Last news in Fakti

27 Август, 2019 07:50 4 098 7

Джонсън си е Джонсън - иска бърз Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • тереза мей

Британският парламент три пъти отхвърля предложените проекти за споразумения от експремиера Тереза Мей

Джонсън си е Джонсън - иска бърз Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е готов да води преговори с ЕС до последната минута преди датата 31 октомври. Ако дотогава обаче не бъде постигнато споразумение за Брекзит, Лондон ще напусне общността без сделка, съобщава Reuters.

Дотогава Джонсън разполага с 65 дни, за да убеди ЕС в необходимостта от нов договор, при условия, в които нито една от двете страни не е склонна на отстъпки, отбелязва агенцията.

Противниците на Брекзит без сделка предупреждават, че Великобритания, която е петата икономика в света, е застрашена от хаос по границите и недостиг на храни, ако напусне ЕС без споразумение.

На въпрос на Reuters, дали наистина е готов да води преговори с ЕС до 31 октомври, Джонсън отговори, с прогноза: "Мисля, че ЕС има намерение да се съгласи на ново споразумение в последния момент." - коментира той.

Британският парламент три пъти отхвърля предложените проекти за споразумения от експремиера Тереза Мей.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Икономист

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Ако Англия излезе без сделка, ще и бъде жижнено важна сделката със САЩ. Така че ще се съгласят на всякаква сделка и ще клекнат пред САЩ. Това искат САЩ една кукла на конци, и БоДо е перфектен за тази роля.
  • 3 я па тия

    8 2 Отговор
    Я па тия не могат да се разберат за една сделка то големи уйдурми !? Ми ние си имаме перфектин преговарящ г-жа Йес сър, пращаме им я на почмощ и досега щяха да забравят. Навсякъде ще казва йес сър както казваше га ни натикаха в ТКЗС-то наречено ЕС и това е мда !!!
  • 4 Алфа Вълкът

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    САЩ са на своя страна, те целят разпадане на ЕС.
    И да господстват върху отделните държави по-лесно. А с брекзит Великобритания ще се превърне просто в колония на САЩ. Не щат, а колония!
  • 5 Майна ...

    8 1 Отговор
    Що за лайняна англия?Аман от сделки ?Вървете на майната си.
  • 6 Ганчо

    7 4 Отговор
    На потъващия коръб първо го напускват плъховете ,не разбрахте,ли че коръба ЕС потъва.
  • 7 ДДРОнег

    4 0 Отговор
    Тоз пуска тъпотии, за няколко минути слава !!!
    Едната страна (ЕС) има подписан договор, който ѝ осигурява добри условия за сделка, която не желае. Втората страна (Англия) се пришпорва за сделка, чийто договор не я устройва. Е, за к'ъв ч-п първата страна да приеме втори, явно по-неизгоден договор за нея ?!?!?!
    Еми англетата да с готвят за Брекзит без договор, по-късно да останат без Ирландия и Шотландия !!!
Новини по държави: