Last news in Fakti

8 Август, 2019 20:12 2 576 30

Полша към ЕС: Не толерирайте Кремъл

  • полша-
  • ес-
  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

Варшава предупреди страните от Европейския съюз да не подобряват отношенията си с Москва 

Полша към ЕС: Не толерирайте Кремъл - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Полша предупреди следващата Европейска комисия да запази твърдата позиция спрямо Русия, въпреки че някои страни от съюза стават все по-дружелюбни към Кремъл, предаде Ройтерс.

"Изгледа някои европейски лидери не осъзнават, че техните действия се възприемат като опит за затопляне на отношенията, а ако го осъзнават, политиката им е погрешна", заяви полският заместник-министър на външните работи Марчин Пшидач. По думите му подобряването на отношенията с Русия може да дадат сигнал на Москва, че Европа се е примирила с анексирането на Крим през 2014 г.

"Няма причина руски лидери да бъдат канени на празненства и танци, което насърчава Русия да продължи с агресивната си политика в Източна Европа, без да е направила и една стъпка назад", каза висшият дипломат.

Миналата година руският президент Владимир Путин танцува с австрийския външен министър Карен Кнайсъл, след като беше поканен на нейната сватба.

Полша към ЕС: Не толерирайте Кремъл

В интервюто Пшидач коментира, че издаването на руски паспорти по бърза процедура за сепаратистите от Източна Украйна е поредният знак, че Москва става още по-агресивна. Заместник-министърът изрази надежда, че когато бъде съставена новата Европейска комисия през есента, ще бъде възможно да бъде изработена по-конкретна позиция на ЕС по издаването на руски паспорти.

Марчин Пшидач добави, че новото ръководство на ЕС трябва да се вслушва в опасенията, изказвани от страните в Източна и Централна Европа, както и от балтийските страни, предвид близостта им до агресивната Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    52 14 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! ;)

    Коментиран от #4, #10

  • 2 El chochone

    7 57 Отговор
    СЛАВА НА САЩ!

    Коментиран от #29

  • 3 Шаолина

    27 4 Отговор
    Полсната подло по добрата подлога!
  • 4 СССРкаскет

    11 33 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Въй каскет ти спирка нямаш, още с публикуването на новината и вече заработваш копейки с коментар. Добър си признавам
  • 5 onq s konq

    29 13 Отговор
    Малко им е бил в Катин искат още от Варшава!
  • 6 Кой68

    41 13 Отговор
    Поляците да си решават споровете с Москва...Да не ми се правят на САЩ?Писна ми сульо-пульо да казва как да живеем.......
  • 7 Лех Валенса

    29 10 Отговор
    Полски тибяци не си знаят интереса и излизат много втино.
  • 8 Учуден

    34 11 Отговор
    Поляците кой ги брой за нещо !

    Коментиран от #18

  • 9 СССРКаскета е руски продаен боклук

    13 34 Отговор
    Русия е и винаги ще бъде ритана в миша дупка.Никой не ги понася тея руски чалми.Смърт за русия и нейните протежета !

    Коментиран от #14, #25

  • 10 Боби

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    От къде ви намират толкова прости?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Le gilet jaune

    33 4 Отговор
    Полша е проводник на американските интереси в Европа почти колкото е Великобритания. И Румъния дава заявки за голямо усърдие в същото, но Полша си държи първенството. Така че в случая са изречени желанията на чичо Сам.
  • 13 анова

    12 4 Отговор
    Паните искат явно малко съветване много почнаха да се отварят да да снабдяват те Европейската икономика със суровини щом много знаят
  • 14 ****

    23 4 Отговор

    До коментар #9 от "СССРКаскета е руски продаен боклук":

    Иска ми се да те чуя това което си написал,да го кажеш пред руснаци,и ти гарантирам,че ти е бедна фантазията какво ще ти се случи.
  • 15 Дориан

    21 7 Отговор
    Полската нация има изключително комплексарски манталитет. Това поле постоянно е пречело на развитието на стария континент. А не може ли да живеем в разбирателство? Не, докато толерираме това поле.
  • 16 Амстердам

    24 9 Отговор
    Поляците са долна измет с малки изключения разбира се. Работил съм в чужбина с поляци и ви го казвам с сигурност

    Коментиран от #17, #24

  • 17 ГОСТЕВ

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "Амстердам":

    НАПРОТИВ.........МНОГО СА ЗАДРУЖНИ,ПОДКРЕПЯТ СЕ И СЕ ДЪРЖАТ КАТО НАЦИЯ,ДОКАТО ТОВА ПРИ НАС ГО НЯМА......ЩОТО И АЗ СЪМ РАБОТИЛ С ПОЛЯЦИ В ЧУЖБИНА.......И В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ,КАТО СИ РАБОТИЛ НАВЪН,СИГУРНО ЗНАЕШ ЛАФА.....,,ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИ,, .....ТИ СИ ПРАВИ ИЗВОДИТЕ........
  • 18 ОЩЕ ПО УЧУДЕН

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Учуден":

    ТО ПЪК ЗА НАС РАЗМИТАТ......НАВРЕМЕТО ЕДИН ЧЕХ БЕШЕ ИЗРИСУВАЛ БЪЛГАРИЯ КАТО КЕ*****Ф.......ТАКА,ЧЕ ПОЛЯЦИТЕ НЕ ГИ МИСЛИ,НЕ МОЖ ГИ СТИГНЕМ И С МОТОР ДА ГИ ГОНИМ........ГЛЕДАЙ У НАС КАКВО Е....ПЪК ТОГАВА (НЕ)КОМЕНТИРАЙ......

    Коментиран от #26

  • 19 Лицемери

    13 3 Отговор
    Най-големия търговски партньор на Полша е Русия. За Русия ознасят най-много от всички други страни. Като са толкова отворени, що не спрат да изнасят за тях?

    Коментиран от #20

  • 20 ГОСТ

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Лицемери":

    МИ ЩОТО,ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА БЕ ДРУЖЕ.......ПЪК ТЕ НЕКА СИ ГОВОРЯТ......
  • 21 Guest

    4 12 Отговор
    Ей, то бива спецове и капацитети в нашата България, ама... Всичко е Мара втасала, сега клепе поляците! Да, поляците ненавиждат руснаците - лично съм ставал свидетел на това поведение, не еднократно. Но това си има сурови, обосновани и безмилостни причини! 120 год. Русия е тъпкала поляците, като е имала откровени имперски мераци за асимилирането им. За 120 год. поляците са дали в пъти повече жертви по време на "руското присъствие" от нас, за 5 века османско владичество!!! В пъти! Знаете ли, че при второто полско въстание руснаците са вкарали 350 хил. допълнителна войска за потушаването му? Знаете ли колко десетки хиляди са избитите и заточените в Сибир?! И това е от християни за християни. И вместо есента на '44-та руснаците да изкупят робството и Катин те какво правят? Стоят на изток от Висла и гледат варшавски "сеир"! И за капак - 45 год. комунистическа простотия. Е няма как да стане. В случаят "Полша" на ход за нормализиране на отношенията е Русия, колкото и да е мъчителен за нея. Докато не го предприеме поляците ще са и трън в петата по всякакви международни въпроси!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 ГОСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Guest":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА ДРУЖЕ...
    ОТ МЕН ИМАШ 10 +++++++++++
  • 23 Тъп трол

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Guest":

    Я сега кажи за времената в които поляците са владели днешна украйна, та да видим дали ще си дадеш сметка че и руснаците имат причини да не ги обичат.

    Коментиран от #27

  • 24 Само питам

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Амстердам":

    Защо руската измет не понася всеки, който се опълчи срещу имперските мераци на руската кочина?
  • 25 Същото да

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "СССРКаскета е руски продаен боклук":

    ви споходи и вас преди нея,снай-искрени пожелания,и от сърце долна продажна измет краваро-поклоническа.
  • 26 Ами то резултата

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ОЩЕ ПО УЧУДЕН":

    у нас е в резултат на чуждата американо-европейска политика на забрана за всичко,докато те си правят далаверите. Спомни си как Боко тича при Путин миналата година да проси за възобновяване на ЮП,след като се видя,че никой не ни брои за живи,а ни ползват за удобен плацдарм. За съжаление това продължи твърде кратко,и като последни глупаци налапахме куката до аналното отверстие с тези самолети и супер обещания.

    Коментиран от #28

  • 27 На геза не

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тъп трол":

    му стиска да каже двустранната истина,защото ще го порицаят за това. Такава е политиката на запдняците.
  • 28 ПРАВ СИ

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ами то резултата":

    АМА НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ И БЛЯДОВЕТЕ СА ЗАРИТАЛИ ЗА НАС.......В ЕДНО СВОЕ ИНТРВЮ ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН БЕШЕ КАЗАЛ....,,БЪЛГАРИТЕ СТЕ НАРОД,ДОСТОЕН ЗА ПРЕЗРЕНИЕ ,,......КРАЙ НА ЦИТАТА......ОСТАВЯМ НА ТЕБ ДА СИ НАПРАВИШ ИЗВОДА.....

    Коментиран от #30

  • 29 Гъссст

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Че го начука на майкати у задния двор ли само питам
  • 30 Гъссст

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "ПРАВ СИ":

    И е прав мен са ми го казвали руски немци които мразят путин но са учили и нашата история в русия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания