Last news in Fakti

9 Август, 2019 14:39 3 009 9

Бури и транспортен хаос във Великобритания

  • великобритания-
  • буря-
  • транспорт

Силни дъждове и ветрове

Бури и транспортен хаос във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Проливни дъждове и силни ветрове причиниха транспортен хаос във Великобритания, съобщи Би Би Си.

В района на Ламанша, Югозападна Англия и Западен Уелс скоростта на ветровете е достигнала 100 км/ч. Има забавяне на фериботи през Ламанша, заради вълнение.

Шофьорите са посъветвани да внимават, заради хлъзгавите пътища. Има отменени влакове в Шотландия.

В определени райони е издадено предупреждение за опасно време. Отменени са били редица прояви на открито.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    16 4 Отговор
    миналата зима тука падна 15см сняг и тия обявиха червен код, нито магазини, таксита работят нито нищо, с кола да излизаш не се препоръчва. Как съм смял на тия некадърници, в бг редовно си пада по метър сняг. Невероятна трагедия са тия, добре, че имат шофьори от източна европа да им доставят пратки и ресурси, че са живи умрели, но нали заради нашите направиха брекзита, като ги изгонят, последните да затворят вратата

    Коментиран от #2

  • 2 посерко

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    Я тогава обясни защо имат най-малка смъртност на пътя, не само в европа, а в света бе, "кадърния" ?
    За какви се имате вие бе, понеже си карал на сняг малко и се имаш за някакъв много велик ли шофьор ли ?
    Каране на сняг се учи точно с няколко излизания, останалото е опит.
    Там половината време вали и карат на мокро. Зимата няма сняг, но всичко е заледено и повечето са с летни гуми. 10 пъти по-голяма популация и повече коли и пак в ПЪТИ по-малко катастрофи и смъртни случаи.
    Нещо друго имаш ли да кажеш ?

    Коментиран от #3, #4, #6, #8

  • 3 посерко

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "посерко":

    Имах предвид държавата с една от най-ниска смъртност,, има малки държави с по-малко процент.

    Коментиран от #5

  • 4 РЗС

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "посерко":

    като ти чета писанията, ника напълна ти отговаря, та дори трябва да сложиш ГОЛЯМ отпред. Ще ти обясня, щото изглежда живееш тук, но си ограничен или си в затвор. Всичко идва от това, че карат нови, поддържани коли. Имат стрикна система за годишни прегледи и благодарение само на това тия не са измрели като хлебарки. Също така имат много камери и адекватна полиция на пътя. Понеже са много кадърни се учат на чисто нови учебни коли с ред екстри, а също от кадърност имат и книжки за ръчни скорости и такива само за автоматици. С няколко излизания се било учило на караш на сняг и за паркирането важи сигурно, щото в това са най-зле? Бас държа, че нито можеш да караш на сняг, нито да паркираш. А си бос и по темата за гумите, на лед няма никакво значение летни,зимни гуми.
  • 5 РЗС

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "посерко":

    има още един фактор, който влияе силно на това некадърно племе да не се избият на пътя. Това са застрахователните компании. Имат зверски силно лоби в парламента и са най-голямата мафия в държавата след църквата. Младите шофьори имат зверски скъпи застраховки, за да карат малолитражки и да не се излитат, отделно в градовете имат сфетовари през 30 метра, което не ти позволява дори да превключиш скорост. Извън града имат участъци от по стотици километри със средно-скоростни камери(50 мили ограничение) които не ти позволяват да караш бързо. При всичката тая безмислица, почти нямаш шанс за катастрофа със смъртен случай. Застраховката имат интерес да нямаш птп, за да не изплащат щети, а застраховка купуваш ежегодишно. Правят ежедневно птп-а само и единствено от некадърност, повечето при паркиране и отнемане на предимство.

    Коментиран от #7

  • 6 скаф

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "посерко":

    Ясно е че никога не си бил в англия ,шофирам редовно в лондон и мога да те уверя че трудно ще вдигнеш повече от 50 км. Улиците 95% са тип кози пътека,тесни с на паркирани коли от всички страни. 12 мили това са около 20 км се взимат за около 1 час.
  • 7 Бай Ганю

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    РЗС Живееш в държава която те е приютила и ти дава хляб. А вероятно и образование на децата ти. И бъдеще за тях. Ами кво правиш при некадърното ПЛЕМЕ бе каун ?! Що не се върнеш У родната кочина да те видим колко ще се радваш на нашата дива паплач с два грама ракиен мозък дето се бие и трепе по улиците и поставя световни рекорди в дъното на всички негативни класаций. Незнам от колко време си в Англия и изобщо кво правиш там , ама явно си типичен нашенски цървул необразован и ниско платен , искаш всеки ден да се прибере ама не ти стиска и плюеш по хората които са те приели и всеки ден ти се усмихват по улиците извиняват ти се и ти благодарят за щяло и нещяло. Шофьорите им са внимателни ,предпазливи и наистина някой от тях доста нерешителни и предпочитат да изчакат по-дълго но това е защото ги учат на безопасно шофиране . Колите им са нови и никой не иска да окепази неговата или на другия кола. Да си видял да свирят с клаксони, да се изпреварват и засичат като нашенските варвари по пътищата?! А замислял ли си се докато чакаш на пешеходна пътека що децата с родителите си пресичайки ти махат с ръчички .. А.. !? Възпитание и култура от ранните години БРАТО. Лесно е да плюеш по другите ама да правиш малоумни сравнения с поведението на шофьорите у нас е там е абсурдно. А колкото до брекзита го измислиха заради такива като теб НЕБЛАГОДАРНИЦИ дето си въобразяват че са се наместили на хубавото и без теб тая държава ще "хлопне вратата" . А ако ще гонят някой - то

    Коментиран от #9

  • 8 Джентълменът русофил

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "посерко":

    Просто спазват правилата, но като цяло ние българите сме с по-добри шофьорски умения. И е вярно това за снега. 2013 Януари или Февруари паднаха десетина, петнайсет сантима сняг и всичко блокира, защото не смеят да излезнат на пътя. Шефа ми звъни тогавашния, беше индиец, казвс ми "няма да работим днес заради снега" , аз му отговарям, че ще дойда, онзи се зарадва като малко дете. Само аз и той бяхме на работа и нито един англичанин.
  • 9 РЗС

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Ганю":

    абе малък, къде си тръгнал да ми се обясняваш за държава, в която имам гражданство. Аз знам тука кое какво и как е, знам им цялата история, и как работи цялата държавна машина. Когато аз дойдох беше с визи, никой не те приютява, ако си некадърен. При директно сравнение с българите, ние сме по-образовани, с по-добра обща култура и повече полеви умения в повечето сфери на работа. За шофиране и дума да не става за сравнение, тук са абсолютно неграмотни и го казвам от опит, виждал съм всичко да, засичания, изпреварвания и 3 пъти ми удариха колата за 3 години точно тия некадърници тука. А в бг на опасно шофиране ли те учат? Брекзита беше една скъпо платена кампания, с която убедиха пилешките мозъци тука, че ще станат отново империя ей така само като се разделят с ЕС. СЛЕД референдума най-търсения въпрос в гугъл беше - КАКВО Е ЕС? това трябва да ти говори за какви бавняри става въпрос. Те също така са в ЕС от почти 50години, най-важния им съюз в съвременната история и те дори не знаят какво е това. Има ли някой в бг да не знае какво е ЕС? Ти момче си престъпно глупав.
Новини по държави: