Last news in Fakti

23 Юли, 2019 15:20 1 352 3

Пакистан ще се откаже от ядрените оръжия, ако и Индия го направи

  • пакистан-
  • доналд тръмп-
  • индия

Пакистанският премиер се срещна с Доналд Тръмп

Пакистан ще се откаже от ядрените оръжия, ако и Индия го направи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пакистан е готов да се откаже от ядрените оръжия, ако Индия предприеме същото. Това заяви пакистанският премиер Имран Хан, цитиран от Fox News.

Премиерът заяви, че е говорил с президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е отправил молба за съдействие за нормализиране на отношенията между Индия и Пакистан.

„Мисля, че ядрена война не е вариант и че такава ще доведе само до самоунищожение. Ние ще се откажем от нашите ядрени оръжия, ак Индия направи същото“, заяви Хан.

Двете страни са в постоянен конфликт, заради спорните територии в района на Кашмир. Периодично напрежението в региона нараства или се успокоява.

Самият Хан призна, че Кашмир е единствената причина двете страни да нямат нормални отношения. Той проведе среща с Тръмп в Белия дом. Основната тема е бил мира в региона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    2 0 Отговор
    = Ням как да стане! Хахахх
  • 2 Ай стига бе

    4 0 Отговор
    Хасан казал - Ще се откажа да шивам Синан ако и той се откаже да ме шива.
  • 3 Ахтопол

    0 0 Отговор
    Демек няма