Last news in Fakti

20 Юли, 2019 18:15 2 813 2

Вулкан затвори две летища

  • етна-
  • вулкан-
  • изригване-
  • летище
Вулкан затвори две летища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Вулканът Етна изригна тази нощ и принуди две европейски летища да преустановят полети. Лава се стича по югоизточния склон на сицилианския вулкан и достигна 1.5 км от мястото на изтичането.

Пикът на вулканичната активност е отчетен в средата на нощта между петък и събота. Две летища в град Катания са затворени поради сериозно изхвърляне на пепел в атмосферата. Едва днес работата им е частично възстановена.

Етна е навлязъл в активна фаза още на 14 юли. Вулканът е висок 3300 метра и се счита за един от най-активните на Стария континент. Активен е от близо 2700 и често изригва. Последното мощно изригване беше през зимата на 2008-2009 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 popo

    0 1 Отговор
    Ще има изригване на голям вулкан и италиянците ще бягат от Италия
  • 2 quake

    3 2 Отговор
    Най-голямото зрелище ще бъде Йелоустоун.
Новини по държави: