Last news in Fakti

2 Септември, 2019 10:50 2 035 3

Депутати губят местата си, ако блокират Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • депутати-
  • борис джонсън-
  • ес

Джонсън е заплашил с наказание онези, които смятат да се разбунтуват

Депутати губят местата си, ако блокират Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Парламентаристите от Консервативната партия, които подкрепят опита за блокиране на излизането на Великобритания от ЕС без споразумение, ще загубят партийното си представителство в парламента, ако не проявят солидарност с властите, съобщи Нова телевизия.

Премиерът Борис Джонсън обяви на 28 август, че работата на парламента ще бъде спряна до 14 октомври, което значително намалява шансовете депутатите да могат да предотвратят излизането на страната от ЕС без споразумение. Брекзит трябва да се случи на 31 октомври.

"Около десет" парламентаристи консерватори, които се противопоставят на Брекзит без сделка, искат да принудят премиера да го забави. Джонсън е обсъдил ситуацията в партията и е заплашил с "наказание онези, които смятат да се разбунтуват". "Организаторите на партията казаха на народните представители на Консервативната партия много просто: ако не гласуват във вторник с правителството, ще унищожат преговорната му позиция и ще прехвърлят контрола над парламента на Джеръми Корбин (лидер на лейбъристите)", каза пред Sky News източник от парламента.

Той добави, че всеки консервативен депутат, който реши да се присъедини към опозицията по този въпрос, „ще бъде изключен от партията в парламента, но ще запази мястото си (тоест ще стане безпартиен), но няма да може да участва в изборите като кандидат от Консервативната партия".

В момента ситуацията около излизането на Великобритания е в безизходица: Обединеното кралство трябва да напусне ЕС до 31 октомври, парламентът на страната е против споразумението с ЕС в сегашната му форма, но категорично е против за Брекзит без сделка. ЕС отказва да възобнови преговорите и да преразгледа споразумението. Наскоро Джонсън заяви, че е готов преговорите с ЕС да продължат до последния момент, до 31 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    8 0 Отговор
    Сеира продължава!
  • 2 РЗС

    0 1 Отговор
    а така борко тръмпов, изгони ги всичките барбар с кралицата и се самообяви за крал или поне диктатор. Щом тръпмпич плаща трябва да доставяш
  • 3 Алфа Вълкът

    0 2 Отговор
    Нямам търпение да гледам екшъна дето се задава!
Новини по държави: