Last news in Fakti

3 Август, 2019 11:34 2 835 41

САЩ отново наказват Русия

  • новичок-
  • сергей скрипал-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции

Вторият пакет американски санкции срещу Москва влиза в сила на 19 август и ще действа поне година

САЩ отново наказват Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Вторият пакет американски санкции срещу Москва във връзка със случая "Скрипал" влизат в сила на 19 август и ще действат поне една година, съобщи в писмено изявление говорителката на Държавния департамент Морган Ортегас, цитирана от ТАСС.

САЩ въвеждат санкциите заради атаката с нервнопаралитичния агент Новичок срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал през 2018 г. във Великобритания.

Мерките произтичат от американски закон от 1991 г. за премахване на химическите и биологическите оръжия и ще влязат в сила след уведомяване на Конгреса, каза дипломатката. Съгласно закона санкциите могат да бъдат отменени само ако Русия демонстрира категорично пред международни инспектори, че няма да използва химическо оръжие в бъдеще.

В рамките на новия пакет санкции Вашингтон ще се противопоставя на всякакво подпомагане на Москва от страна на международни финансови институции, ще ограничи достъпа на американските банки до пазара на руския държавен дълг и ще ограничи износа на стоки и технологии за Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    23 56 Отговор
    Защо "наказват"? Просто е адекватен отговор на руските мерзости, които се вършат по цял свят.

    Коментиран от #39

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    19 33 Отговор
    Ако имаше още СОЦ. ЛАГЕР,Русия щеше да си го изкара на нас:)

    Коментиран от #20

  • 4 Бесен Язовец

    32 19 Отговор
    Научи се бе не може да наказваш най голямата държва в Света която има най - много ядрено оръжие повече от всички други взети заедно! По скоро САЩ отново се заяжсат с Русия и въпроса е: до кога ще ги търпят русите говедарите?

    Коментиран от #25

  • 5 Мен ми се струва че

    33 11 Отговор
    много взеха да наказват, и е нужна съответната контраатака!

    Коментиран от #19, #36

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПУТИН

    8 16 Отговор
    Браво!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реално

    24 7 Отговор
    Иронията е в това,че руският дьржавен дьлг е сьвсем нищожен-затова и облигациите се тьргуват без особенно значение за руският бюджет ....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Инджев

    28 12 Отговор
    САЩ дa затягат коланите че нямат пукнат цент в хазната да не се ояждат с Русия, да нм им дойде нанагорно!
  • 12 El chochone

    10 23 Отговор
    Това е единственият правилен подход. Путин разбира само от санкции.

    Коментиран от #29

  • 13 един

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Истина е че по време на обсадата на Ленинград 1941г гладът е принудил хората да се самоизяждат за да нахранят децата си и да оцелеят Дано не се повтори никога с ненормални диктатори и политици които да предизвикат война
  • 14 Путин

    12 3 Отговор
    Местя го!
  • 15 Истина

    17 5 Отговор
    САЩ са наказани от Бога.
  • 16 Дориан

    13 1 Отговор
    Това е малко като приказката за вълка и агънцето. Вълкът по всякакъв начин си търси повод да изяде агнето. Накрая излиза с оправдание, че му пъти водата, въпреки че агънцето е под вълка. Така и задокеанските лумпени.
  • 17 Румяна Костова

    18 1 Отговор
    Така наречените руски мерзости, обосновани само с Хайли Лайкли. Да припомним, че честните американци бомбардираха Сирия само на базата на,, доказателства"-видео в социалните мрежи, заснето от Белите каски за химическа атака, извършена от Асад. А в същото време Саудитска Арабия не бе наказана за убийството на Хашоги с никакви санкции.

    Коментиран от #32

  • 18 ЧИЧО

    2 17 Отговор
    САЩ СА НАКАЗАНИ ОТ БОГ ДА ДОМИНИРАТ НА ТАЯ ПЛАНЕТА КАТО ВСИЧКО АВАНГАРДНО ДА Е СЪЗДАДЕТО ОТ ТЯХ ТАМ КОМУНИСТИ НЯМА ДА ИМА ОЩЕ 200 ТОДИНИ
  • 19 СссереМ

    1 14 Отговор

    До коментар #5 от "Мен ми се струва че":

    Въпросът е с какво могат да отговорят каскетите?Може би ще спрат вноса на самовари в САЩ,но тогава чедата на върхушката в Русия ще ги купува контрабандно на много по високи цени, или ще си обърнат скатаните долари в рубли или юани,а може и в боливари,НО във всички случаи по вероятно е да ги изгубят,и остава отчаяния ход да замъкнат кузя да им направи блокада и в тоя случай ще ударят с един удар два заека, цяла америка ще бъде покрита с дим и фермерите ще фалират,ще настъпи невиждан глад и американците ще се самоизядат по примера на гладомора в СССР.
  • 20 Щерю

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    На тебе само трябва да ти се вкарва дълбоко и мощно без да се ИЗКАРВА

    Коментиран от #27

  • 21 Левски

    11 3 Отговор
    Ох дай боже и нас да санкционират краварите! откъде това щастие да махнат американските банки от България и да преустановят вноса на дърта остаряла техника струваща милиарди за България! Бих казал че днес руснаците са поощрени и спасени! Дай боже и на нас да ни се случи!

    Коментиран от #24

  • 22 Голям Слон

    12 0 Отговор
    Както се казваше в един виц, наказах жената един месец без секс.. Па, да вземе да се яви некъф идиот и ми отменил наказанието..
  • 23 Хуй

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Боже. Много луди бре!!!!
  • 24 анатема

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "Левски":

    на кой бог се молиш на Путин или Ленин щото болшевиките сте антихристи и си смени ника простако недостоен

    Коментиран от #28

  • 25 Да да

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Най-силната държава! Ми то С. Корея ги бъзика бе! Толкова са силни, че настигат Испания! Грузия ги бъзика! На Украйна изиграха курвенски номер, иначе и там нямаше да минат. Ама то какви номера да очаква човек от Путинка? От Финландиянфи е страх и минаватнс наведена глава! Като се сетят за Афганистан и попват да реват. На нас не могат да се издървят, а като фойдат Ф-ките и ще заобикалят отдалече. Толкова силни, че пуйките като им свалиха самолета се разсърдиха люто и ...... спряха да ходят на почивка там! Великани на анимацията и лъжите. Там са най-силни :D
  • 26 Мунчо

    6 3 Отговор
    Наказанията на Сащисаните кравари срещу Русия са ясни отдавна, но защо постоянно трябва да ни лъжат относно тези "наказания" когато и на малките деца стана ясно, че те са все едно да се самоначукват.

    Това вече може да се определи като диагноза на краварите, които изглежда страдат от мазохизъм и продължават сами да се е----т.

    И всичко това го оповестяват публично, за да не остане някой, който да не разбере що за педерастка държава е Сащ
  • 27 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "Щерю":

    Ха ха!Ма къде си тръгнал и ти с тоя "Отвес" да го вкарваш "дълбоко и мощно" уа Щериоооу?Между другото на бабичките много малко им трябва да те почнат с точилките не защото не можеш,а защото ГИ ЛЪЖЕШ СЕКСУАЛНО:)
  • 28 Голям Слон

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "анатема":

    Знаеш ли какво е антихрист?
  • 29 ГОШО

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "El chochone":

    Е и какво направи следствие на сакциите тоя Путин
  • 30 Бандера

    3 8 Отговор
    Само така Руската мечка ще бъде озаптена - с Глад!....Ембарго ,санкции ...докато не върнат Крим и Донбас на Украйна!!;)

    Коментиран от #35

  • 31 COCOM

    7 2 Отговор
    КОКОМ действително беше успешен и изигра основна роля за победата на Запада над СССР, но.....1/ СССР и страните от вършавския договор се самоизолираха, което което правеше до голяма степен КОКОМ успешен. Днес, обаче Русия е отворила широко врати. Там фактически присъстват, вкл. със собствени производства едни от най- силните в технологично отношение компании. 2/ Самите САЩ са загубили ролята си на най- голям индустриален производител и център на модерните технологии. всъщност САЩ за 30г се превърнаха в държава- принтер за зелени хартийки! Детройт и Силициевата долина отдавна са история. 3.Китай- нов център на световната геополитика и икономика. 4/ EURO-то!!! Най- голямата заплаха за американският петродолар! Икономически съюз Германия- Русия- най- страшния сън за англо- саксонският шовинизъм!
  • 32 ББой

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Също така да припомним че ФАЩ е държава създадена от най голямите отрепки на света,убийци проститутки наркомани и гейове,избили коренното население на Америка първи употребили атомни бомби в Японските градове Хирошима и Нагазаки убивайки стотици хиляди мирни граждани и деца ,да не збравим че те заедно с подлите англета бомбардират София и други български градове и пускат играчки- бомби от които загиват и деца,освен това навсякъде създават хаос и войни,тази държава ФАЩ е гнездото на дявола и злото и трябва да бъде съдена за най големите престъпления против човечеството ако я няма заедно с още една чифутска страна, ще има спокойствие и мир по цялата земя...
  • 33 Димов

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Ние не сме натовска страна. Ние сме славянски народ. Да си изтърсакът в компанията на батките не те прави батка.

    Коментиран от #37, #38

  • 34 Димов

    4 1 Отговор
    САЩ не спряха да наказват Русия. А Русия не спря да изнася. Кого лъжат?....
  • 35 Димов

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бандера":

    Детски мечти. Гладна мечка става стръвница. Никой, никого няма да постави на колене. Това са театри за големи. От тях страдат само малките, като нас.
  • 36 Великия сифилистик Ленин

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мен ми се струва че":

    Освен КГБ на Пухлер да привика стотиците хиляди рускини-проститутки от целия свят и да ги зарази патриотично с най-новия щам руски трипер, други ответни санкции с някакъв ефект не виждам.
  • 37 баси простака

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Димов":

    ти къде ги видя тези славяни в сибир ли при твоите цигански братушки
  • 38 Волф Никел

    0 5 Отговор

    До коментар #33 от "Димов":

    Вие русофобите - перманентните национални предатели, сте си в ОНД. Това го знаем. Всичките монголоидни и тъмнокожи славяни са там. Нормалните славяни останаха в Украйна, Полша, Беларус, и др. но не и България. Ние никога не сме били славяни и за това сега сме пълноправни членове на НАТО и ЕС. Вие руските п----ги си стойте в червената кочина, и внимавайте с гена на славяните Ленин и Путин. Да не се пръкне копие на Великия Монгол.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НОВА СЕРИЯ : " МАША НАКАЗАЛА МЕДВЕДЯ " !!!!!!!!!!!!!
  • 41 ДОКО

    0 0 Отговор
    ФАНЕТЕ РУСИЯ ЗА КОЧАНА..