Last news in Fakti

1 Септември, 2019 19:05 3 834 3

Мини война в Близкия изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • израел-
  • ливан-
  • иран-
  • хизбула-
  • хасан насрала

Размяна на огън между Израел и "Хизбула" по ливанската граница

Мини война в Близкия изток (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Израелската армия заяви, че откъм Ливан са изстреляни противотанкови ракети по военна база и машини и тя е отговорила с обстрел по Южен Ливан, предаде Ройтерс.

Подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" съобщи от своя страна, че бойците ѝ са унищожили израелска военна машина и са убили или ранили намиращите се в нея. Засега от израелска страна няма данни за пострадали.

Израелската армия заяви, че няколко противотанкови ракети са били изстреляни от ливанска територия и са потвърдени неуточнен брой попадения.

След ракетните атаки израелците, живеещи близо до границата, бяха инструктирани от властите да си стоят у дома. На телевизионни кадри се виждаше да се издига пушек по границата и се чуваха експлозии.

По-рано ливанската армия заяви, че израелски безпилотен самолет е пуснал запалително вещество над гора в района на границата и е предизвикал пожар.

Пожарите в района на границата в Ливан "произтичат от операции на нашите сили в района", посочи израелската армия, без да навлиза в подробности.

Израел е нащрек за възможна конфронтация с "Хизбула" от миналата седмица, когато безпилотни самолети атакуваха цел в предградие на Бейрут, която представители от сферата на сигурността в региона определиха като имаща отношение към проекти за производство на ракети с прецизно насочване.

Мини война в Близкия изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мини война в Близкия изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снощи лидерът на "Хизбула" заяви, че полевите командири на ливанското шиитско движение са готови да дадат отговор на атаката с безпилотните самолети, за която той обвини Израел.

Във връзка със заплахите на "Хизбула" израелците прехвърлиха подкрепления в района на границата с Ливан, която в общи линии беше спокойна след едномесечната война между тях през 2006 гoдина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    5 1 Отговор
    Чисти
  • 2 Хахахаха

    9 1 Отговор
    Мини война 😁. Мини брат.
  • 3 война без логика

    0 0 Отговор
    Мошетата какво искат?
    Бутат им къщите ,трепат ги като мухи, оградили са ги като в затвор.
    Един такъв човек отчаян и смазан става само за войник с кауза убивай ,повече, наведнъж.
    Така се раждат стотици хиляди камикадзета по цял свят.
    Резултат е ясен, война дакато измрат и едните и другите.
    За да може ,Нетаняху да управлява, трагедия.