Last news in Fakti

5 Август, 2019 17:52 2 196 10

Военни игри под носа на Ким (ВИДЕО)

  • южна корея-
  • сащ-
  • япония-
  • военни учения-
  • ким чен ун

Сеул и Вашингтон започнаха съвместни бойни учения въпреки критиките от страна на Пхенян

Военни игри под носа на Ким (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея и САЩ започнаха съвместни годишни военни учения въпреки критиките и предупрежденията от страна на Северна Корея, предаде Франс прес.

Маневрите се провеждат на фона на зачестилите изпитания от страна на Пхенян на ракети с малък обсег, които той нарече "тържествено предупреждение към войнстващите южнокорейски военни, които упорстват да участват в съвместни учения със САЩ".

В парламента южнокорейският министър на отбраната Джон Кьон Ду съобщи, че ученията са започнали по-рано и подчерта, че Югът запазва нивото си на готовност за всякаква евентуална атака от страна на Севера.

За самите учения бяха съобщени малко подробности. Представител на южнокорейското министерство на отбраната заяви само, че те целят да проверят способностите на Сеул да поеме оперативния контрол по време на война.

В съответствие с договора за сигурност, подписан между Сеул и Вашингтон, американски генерал би трябвало да поема командването на съвместните въоръжени сили по време на война. Южна Корея от дълго време иска това място да бъде заемано от южнокорейски генерал.

Около 28 500 американски военни са разположени в Южна Корея. Годишните учения, които те извършват заедно с десетки хиляди южнокорейски войници винаги дразнят Пхенян, който ги възприема като генерална репетиция за нахлуване на севернокорейска територия.

След срещата си с Ким Чен Ун през юни миналата година в Сингапур американският президент Доналд Тръмп обяви временното преустановяване на тези маневри, които нарече "много провокативни", заимствайки реториката на севернокорейския лидер. Така годишните учения миналия август не се състояха. А тази година големите годишни учения през пролетта бяха заменени с по-малки през март.

Военни игри под носа на Ким (ВИДЕО)

Преди няколко месеца южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че мащабът на ученията през август тази година е бил намален.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отегчен

    14 4 Отговор
    Краварите са ясни ,но южнокорейците започват да си насилват късмета !!!
  • 2 GOLF R

    4 6 Отговор
    явно тоя как си играе с водни пистолетчета е по-интересно от пожара в русия
  • 3 El chochone

    4 9 Отговор
    Кога ли ще подпукат малоумния Ким?
  • 4 El chochone

    3 13 Отговор
    Слава на САЩ!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво

    10 4 Отговор
    Сега Кимчо да им пусне няколко ракетки да прелетят около тях, че да е по-реалистично учението... по смяна на памперс във военно време!

    Коментиран от #9

  • 7 Дориан

    9 4 Отговор
    Същевременно в САЩ се самоизбиват без война.
  • 8 Даммммм

    8 4 Отговор
    Дженжьрски постановки-само че при Ким Водородния няма игри-ракетите са му истински...
  • 9 Голям прос

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Браво":

    Повече ракетки да пусне да си изпробват прехвалената ПВО. Да се отрезвят малко и да видят, че с реклами война не се води, а само се продават боклуци. То май беше тъй, което не се купува, се рекламира
  • 10 Жоро

    2 6 Отговор
    На малкия Кимчо ще му направят атомна прическа,по кофти от сегашната :D
Новини по държави: