Last news in Fakti

24 Август, 2019 10:12 3 341 11

Мъж лежа в затвора заради внос на мед

  • мед-
  • сащ-
  • затвор-
  • митници-
  • наркотици-
  • ямайка-
  • метамфетамин-
  • леон хоутън

Те объркаха живота ми, разказа мъжът

Мъж лежа в затвора заради внос на мед - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж с произход от Ямайка бе задържан близо три месеца в Съединените щати, след като донесъл бутилки с мед от карибския остров, за които митническите агенти погрешно сметнали, че са течен метамфетамин, предаде БГНЕС.

Леон Хоутън е посещавал семейство в Ямайка всяка Коледа, откакто пребивава в Мериленд от преди десетина години, съобщи в. „Вашингтон пост“ в петък, отразявайки невероятния лош късмет и безумните действия на митници и имиграционни власти в САЩ. Драмата на Хоутън започна на 29 декември на международното летище Балтимор-Вашингтон, когато митническите агенти накарали куче да подуши чантите му.

Вътре те намират три бутилки, надлежно етикетирани като мед, който Хоутън, 45-годишен баща на три деца, използва за подслаждане на чая си. Според обвиняващия документ агентите го заподозрели в транспортиране на течен метамфетамин и го арестуват. Лабораторните резултати от Мериленд отнемат повече от две седмици, но са отрицателни. Хоутън си помислил, че това е краят на това. Но сбъркал.

Бутилките били изпратени във втора лаборатория в Джорджия, след като първата била преценена като недостатъчно оборудвана за анализ на течностите. Въпреки че има зелена карта, която му предоставя законно пребиваване в Съединените щати, арестът на Хоутън прерасна в задържане от имиграционната служба на САЩ. Адвокатът му имал огромни затруднения да се свърже с имиграционните власти.

Правителството на САЩ бе частично затворено в резултат на бюджетна безизходица между президента Доналд Тръмп и демократите заради искането му за финансиране за изграждане на стена на границата с Мексико. Междувременно тестовете в Джорджия накрая потвърдили, че Хоутън наистина превозва мед. Той бе освободен на 21 март, 82 дни след завръщането си от ваканция. Неспособен да работи три месеца и далеч от децата си, Хоутън загуби двете си работни места като чистач и строителен работник. „Те объркаха живота ми“, каза той пред „Вашингтон пост“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пчела мискинка

    23 3 Отговор
    Изкупна цена на Меда 3.5-3.8 срамота!!! :(

    Коментиран от #9

  • 2 Груйо

    34 1 Отговор
    Ще ги съди и ще му изплатят голямо обезщетение, иначе случая наистина е идиотски.
  • 3 Така е, скъпи мои,

    28 3 Отговор
    Държавата навсякъде се храни с живи хора - смила ги и ги изяжда! А уж е създадена, за да служи на тези същите хора! Какъв парадокс!
  • 4 ГОЛАТА ИСТИНА

    5 18 Отговор
    Нарича се : превенция !
    Митническите служители, в лицето на държавата са преценили, че в подбна ситуация (когато не са убедени, дали е мед или друго вещество) е по-добре да "съсипат" живота на един, пред това той да съсипе живота на сто други.

    Коментиран от #8

  • 5 ****

    11 11 Отговор
    Имали желаещи да живеят в най голямата демократична дупка,наречена сащ.А забравих,те не ви искат там и не ви дават визи,това е лицето на демокрацията и свободтия свят за който мнозина вечтаят.

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Ти пък, глупави въпроси задаваш, даже у тойта Русия, Грин картата е желана, като пътен лист за живот в Проклетата Америка ! А Трамп за какво мислиш ще прави стена на границата с Мексико, да не бягат американците ли там ???
  • 7 плевен

    4 3 Отговор
    Така се разработва канал. Първо се пуска пробно бутилки с мед, а после и останалата стока. Защо кучето е реагирало на чантата- да не е миришела на виолетки? Марчето пак се олива с изцепки от рода на "безумни действия". Добре, че тя не е назначена за митничар там, с нейният мозък.
  • 8 Чичо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    А има и един друг постулат в правораздаването: "По-добре 10 виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора". И доколкото знав в САЩ това е основното за запазване на демокрацията. Освен правото на живот, свободно изказване и други.
  • 9 Бай Георги

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пчела мискинка":

    Яж го не го подарявай!
  • 10 Случаен

    0 0 Отговор
    Типично поведение на черен от Ямайка. Той знае, че не може да вкарва каквито и да било хранителни продукти. Но се опитва- било заради идеята, че нямало да го проверят или че иска да види дали може да прекара истинска дрога следващия път, която в Ямайка се продава почти свободно. Но сега сигурно ще съди държавата за морални щети и вдига пара до небето. Циганска работа, или ямайска- все тая.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.