Last news in Fakti

28 Август, 2019 09:05 1 827 3

Масова евакуация в Япония

  • япония-
  • евакуация-
  • дъждове

Евакуация за жителите на три префектури

Масова евакуация в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 710 000 души в Югозападна Япония получиха от местните власти препоръка да напуснат домовете си и да се преместят в евакуационни центрове заради силните дъждове, обхванали региона, предаде ТАСС, позовавайки се на местните медии.

Препоръката се отнася за жителите на три префектури - Нагасаки, Сага и Фукуока - където в редица райони възникна заплаха от преливане на реки и свлачища. Евакуационните центрове са организирани в административни сгради и училища.

Според прогнозите на синоптиците в течение на днешния ден над Югозападна Япония ще се изсипе пороен дъжд. Най-тежка към момента е ситуацията в Сага, където улиците на някои градове са под вода.

Тази сутрин там загина мъж, чийто автомобил бил отнесен в река, докато е бил зад волана. Силните дъждове нарушиха и транспортните връзки: в Нагасаки, Сага и Фукуока е отменено движението на влаковете по редица направления, затворени са и магистрални участъци.

Масова евакуация в Япония
Снимка: БГНЕС/ EPA

Масова евакуация в Япония
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано торнадо помете метрото софия

    2 5 Отговор
    🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

    Коментиран от #2

  • 2 Един

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дано торнадо помете метрото софия":

    Дано те хоспитализират
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    2 4 Отговор
    Най-технологично развитата държава в света, и още не са измислили канализацията... инак и тоалетните им роботизирани.
Новини по държави: