Last news in Fakti

2 Август, 2019 17:30 1 280 9

Китай трябва да е част от ново ядрено споразумение

  • германия-
  • договор-
  • китай

Германският външен министър коментира въпроса

Китай трябва да е част от ново ядрено споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нов международен договор, заменящ този за премахването на ракетите за среден обхват трябва да включва и Китай. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Билд.

САЩ вече обявиха, че са готови да преговарят за ново ядрено споразумение. От там обаче настояват то да включва повече страни.

Според експерти се визира най-вече Китай. Китайски представители обаче обявиха, че не виждат причини да участват в подобни преговори.

„Нов договор за контрол на въоръжението определено трябва да включва и Китай. Китайското правителство е много резервирано и ние трябва да продължим да поставяме въпроса в дневния ред“, заяви Маас.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шойгу

    5 3 Отговор
    ние трябва да продължим да поставяме въпроса в дневния ред“, заяви Маас. --- Ами продължавайте да го поставяте бе, пичове. Едните са 83 милиона под американска окупация (50 хил. армия на ФАЩ), другите са 1.4 милиарда население.

    Коментиран от #4

  • 4 outlander

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Шойгу":

    И какво като са 1,4 милиарда население? Много от тях нямат и представа в коя държава живеят, да не говорим, че голяма част живеят под прага на бедността - не на прага, а под. Схващаш ли? И разбира се, договора трябва да обхваща и Китай, САЩ не се оттеглиха конкретно заради пРосия, тя просто беше повода, демек - казвам ти дъще, сещай се снахо.

    Коментиран от #6

  • 5 Румен Костов

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Кстова":

    В един определен момент Русия ще подкрепи Юана , както се вижда от последните срещи на БРИКС и долара ще вирне краката ! Да видим тогава откъде пари за оръжия и нови войни. Рогатите ще отидат в девета глуха.

    Коментиран от #9

  • 6 къде отиваш може би

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "outlander":

    300 милиона китайци са с доходите на германци! А Германия е 72 милиона барабар с децата , пенсионерите и безработните !

    Коментиран от #8

  • 7 Россия новости

    2 0 Отговор
    Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков отговори на забележките на съветника по националната сигурност на САЩ Джон Болтън, по повод излизането на САЩ от договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег на действие :...
    ....
    ...Русия ще даде на САЩ симетричен отговор в случай на разполагане на ядрени носители в Европа, забранени от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег на действие!!!!.....
    .....
    ....Дипломатът обясни, че Русия ще монтира подобни боеприпаси на подобно разстояние от американските граници. Времето за пристигане на бойните глави ще бъде равно, обеща Рябков в интервю за Интерфакс.
  • 8 outlander

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "къде отиваш може би":

    Знаеш ли кога 300 млн китайци са с доходите на германци? Точно никога! Статистиките се разминават, защото китайската икономика силно се забавя и тенденцията е към още повече забавяне, защото има отлив на инвеститори, а гиганти като Google и Dell силно са свили производството си там, с намерение за пълно оттегляне. Ако не беше това забавяне на китайската икономика, около 2030 г. доходите на китайците биха станали съпоставими с тези на гражданите на ЕС, или 11% от тях биха влезли в "бедната" категория на средната класа с 2000 до 10000 долара годишно. В момента 40% от китайците са с доходи под 2100 долара годишно. Всичко това, АКО китайската икономика не бележеше такова незапомнено от 30 години насам забавяне! Откъде ги извади тия 300 милиона китайци с доходи на германци, не знам - вероятно от хибридките и дезинформативните сайтчета на Кремъл.
  • 9 outlander

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Костов":

    На никой не му пука какво ще подкрепи икономическото джудже пРосия, а има чакаш долара да вирне крака. Много чакаха, но не дочакаха, та и ти така. Между другото, 64% от световните валутни запаси са в щатски долари, 20% са в евро, останалите 16% са в други валути като британската лира, китайския юан, японската йена и южнокорейския вон.
Новини по държави: