Last news in Fakti

4 Юни, 2012 12:30 1 453 2

Путин към ЕС: Вдигнете бариерите

  • путин-
  • русия-
  • ес
Путин към ЕС: Вдигнете бариерите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин откри днес с хладен тон срещата с ръководителите на Евросъюза в Санкт Петербург, започвайки разговора с темата за "бариерите", поставяни пред руските граждани, макар в центъра на разискванията да се очертава кризата в Сирия..

"Истинско сътрудничество е невъзможно, докато съществуват бариери за гражданите на нашата страна", подчерта Путин, имайки предвид исканото от Москва премахване на визовия режим, при откриването на срещата с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Дурау Барозу.

Руските журналисти, които придружаваха Путин при посещенията му в петък в Германия и Франция, имаха само еднодневни визи, чийто срок изтичаше в момента на пресконференцията в Париж. "Е, какво трябваше да направят те? Да станат и да си тръгнат ли?" попита иронично Путин своите събеседници.

Разузнаване с бой ще е основната тема на днешната среща на върха на Русия-ЕС, която се провежда в Санкт Петербург, коментират руските медии.

Москва ще бъде представена от новия стар президент Владимир Путин. Това ще е първата негова външно политическа проява на форум от такъв ранг след като на форума на Г8 Кремъл беше представен от премиера Дмитрий Медведев.

Форумът в Санкт Петербург е особено важен от гледна точка, че 20 години след разпадането на Съветския съюз Русия и Европа не успяха да изработят стратегия за сътрудничество по приоритетни въпроси в икономиката и общата политика, коментира германският журналист и политолог Александър Рар.

От своя страна западни медии отбелязват, че е наивно да се смяна кардинална промяна в позициите на Путин.

Освен темите за енергетиката, Херман ван Ромпой и Барозу се надяват да убедят Путин да оттегли подкрепата си за сирийския президент Башар сад. При визитите си в Берлин и Париж преди дни руският президент се обяви твърдо против санкции срещу режима в Дамаск, включително и за оттегляне на Башар Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС към ПУТКИН:

    0 0 Отговор
    НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ГАЗА
  • 2 до 1

    0 0 Отговор
    А бе направо го подарявай !