниш цирковете на тия византийски примати когато завъртяха ЕС като шаран на едра кука и им беше опростен огромен дълг.А туризма им е по скоро селски,затова и нашенските Ганьовци го превъзнасят...както май и ти...

    Коментиран от #10, #11, #29

  • 10 Куку

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Нека им е":

    Абе селяндур си ти явно.
  • 11 Наострядамос

    42 10 Отговор

    До коментар #9 от "Нека им е":

    Ганьовците са си все на черноморието. Папкат шопска от турски домати с палмов продукт и пият водка от украински спирт с илюзията че подкрепят българското.

    Коментиран от #14

  • 12 Вятър

    11 30 Отговор
    В Гърция може шезлонга и чадъра да са без пари,но няма гаранция,че ще се върнеш жив.

    Коментиран от #27

  • 13 Алфа Вълкът

    7 19 Отговор
    Мен по ме интересува къде са 80 литра на 1м²? Тук 8мл не падна!
    Пък нека се издавят ципорите и нашите кратуни дето са в тая скапана Гърция

    Коментиран от #28

  • 14 Лудия касапин

    18 8 Отговор

    До коментар #11 от "Наострядамос":

    А вие защо си мислите, че доматите в Гърция са други, при положение, че преобладава скалистия пейзаж. А и като гледам как всички се хвалят, че спят в Гърция за 30-40 Евро, едва ли им сервират на ол инклузива Белуга, иначе не виждам как ще излезе сметката на хотелиера. Против съм това, което се случва по нашето морето, но има хора тук, които определено си разказват приказки от 1001 нощ. Все пак не са единствените, които са ходили в Гърция и ние сме виждали за какво става въпрос...

    Коментиран от #19

  • 15 СЪЩИЯ КАТО ТЕБ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Само да допълня":

    КОМПЛЕКСАРЧЕ
  • 16 Русуфил

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нека им е":

    Добре че ти си прокопсал с ганьовския си начин на мислене, лешпер.
  • 17 лошо

    13 0 Отговор
    "буря, нетипична за това време на годината" Не баш така, миналата година в края на юни също имаше голямо бедствие на Халкидики и мн. пострадали. Времето нещо тотално се бъгна, никога не е имало толкова много и едри градушки и т.н.
  • 18 Нещастие

    41 3 Отговор
    Не злобейте! Не се радвайте на чуждите беди, защото, ако ви сполетят и вас, никой няма да ви пожали. Един път съм била на Халкидики. Не беше скъпо, да, не беше кой знае какъв лукс, но чисто, спокойно, много цветя, а хотелът се държеше от семейство, което се трудеше неуморно и поддържаше ред и чистота. Кърпите се сменяха всеки ден. Във фоайето- плажни чадъри, пояси за децата, които гостите могат да ползват безплатно където си искат. Местните-любезни и възпитани, не видях някой да мързелува. Между другото- плажът е с хубав пясък и за една цитронада можеш да ползваш чадър и шезлонг пред заведението колкото искаш. Обичам и ходя на българското море, но да си признаем, простотията е голяма. Лъскави скъпи хотели, а незнайно защо, наоколо- тръни, прах, боклуци, вместо цветя и зеленина; чалга, шум, павилиони с дрънкулки, лоша канализация. Е, докога така? Нали пътуваме и виждаме как се прави туризъм, защо упорстваме в тъпотията си? Обидно е за самите нас!
  • 19 321

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Лудия касапин":

    Ето един реалист. Браво! Естествено, че Гърция не е лошо, но да ги превъзнасяме до небето е много странно. За 30-40 евро в сезона не можеш да спиш в нещо нормално в Гърция - някое малко бунгало без тоалетна за двама на къмпинг - да. Но просто студио в момента е 50-60 евро. Хубави студия - сходни с нашите 3 звездни хотели са по 70-80 евро през юли и август. И аз харесвам Гърция, но много харесвам и нашето черноморие, а комплексарите, които го плюят са именно бесните селяни, които по плажовете на Гърция рупат домати и краставици направо от торбите на плажа за мезе на блага гроздова от багажника на паркирания наблизо автомобил. А тези наводнения са напълно нормални - имаше ги миналата година юни, по-миналата година също на втория ръкав водата отнесе цял къмпинг. Там просто няма растителност, която да задържи водата - субтропичния климат също излива големи количества дъжд и се случва това на снимката. Само идиоти могат да злорадстват на това, защото и у нас се случва.
  • 20 Съпричастен

    18 0 Отговор
    Бог да прости невинните жертви. Няма по страшна трагедия от смъртта на млади и здрави хора. Не злорадствайте
  • 21 Йозеф

    12 1 Отговор
    Това няма да върне хората по лайноморието. Гърците ще оправят щетите за 10 дни, там сезона продължава до края на Октомври.
  • 22 Много си проСт

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нека им е":

    Тея “търтей” мога да ти кажа че са доста работливи за разлика от Българите по нашето черноморие! Имат си закони , чисто е по курортите, по пътищата много рядко има катастрофи , демек са светлинни години пред нас, така че единствения търтей си ти:-)
  • 23 ПАЗИ БОЖЕ

    9 1 Отговор
    Ей от българина по-злобен и завистлив няма .... ако утре се издавят хора във Варна или Бургас никой грък няма да и си помисли да пише такива злобни коментари ...
  • 24 Алфа Вълкът

    0 6 Отговор
    Не ми пука за гърците, тук защо не валя? Щяха да са 80л, пък паднаха 8мл! Оранжеви кодове, портокалови кодове пък не валя!
  • 25 Георги

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нека им е":

    Интересно какво ли мислят за нас, като се има предвид с какви темпове "усвояваме" от ЕС!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 s7un7

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Вятър":

    А тука понеже има, утре някой пиян чужденец ще те наръга и ще приключи и без тва жалкия ти живот
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Diamantina

    0 0 Отговор
    Xora,zahto ste tolkova zlobni,tyk stava vapros za nevinni jertvi a vie she radvate taka NATO CE li ste na svatba
    Viarno CE sa marzelivi no pak jiveiat oxolno I spokoino do 100godini
    Az jiveia tyk it godini,nekazvam CE GI xaresvam
  • 31 Da gadni no sa mnogo tocni v plahtaneto,

    0 0 Отговор
    Custo I podredeno e navsujade yctivi ca v obslyjvaneto za razlika PRI nas taka CE te sa su dobre
    Nice balgarite da my Muslim
  • 32 Помнеш

    2 0 Отговор
    Относно нетипичността на бурята по това време на годината не съм съгласен, защото си спомням миналата година какво ми се случи на връщане от Сивири, някъде около 10.07.
    беше, което е малко по надолу от Неа Мудания и Неа Потидея, когато се уплаших за живота на всички в колата, такава буря ни хвана на магистралата с градушка, че колата направо беше в безтегловност, и всчко приключи за 20 минути, но имах чувството че минаха часове, така че никак не е инцидентно това явление, беше си жив ад, добре че нямаше торнадо, че кой знае къде щеше да ни запрати по нивите.
  • 33 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Бил съм точно в Нея Плагиа , където са жертвите румънката с детето типично гурливо гръцко село . Има само една улица върви на 50 метра зад плажа върви - от страната на плажа капани ( далеч под новото на бургаските капани ехе! ) някой са направо на неравни поляни изтъпанени , цени в евро като в България в лева. Няма не искам узото е само по 200 гр. в едни павурчета дето ги обръщаше Пурко в "Господин за един ден"... ха-ха. Плажа е към 2 километра дълъг , има само един спасителен пост, очевидно проформа да се приберат едни европейски пари вероятно, никой не могат да спасят ако стане нещо на другия край. Водата е по-студена и по-солена и основно по тия две причини изглежда по бистра от черно море , но за биологичното разнобразие е трудно да се съди... ха-ха. Едно е чисто друго изглежда чиста. Няма никакво вълнение , бях изумен за цяла седмица никаква вълна - изумително! Виждат се някой интересни риби, но трябва да идеш на 5-10 метра дълбоко, и пак не е като на Хавай.... Тоалетна на плажа няма, ходиш в хотела (нивото най-много къща за гости но му казват гордо хотел) , слава на бога е отзад инак си прецакан , а някой неизбежно има разстройство от групата , сменяш бактериите и се осираш, независимо от хигиената - природен закон. Хигиената, ах хигиената! Сутрин се будиш от лайнарка , гърците нямат канализация на всички тия села с "неа" на името , разни хора разни идеали... Тихо и скучно място да оглушееш и да оглупееш, най-много на плажа някъде в далечинат
  • 34 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Тихо и скучно място да оглушееш и да оглупееш, най-много на плажа някъде в далечината да чуеш да се търкалят зарчета за табла ... дюшеш ... шеш и беш ...Въпреки всички приказаки че цялото българско простолюдие се е изнесло на гръцко море , българите са рядкос. Предидмно са местни гърци и доста руснаци и западняци. Мойте 5 стотинки.
Новини по държави: