Last news in Fakti

28 Юли, 2019 08:47 13 266 60

Морски пехотинци на САЩ ще атакуват Венецуела

  • венецуела-
  • морски пехотинци-
  • сащ-
  • атака-
  • диосдадо кабельо

Проблемът им ще бъде да излязат от Венецуела

Морски пехотинци от САЩ вероятно ще влязат във Венецуела.Това заяви първият заместник-председател на Единната социалистическа партия на Венецуела Диосдадо Кабельо, цитиран от "Ройтерс".

"Ние сме малко, малка страна, ние сме много скромни, а вероятно ще влязат морски пехотинци на САЩ. Вероятно ще влязат", заяви Кабельо на форум в Сао Пауло, където се срещат политици с леви убеждения от цяла Латинска Америка. Той не представи доказателства за твърденията си. "Проблемът им ще бъде да излязат от Венецуела", добави Кабельо, който е и председател на Учредителното събрание на Венецуела и често се смята за втория по влияние политик в правителството след президента Николас Мадуро.

Администрацията на президента Доналд Тръмп подкрепя опозиционния лидер Хуан Гуайдо и не изключва прибягването до военна сила. Русия, от своя страна, подкрепи социалиста Николас Мадуро. Диалогът за решаване на политическата криза във Венецуела трябва да се води без предварителни условия, заяви от своя страна руският външен министър Сергей Лавров.

Според опозицията преизбирането на Мадуро през 2018 г. е било незаконно. Президентът има подкрепата на Русия, Китай и Куба и смята Гуайдо за марионетка на САЩ, който се опитва да организира преврат. Много западни страни признават легитимността на претенциите на председателя на парламента. За да се намери решение на кризата са необходими преки преговори между правителството и опозицията "без предварителни условия и без заплахи, каквито чуваме от различни столици", заяви Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ронин

    97 11 Отговор
    Лесно влизаните трудно излизание чувалоизлизание само от Венецуела!

    Коментиран от #4

  • 2 Наблюдател

    22 73 Отговор
    Мъдрите разсъждения на мъдуристите социалисти трябва да станат достояние на прогресивната човечество и факти са се погрижил за това. Браво!

    Коментиран от #7

  • 3 Даммммм

    104 16 Отговор
    Проблемьт на супер американските рамбовци ще е сьщият като в Куба в залива на свинете-ще трябва с бьрзо плуване да стигнат до САЩ...

    Коментиран от #24, #52

  • 4 Бесен Язовец

    23 73 Отговор

    До коментар #1 от "Ронин":

    Ми да, също като вагнеровците в Сирия, влезнаха лесно, но как излязоха !?

    Коментиран от #9, #42, #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасан

    69 6 Отговор
    Вива ла Мадуро,вива ла Венецуела
  • 7 алоооуууу

    39 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    неграмотнико,научи се да пишеш първо
  • 8 Разберетв

    59 8 Отговор
    Американците всячески показват какво искат. Даже за двцата е станало ясно да кажем като са гледали Аватар. Идват и превземат територии, изчерпват благата като паразити и ако някой се спъпротивлява - ракети. Благодаря, но не желая американците тук! По-скоро желая да измрат, както се прави с паразити. Същото е валидно за всяка държава с имперски намерения - визирам подобни на Русия, ЮК, Франция и Германия!
  • 9 Бесен Язовец

    48 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Също като в Корея и във Виетнам!

    Коментиран от #18, #54

  • 10 хектор

    69 4 Отговор
    Тези идиоти какво ще защитават там,пак свободата.Даите на хората да се развиват ,а не да ги комадвате.Да не забравят ,че Венецуела е наи-голямата армия в Латиска Америка .Маи икономиката на фащ ще дръпне назад.Къде в Афганистан,Иран ,Ирак ,Либия ,Сирия,Украйна,Югосславия.Това е само за последните 10 год.ьако не се лъжа.Поне да четат Библията да им влезе нещо в главата.

    Коментиран от #20

  • 11 ЧИЧО

    9 68 Отговор
    БРАВО НА ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЛИ МАДУРКОВЦИ ПУТИНЦЕА И КИМЧЕТА ХАЙДЕ НА ПЛАЖА В СИБИР

    Коментиран от #17, #35

  • 12 Опикан рублераст

    6 32 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 13 Напикана соросня

    56 3 Отговор
    Господарите ги е страх от венецуелската Джунгла!
  • 14 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    24 2 Отговор
    Груз 200, хамерски вариант
  • 15 Блъф

    59 3 Отговор
    САЩ нямат пари за война дори с Венецуела, а за Иран да не говорим.
    Педалите фалират и който не го разбира е идиот.... Разбира се , има възможност да прескочат трапа, но не с тази политика

    Коментиран от #58

  • 16 Бесен Язовец

    21 2 Отговор
    Хехехехе шубето е голям страх ей!!!!
  • 17 Враца Баце

    9 19 Отговор

    До коментар #11 от "ЧИЧО":

    Леле колко си оригинален бе, мъдуроядец!
  • 18 Бесен Язовец

    5 25 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Да, да и като Съветската армия от Афганистан !

    Коментиран от #19

  • 19 Бесен Язовец

    34 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    И като америте от Афганистан!

    Коментиран от #22, #31

  • 20 Бай Яни

    9 37 Отговор

    До коментар #10 от "хектор":

    Как да се развиват, я обясни. До 2001 от най богатата латинска страна, сега са на дъното. 10 000 боливъра за долар. С най голямата безработица, затворени фирми. Да слава на комунизма, слава на Русия и Мадурчо.
  • 21 Гост

    33 4 Отговор
    Пожелавам им да не излязат от Венецуела .
  • 22 Бесен Язовец

    11 17 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Ти виж първо, колко жертви са дали съветите в Афганистан и колко хамериканците и после си пиши тъпотийките, драги ми каскетчо.

    Коментиран от #33

  • 23 Румяна Костова

    25 4 Отговор
    Хайде де, само да имат пред вид, че територията на Венецуела не е снимачната площадка на Рамбо 2.И в армията им не служат сталоуновци, а женени или в свободни връзки п@д@ри.

    Коментиран от #27

  • 24 Казуар

    11 10 Отговор

    До коментар #3 от "Даммммм":

    Ако не знаеш, в Куба дебаркираха не американци, а кубински наемници.
  • 25 Маркс и любовникът ме Енгелс

    7 23 Отговор
    Да бяха търсили от Факти снимка с "запушено " оръжие, нямаше да намерят. Наличието на ЛПУ на края на цевта говори за учение с активни мишени, но важното е снимката да е страшна с американец гледащ на кръв. Същото и със статията. Ключовия израз е ... Вероятно ще влязат... За комунист не казва нищо ново. САЩ ако искат да променят със сила нещо във Венецуела да са го направили и то без нито една жертва. Просто Мъдуро и още стотина руснаци отдавана да хранят скорпионите в джунглата. Останалите комунисти по стар навик, ще остареят в бившата СССР , редейки се на опашки за банани.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ВЛАД

    4 11 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    Вземи и прочети в учебниците по обща медицина каква е сексуалната ориентация и навиците в областта на индианците от Латинска Америка. Още на конквистадорите им се е изплащил погледа, а свещенниците са отказвали баптизъм на подобни хора. Като прочетеш тогава пиши с @ вместо букви. Прочети нещо и за фамозния Че.
  • 28 Смадокчо

    25 3 Отговор
    Американците да се оправят първо с Иран па тогава да търсят теле под вола във Венецуела! Или с КНДР, голям го вадиха и там, а накрая тръмпи ходи да се пазари с Ким и си сви ушите!

    Коментиран от #29

  • 29 Хайл

    24 2 Отговор

    До коментар #28 от "Смадокчо":

    Кво да се оправят в Иран,иранците не са отишли в америка да им крадът петрола,нито венецуелците,а пък ким си има ядрено оръжие и за това американците подвиха куйрука...как ще излязат пехотинците им от венецуела ли? Кога мишка си е отворила сама капана да избяга и те ще излезнат тогава
  • 30 ХаХа🙈

    27 2 Отговор
    Фалирала страна !
    Колонизатори , които дори при създаването си избиват местното население, след това се разделят Юг / Север и “захапват “ сами себе си !
    Като скакалци изсмукват всичко което могат да докопат !
    Да ама НЕ !
    Дори те самите осъзнават , че идва КРАЯТ !
    Никой не иска самолети и оръжия , ама с софтуер командван от ФАЩ !
    Е има и изключения - шепа “комисионери”. , началници на “ родолюбиви” партии ...
  • 31 333

    5 25 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Ами да след като баба ти е прегрешила с пиян червеноармеец в сеното на село, какъв внук да се пръкне. Пише по теми, за които освен прочетеното в услужливата статия на Факти нищо друго не знае. Кажи ми моето момче когато омерикански военни са навлизали в Авганистан колко жертви са дали ? А сега ми кажи колко алкохолизирани ватенки останаха по скалите там, преди да напуснат с подвити опашки. За всичко си има статистика. И така: руснаци убити: 14 453 и ранени 53 753 души.От коалицията - Американци 2 100 убити, 13 894 ранени, англичани 425 убити 4 091 ранени, други участници в коалицията 630 убити и 4000 ранени. Не включвам цивилншти контрактори на САЩ, както и съветниците на СССР. Е, бесен язовецо, нещо не ти излизат сметките. Червените гниди са загубили около 7 пъти повече хора. Ама то руснаците са си комунисти, значи не са хора. Загубата им е игнорируема.

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Хайл

    16 4 Отговор

    До коментар #31 от "333":

    Ти не си наред с главния,бушоните ти са избили явно а дали от жегата или глупостта ти....май е второто...та за виетнам статистика няма ли да дадеш колко американци и колко руснаци са избити че ми е интересно

    Коментиран от #55

  • 33 Бесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Мннго гюбре остана в Афганистан мноооо!!!
  • 34 Монгола

    24 2 Отговор

    До коментар #31 от "333":

    Нали америте ако извадя данните за убитите в Афганистан ще стане революция и ше се нацепят поне на 15 части! На кого ще облизваш след това?
  • 35 Хайл

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЧИЧО":

    Там ще те е@ем и ще носиш дърва за печката и после пак ще те е@ем и пак ще носиш дърва за печката и пак ще те е@ем....ще затворим цикъла
  • 36 Гуан от Виетнам

    24 2 Отговор
    Американос влизали лесно и във Виетнам, но сицки знаем как излизали - няма ръце, крака, глава, а някои само jungle boots кубинки остава от тях. Американос лоши хора, те получат заслужено накрая!

    Коментиран от #43

  • 37 Гошко

    19 1 Отговор
    Те само така могат с атаки на чужда територия
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бах

    19 2 Отговор
    Като речат да влизат във Венецуела , да не стане същото като в Куба през 1961г. във залива на ”прасетата”.Резултатът беше катастрофа за САЩ.
  • 40 Кой68

    17 1 Отговор
    Спомнете си как се действа и какво е сега в Либия,Ирак,Сирия и си мислете за Венесуела...
  • 41 onq s konq

    6 18 Отговор
    Ще се опитам дистанционно да налея малко Акъл в Мозъка на лицето Диос "Кабела" :1/Влязат ли Амер. пехотинци във Венецуела,ще изляза едва след като се уверят че ТРАЙНО СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА.2/Нормално е моментално след влизането им да последва пък ПАНИЧЕСКО ИЗЛИЗАНЕ/почти като Тапи от шампанско/ на всички привърженици на Сегашния режим и направили ПАРИТЕ СИ покрай властта на Мадуро....за да избегнат "масовото бесене" по ел. стълбове и дървета,което неминуемо ще последва.3/Амер. пехотинци е нормално да получат мощна Въздушна и Логистична подкрепа,но основно тя ще дойде от многобройни Военни формирования от СЪСЕДНИ на Венецуела държави,които СЪЩО ЩЕ НАВЛЯЗАТ ПЛАНИРАНО.
  • 42 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Няма как да сравняваш несравними неща. Едното е редовна армия на една държава, а другото е наемно войсково подразделение. Единственото общо е, че и двете имат военни чинове. Всичко друго е разлика!!!!
  • 43 Барчо

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гуан от Виетнам":

    Тези пък амирканос дето се прибрал у дома, се побъркал и повечето от тях самоубил. Други лекува, лекува и после пак самоубил. Много, много, много американос се самоубил. Почти толкова, колкото във Виетнам убили.
  • 44 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    АКО САЩ ПРЕОДОЛЕЯТ ПРОБЛЕМА СИ -ЗА НАМИРАНЕ НА "ВОЕННА СИЛА" ,КОЯТО ДА АТАКУВА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА -ВЪОРЪЖЕНА ОТ РУСИЯ -МОЖЕ И ДА ПРАТЯТ : "МОРЖОВЕ" ;"МОРСКИ ЛЪВОВЕ" ;"МОРСКИ КОТКИ; "МОРСКИ ТАРАЛЕЖИ" ...НО БЕЗ "ЗМИОРКИ" НЯМЯ ДА МИНАТ !!!! ДА ИЗБЯГВАТ -"ЗАЛИВИ НА ПРАСЕТАТА " ,ЧЕ ЩЕ СИ ДОТРЕСАТ "АФРИКАНСКА ЧУМА " !!!!!!!

    Коментиран от #45

  • 45 Бах

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "ПЕНКО":

    Да така е. Ама нали те са „ ковбойци”
  • 46 Шайка

    13 1 Отговор
    Това ще бъде поредната регионална война, която ще продължи десетилетия и ще отнеме живота на стотици хиляди души.

    Коментиран от #53

  • 47 Бай Иван

    5 21 Отговор
    Където има Руска намеса народа страда
  • 48 асдаа

    15 2 Отговор
    Не им знам какви са морските пехотинци ама дано не са като френските командоси.
    Щото у наше село Коиловци френски командоси ядоха голем кютек от селяните.
  • 49 Хаха

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Те влязоха в Сирия и за две години Сирия остана цялата и Асад на власт .а имаше там едни американци които бяха върнати в няколко чувала.да не амер.идили и Миндиликов 78000 бяха избити само от руски самолети.та толкова за американските чували.
  • 50 М.Жуков

    11 3 Отговор
    Спокоино хора,не скоро ще дадем урок на америка.Камак върхо камак няма да има там.
  • 51 Коко

    13 0 Отговор
    Задавам само един въпрос на краварите и техните поддръжници кой е демократично избрания президент на Венецуела всичко друго като тюлени пингвини и други морски животни наподобяващи краварската армия няма значение кой е лигитимния Президент и те като какви се явяват можиби като избиратели???
  • 52 Обективен

    1 11 Отговор

    До коментар #3 от "Даммммм":

    Гуантанамо е все още в Куба и това все още е американска територия! Кой на къде е плувал е в сферата на болните русофилски фантазии!
  • 53 Обективен

    0 8 Отговор

    До коментар #46 от "Шайка":

    Двете империи много обичат да си мерят силите на чужди територии. Защото двете най -големи еврейски държави в света са САЩ и Русия, Израел им е само вилната зона.
  • 54 Обективен

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Абе ти мозък имаш ли? Виетнам, добре, но къде е американската загуба в Корея, като Южна Корея е под американска юрисдикция и стандарта им на живот е като на Япония. А за Северна Корея всички знаем. Брей, това русофил с мозък и в музея не може да се види!
  • 55 Обективен

    2 10 Отговор

    До коментар #32 от "Хайл":

    Човече, я ти да ми кажеш, официално колко руснаци е имало във Виетнам, че те май официално не са участвали в тази война, за да има и статистика! Ей, това русофилите само с гъба си можете да мислите!
  • 56 ???

    12 2 Отговор
    Всичко е за нефта, във Венецуела добива е държавен. Компаниите на сащ нямат достъп и това не им изнася, затова ще внесат демокрация.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Димитър

    1 1 Отговор
    Да пратим и нашите политици там!