Last news in Fakti

18 Юли, 2019 13:32 2 182 2

ЕС предложил да замрази Брекзит за 5 години

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес

Предложението е било направено на британски политици

ЕС предложил да замрази Брекзит за 5 години - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

През 2018 г. ЕС е предложил на Великобритания да замрази нейното излизане за 5 години. Това обяви британският вицепремиер Дейвид Лидингтън, цитиран от Би Би Си.

Предложението дошло от генералния секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер. Идеята била да се договори ново споразумение.
В ЕС установили, че Великобритания не е готова за Брекзит без споразумение, докато Европа е взела нужните мерки за преходен период.

В същото време главният европейски преговарящ Мишел Барние отбелязва че постигането на споразумение е единственият вариант за плавно решение на въпроса. Според него от самото начало в Лондон са знаели, че не могат да изнудват ЕС със заплахи за излизане без споразумение. На този етап Великобритания има срок до 31-ви октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    6 1 Отговор
    А един голям _ _ _ не щът ши?
  • 2 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Дълго време си играха на,, Ще има сделка, няма да има"Сега пък ще се замразяват!
Новини по държави: