Last news in Fakti

31 Август, 2019 08:17 34 103 71

Истинско чудовище наближава САЩ

  • сащ-
  • ураган-
  • дориан-
  • флорида-
  • бахами

Метеоролозите съобщиха, че ураганът Дориан e станал "изключително опасна" буря от четвърта степен

Истинско чудовище наближава САЩ - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Метеоролозите съобщиха, че ураганът Дориан, броени часове след като стана "изключително опасна" буря от четвърта степен (от пет възможни), е станал още по-силен, предаде АP.

Американският Национален център за ураганите съобщи, че Дориан се приближава към северозападните Бахами вече с постоянна скорост на вятъра от 220 км/ч, набирайки сила над водите на Атлантическия океан. Само преди няколко часа скоростта беше 215 км/ч. В 23,00 ч. местно време центърът на Дориан е бил на около 605 км източно от Бахамите и на 880 км източно от Западен Палм Бийч, Флорида.

Бурята се движи със скорост 17 км/ч. Според центъра в Маями ураганът ще стигне до северозападните Бахамски острови утре и ще доближи източния бряг на Флорида късно в понеделник или рано във вторник с още по-силни ветрове и проливен дъжд, застрашавайки територия с милиони хора по пътя си, включително Уолт Дисни Уърлд и курорта на Доналд Тръмп Мар-а-Лаго.

Но макар че ураганът става все по-застрашителен и има опасения, че ще се окаже най-мощният, връхлетял източното крайбрежие на Флорида за последните 30 години, се появи и надежда, макар и слаба. Някои по-надеждни компютърни модели предвиждат, че завой на север в последния момент може да пощади щата.

Истинско чудовище наближава САЩ

Късно снощи Националният център за ураганите прогнозира нова траектория, според която Дориан ще излезе на брега близо до Форт Пиърс, на около 115 км северно от Мар-а-Лаго, а после ще продължи покрай брега, движейки се на север. Но метеоролозите предупредиха, че траекторията на бурята все още е крайно несигурна и че дори и малко отклонение може да прати Дориан или далеч от брега, или далеч навътре в сушата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    68 25 Отговор
    Мачкай
  • 2 Рени курвето Пирдоп 15 г

    43 16 Отговор
    Мачкай Боко мекия
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анти милиционер

    77 25 Отговор
    Мачкай добитъците и ротшилдовия им режим..... Каква невероятна воня ще се разнесе сега на фекалии

    Коментиран от #48

  • 5 САЩ да го духат..........

    70 22 Отговор
    В България да не идва.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    73 19 Отговор
    Дориан обича говеждо, щом наближава Краварника с 220 км/ч!

    Коментиран от #41

  • 9 Бидон

    83 9 Отговор
    Тръмпи нали щеше да хвърля атомни бомби в сърцето на бурята, тъпанар.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 анонимен

    71 15 Отговор
    Супер хубава новина! Дано след урагана ги удари и едно 8-ма по рихтер!

    Коментиран от #70

  • 13 Българин

    101 8 Отговор
    Когато Господ иска да накаже някой народ - праща му американци, а когато иска да накаже американците им праща природни бедствия....
  • 14 АНЕНЕРБЕ

    55 11 Отговор
    Малоумният ТРЪМП бе решил да бори урагана с ядрени оръжия.

    В САЩ ядреното оръжие е доказано средство за справяне със всички проблеми.

    БОГОБОРЦИТЕ ДОРИ НЕ СА НАЯСНО КОЙ ТОЧНО В ТОЗИ ПЕРИОД НА ГОДИНАТА СЪЗДАВА ТЕЗИ ОГРОМНИ ТОРНАДА КОИТО НЕ СА ЕДНО , А ЦЯЛА СЛЕДВАЩА ЕДНА СЛЕД ДРУГА ПОРЕДИЦА!

    В окото на бурята е СПОКОЙНО , и е нормално точно там да се създаде ОБРАТНО НА НЕЙНОТО ВЪРТЕНЕ ТОРСИОННО ПОЛЕ, което , ако не спре то ще отслаби силата на природното бедствие.

    Разбира се, БОГОБОРЦИТЕ избират разрушителният метод на ЕКСПЛОЗИЯТА , пред БОЖЕСТВЕНИЯТ МЕТОД НА СЪЗИДАНИЕТО - имплозията създаваща торсионното поле.

    Тези ТАЛИБАНИ дори не са наясно , че ПЪТЯ НА ТОРНАДАТА се предизвиква от преминаващите над тях ГАЛАКТИКИ ОТ ЛЪВА, чиято проекция ясно се отразява върху водната повърхност на океана.

    За съжаление както при тях , така и у нас никой не обръща внимание на КОСМОСА и всичко онова което действа като проекция долу на земята.

    Коментиран от #16, #33

  • 15 Психолог

    37 13 Отговор
    Чудовището наближава САЩ, америте да слагат памперсите, а шизофреникът Румян да си пие хапчетата, че в понеделник ще го докладват на главния психиатър при визитацията!
  • 16 Панец

    57 9 Отговор

    До коментар #14 от "АНЕНЕРБЕ":

    Казваш България е стожер на Нато? Как, чадо? Дори не ни питат. С крадливата герберодепесарска милиционерска шайка на власт, дето затри 1.5 млн. Българи и прогони 2 млн. по света и изби животните на българите лъжейки за африканска чума, с умрелите за заплатка военни дето търпят геноцида над българите 31 години, с гордите барети дето опискаха света, когато циганета бяха набили бивша барета, а в останалото време мълчат като неми, с.... кухите патриоти дето се пенят по кръчми и мачове...това ли е дето ни прави СТОЖЕР НА НАТО??? Не зная Нато, но в мен асички тия предизвикват само отврат и омраза, защото потрошиха труда на хилядолетия българи. Смъртта е малко на твоите ,,стожери,, на Нато. За смъртта и на 1 невинен българин, а милиони пострадаха. Тая крадлива шайка на власт трябва да се изтрепе, а те и служати хвалят| Великите стожери, бре? Я спри алкохола, че ти пречи и да гледаш....

    Коментиран от #22, #52

  • 17 Митко

    54 8 Отговор
    А те кога се мешат в държави само и само да ги бомбардират и да им цоцкат ресурси. А сега да видите дали е хубаво като причинявате бедствия на други държави. Наложете ембарго на урагана или му изсипете ядрени бомби хахаха.
  • 18 ****

    36 14 Отговор
    Лошото е,че ще пострадат невини хора,нямащи нищо общо с политиката на сащ.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 соросоид дебил

    39 5 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    тези "невинни" сигурно са управлявани от марсианци, които нямат нищо общо с "невинните"? същото се отнася и за България. овцете си плащат за своята глупост и злоба!
  • 21 Грух

    31 10 Отговор
    Давай, Путин !
    Издухай наглите луди крави !
  • 22 Удушвач на червени вмирисани руски тро

    11 41 Отговор

    До коментар #16 от "Панец":

    Некадърен си да свършиш каквото и да било полезно нали? Остава ти само клавиатурата. Лошото е, че и тази "интелектуална" полюция е за кошчето. Всички червени, миризливи, алкохолизирани тролове сте такива. Когато не можете да се издържате по друг начин, остава само да плюете жлъч срещу заплащане. Къде е урагана Дориан, къде е НАТО. Колкото и да ти е мъчно Варшавския договор се спихна и то без бой. Червените боклуци останаха сами с Венецуела и тролове като теб. Така, че свиквай с НАТО. Благодарение на него Европа е това, което е, а кочината си остана кочина.

    Коментиран от #24, #27, #64

  • 23 Borislav Popov

    8 12 Отговор
    Дориан е чудовище за американците, а Наазир, Фараз и Ямар са африкански животни ви казвам, цяла нощ ме пронизваха до черния дроб с огромните си буреносни тояги !
  • 24 Панец

    27 3 Отговор

    До коментар #22 от "Удушвач на червени вмирисани руски тро":

    Грешиш. Работил съм много неща, безалкохолни, музикант, охрана, ел.техник, кабелни сглобки, помощник счетоводител, печатар и други. Опознах много неща. И вярвайми не са свързани с Русия. И щом пиша това, значи съм го страдал опит. И щом аз българина намразих служителите на държавни постове,без отделни почтенни хора, значи съм изстрадал за 31 години ного техни престъпления. Кое греша спроред теб? Сое не е истина от казаното?

    Коментиран от #46, #62

  • 25 Хатшепсут

    29 4 Отговор
    Лошо е когато смъртни хора като Тръмп и държави като САЩ си въобразят, че са БОГОВЕ и БОГОИЗБРАНИ.

    ИМПЕРИИТЕ СЕ РАЖДАТ И УМИРАТ , а живота продължава подвластен на КОСМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ пред които всякакви брътвежи и религиозни догми са безсилни.
  • 26 Воулгариа

    9 34 Отговор
    Воулгарите, дето като завали един дъжд и всичките ви строителни постижения се разкашкват като пясъчни замъци - недейте мисли САЩ. Ще оправят щата за същото време, за което вие ще вдигнете 1 (един) селски кенеф.
  • 27 Панец

    25 7 Отговор

    До коментар #22 от "Удушвач на червени вмирисани руски тро":

    Единственното, което съжалявам е, че се родих тук, сред такива като теб. Ако това тук наричаш България, мозъка ти ще да е като на комар. Това не е България, но е на такива като теб. Жалко, че страдам невинен алчността и простотията ви на много тук. Той вашия герберски олигопол сам ще ви довърши. За жалост съсипа те мъките на поколения невинни българи. Колкото до Дориан, бас държа, че щатите са евакуирали ората. Ако беше тук, лъжливите и крадливи политици щяха да премълчат. Както крият много важни неща от нас. Ако това е България за вас ще се навия да емитрирам. И няма да се върна повече. Такива като вас обезсмислиха живота ми, на дедите ни. И смъртта ви е малко, алчни, неуки, арогантни човечета, Такива като теб, гробавите и другите злини трябваше да сте пред Дориан, а не невинни животни, растения, хора. Ето това е ГРЕХА на Господ и Сатана, че прецакват невинни същества, а спасяват лошите.

    Коментиран от #36

  • 28 ХаХа🙈

    19 4 Отговор
    Хайде сега Бориславчо и Румито вместо стихчета да редят , да заминават да помагат на хамериканските си “братя “...
    Аааа вземете и оня , С Чашката , сега е момента да докажете “ привързаност “!
    Или сте “заети” ?
  • 29 Момчил

    22 3 Отговор
    Аз ще ти кажа кое не е вярно а именно че емиграцията и упадъка на българия се дължи само на ГЕРБ ! Не другарю , разгони ни се фамилията много преди това , когато нарязахме заводите , когато влязохме в НАТО , когато подписахме пагубно неизгодните концесии . Ужасно необективно е разглеждаш период на свободно падане от 30 години спрямо последните 10 не другарю комунягите и създанета от тях опозиция в лицето на СДС,понеже нали станахме демокрация и няма как, и последвалото създаване на абсолютно нелегитимния и незаконен коалиционен партньор в лицето на ДПС навредиха на България в пъти повече от ГЕРБ. Анализираи нещата обективно .

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Панец

    22 2 Отговор

    До коментар #29 от "Момчил":

    Че и аз това писах, но няма смисъл да изброявам всички били на власт. Те са едно и също, само преливат се, сменят имена,плюят се, но солидарно лапат и ни вредят. И не си ми другар,щом защитаваш тези, които ни вредят, а ГЕРБ са от тях. Който защитава враговете ни е враг. Делата показват какъв си, не думите.
  • 33 Циганин

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "АНЕНЕРБЕ":

    Ти на кви субстанции си бе брато?

    Коментиран от #34

  • 34 Панец

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Циганин":

    Аненербе е умник и е прав за астрологията. Коментара ми беше за Румяна Костова,но се появи поради дяволъците на браузера ми при Аненербе. Извинявам се. В момента звездата се променя и близкия космос също. Аненербе има право. Но Дориан е вероятно дело на човешки грешки.
  • 35 onq s konq

    9 13 Отговор
    Имам преки впечатления от подобен Ураган със скорост на вятъра 220км ТУК В БГ.Просто както си летяхме с БМВ-то с 200 по магистралата ми хрумна да отворя всичките прозорци.Шока за Компанията/вкл. и за мене/ беше невероятен - разлетяха се разни найлонови торбички и вестници,девойките се разпищяхаа шумът от вятъра бе толкова силен,че се наложи да дам форца до дупка на Музиката от уредбата,че да го надвика.Като затворих джамовете след около 30 сек. официално ме обявиха за луд и заявиха че никога повече няма да се стъпят в колата ми.Да,ама после им мина и пак се качват:)
  • 36 Госあ

    9 17 Отговор

    До коментар #27 от "Панец":

    Карма брат, карма. Както казваше един приятел, сигурно сме били педофили или канибали в предишния си живот,че да се родим у България....

    Коментиран от #58

  • 37 Хаха

    11 3 Отговор
    Кой притежава климатични оръжия?
    САЩ използва три съоръжения за контрол на йоносферата: ХААРП (намира се в Гакона, Аляска), ХИПАС (намира се близо до Феърбанкс, Аляска) и третото съоръжение се намира в Обсерватория Аресибо в Пуерто Рико. Европа притежава EISCAT. Съоръжение за манипулация на йоносферата, което може да предава близо 1 GW (1,000,000,000 W) ефективно излъчена мощност (ERP). Намира се близо до град Тромсьо в Норвегия. Русия притежава Сура – изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия. Освен промени в климата и природни бедствия като свръхгорещини, свръхстуд, ураган, торнадо, цунами, земетресения, лавини (от кал и сняг) и т.н има още едно нещо на което е способен ХААРП. Той може да е влияе на вълните с различен диапазон върху психическото състояние на хората.
  • 38 А дано

    21 5 Отговор
    И тоя ураган да ги помете и Йелоустиун да изригне и да ги залее, че най-накрая света да си отдъхне от тия гадове.
  • 39 Данчо

    17 5 Отговор
    Чето че баба Ванга беше казала че Америка ще бъде изравнена с земята от природни бедствия
  • 40 Простак

    15 4 Отговор
    САЩ нека пак да прави експерименти с мощни магнитни полета --ХАРП , но всичко му се стоварва в неговата глава ,,,,
  • 41 нервен ( разбивача на тролове )

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Пак чел не дочел
  • 42 123

    10 4 Отговор
    Ако може да се съчетаят с Йелоустоун...Едното гаси другото,и двете загасват Америка...Идеално!!!
  • 43 Anti USA

    13 5 Отговор
    Мачкаааааааааааааааай тяхната мама
  • 44 Гост

    15 13 Отговор
    От комунизма и неговите остатъци няма нищо по лошо на света, САЩ открай време понасят огромни поражения от бури, урагани и торнада(естествено между два огромни океана) и след няколко месеца районите с разрушенията са напълно възстановени за разлика от разрушенията на комунизма главно в мозъците на хората заради което 30 г не може да се оправим.

    Коментиран от #59

  • 45 Баче Кико

    5 4 Отговор
    Поредното тъпо заглавие за привличане на вниманието.
  • 46 Дгд

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Панец":

    Не му обръщай внимание. Кой го знае, някакъв пикльo....
  • 47 卐 Адолф

    5 3 Отговор
    МАЧКАЙ
  • 48 Марио

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "Анти милиционер":

    Само сода каустик за вас комуняги

    Коментиран от #53

  • 49 САЩ са Велики

    4 23 Отговор
    ДАНО БЪЛГАРИЯ И ГЯУРСКИЯ НАРОД И ЛЮБИМАТА ИМ БРАТСКА КОЧИНА РАШКА ГИ ИЗБИЯТ ДВА АСТЕРОИДА. БОГ ДА УНИЩОЖИ БГ.

    Коментиран от #54

  • 50 злобар

    8 2 Отговор
    То като види чудовището Тръмп ще получи чувство на малоценност и ще избяга към други брегове.
  • 51 kevorkan

    2 1 Отговор
    da ide dorian pri nas I da izduha vsi4ki boklutsi
  • 52 Бидон

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Панец":

    Браво,много си прав.За съжаление.
  • 53 Hitler

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Марио":

    Ти американски продажник
  • 54 Уии

    10 1 Отговор

    До коментар #49 от "САЩ са Велики":

    Дано Алах те подложи на адски мъки ,теб и всички твой близки които мислят и желаят зло на България.
  • 55 jasentcho

    3 7 Отговор
    Ще видите, че от "чудовището" няма да произлезе нищо. Само паника и шаш. Водите на Карибско море и Саргасово море нямат необходимата температура за поддържане на стабилен ураган. В по-северни ширини има още по - ниски температури. На сушата пък съвсем ще угасне. Целия шум, според мен е за ошашявяне на населението на U.S.A.,повод за радост на противниците на Америка, съчетано със злорадстване. Има и едно, малко трудно за разбиране нещо : тихичко, след като мине данданията, на американците, пък и на други се внушава с половин уста , че "имаме най-страшното климатично оръжие, влияе и на урагани даже". И света е съгласен, даже иска да е част от великата американска нация... Та така, не ги мислете, гледайте да сте добре, не на Вуте да му е зле. Не е зле и да се чете повечко.

    Коментиран от #63

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 О.Ч.З

    4 0 Отговор
    Аре хора започвайте да събирате помощи за бедните американци че трябва пак да бъдем първи като хора със най големите възможности
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Стоян

    7 5 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    Неможем да се оправим не заради комунизма а от бойковци като теб. А комонизма до колкото си спомням не е рушил а само е градил

    Коментиран от #67

  • 60 vasik atanasova

    10 1 Отговор
    американците откраднаха земите на индианците
    и сега Бог им го връща
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гад

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "Панец":

    Ще падна, елтехник, счетоводител, печатар и още 4-5 глупости. Тиили си вундеркинд или пълен некадърник. Вероятно второто, щом никъде не си се задържал.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Коко

    8 1 Отговор
    Дано тоя ураган издуха в океана цялата алчна американска гнусна жлъч че.света да отдъхне малко и да стане по добро място за живеене
  • 66 Бах

    7 1 Отговор
    Дано ги удари по яко.Колкото повече умрат толкова по добре!
  • 67 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #59 от "Стоян":

    Ти си живият пример за това което си, да кажеш че комунистите били градили, вземи прочети малко назад в историята с какво са градили комунистите и как , със заграбването на всичко частно земя, инвентар, животни, кафенета, ресторанти, магазини,едра градска собственост, работилници, фабрики, заводи и всичко което се сетиш частно и гольовците се слагат да управляват всичко това, само че правят и държавата концлагер за да може хората да нямат тази свобода да работят където искат в света, защото ако имаше тази свобода като сега ти гарантирам че България щеше да бъде много по малко отколкото сега.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 реалист

    0 0 Отговор
    нека и политиците да знаят и помнят че има и по могъщи от тях ако забравят за хората то е редно да им се напомни могъща е и ще бъде само природата тя не търпи нареждане а подход за общуване.
  • 70 Деко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "анонимен":

    😂😂😂😂
    И само Trum Tower да падне
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.