Last news in Fakti

5 Септември, 2019 08:35 5 147 96

Явно режимът на Путин е доста изнервен

  • русия-
  • кремъл-
  • протест-
  • владимир путин-
  • алексей навални

Броени дни преди местните избори в Русия бяха произнесени първите присъди срещу участници в протестите от това лято

Явно режимът на Путин е доста изнервен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броени дни преди местните избори в Русия бяха произнесени първите присъди срещу участници в протестите от това лято. Аргументите на прокуратурата са съмнителни, но даже и обвинението да беше основателно, произнесените присъди пак щяха да несъразмерно сурови.

Един от осъдените ще лежи две години в затвор. Провинението му: бутнал е полицай по време на масовата блъсканица, настъпила след намесата на полицията, която с груба сила измъкваше от редиците на демонстрантите случайно подбрани хора и упражняваше насилие върху тях.

Съдебните процеси нямаха за цел да търсят истината за случилото се, нито да преследват наказуеми деяния. Тяхната цел беше друга: да сплашат хората, за да не участват в бъдещи мирни демонстрации.

Обвиненията са така построени, че биха могли да засегнат всеки, който по време на протестно шествие не успее навреме да се махне от пътя на силите за сигурност. С други думи - всеки, който се осмели да участва в протест.

Все по-твърдите репресии срещу обикновени демонстранти, а и срещу лидерите на опозицията, говорят за следното: явно режимът на Путин е доста изнервен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    45 67 Отговор
    Където е бил допуснат руснака навсякъде цари корупция, фалшива икономика нисък стандарт на живот,, само те са способни рая да го превърнат в тоалетна за справка вижте Куба, Северна Корея, Китай, цяла източна Европа и за съжаление и България е в това число.

    Коментиран от #22

  • 3 Анти милиционер

    69 38 Отговор
    Още смърдяща еврейска пропаганда от Сорос и неговото DW.

    Коментиран от #32

  • 4 онзи

    48 12 Отговор
    Турският вестник и поддръжниците му пишат,че България е райско място и цъфти и връзва всичко ама хората през глава бягат навън...Само шепа швестери с болни глави и на медикаменти,на държавна работа си пишат с оная работа и си вярват на написаното....Лошо ако си загубите държавната службица някой ден....как на куче леб не можете ще мрете живи от глад...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пропаганда

    50 14 Отговор
    Смърди та се не трае.
  • 7 Ейййй

    56 30 Отговор
    Управлението на Русия е избрано от народа а не е назначено от сащ като у нас и това дразни,либералната зган.

    Коментиран от #17

  • 8 анова

    50 18 Отговор
    Нека направят протест в израел или щатите да видят какво ги чака бой съд и присъда може да ги не видиш вече
  • 9 Аршин

    37 8 Отговор
    Всяко неудобно и неподчиняващо се на външен геополитически натиск е определяно от определни самопровъзгласили се за носител на "правилния" строй" среди като режим.
  • 10 А стига бе

    43 15 Отговор
    И сега по логиката на статията-в Русия преди избори не трябва да осьждат никой ,който е нарушил закона...така ли? Айде стига вече с елементарни глупости-нарушил ли е закона-сьд...Поне това ни говори и прави"цивилизованият свят" -нали така....И защо всеки който в Русия нарушава закона се обявява за мьченик-а в аналогичните случаи на Запад са си просто престьпници-примери много...Дали точно такива статии не са двулични и лицемерни???
  • 11 Аха

    44 17 Отговор
    Където са допуснати Хамериканци, навсякъде цари глад, мизерия, просяци, клошари, безработица, демографска криза.

    САЩ е Зло, агресивният тумор на планетата...

    Коментиран от #37

  • 12 Аз вярвам на

    23 11 Отговор
    Rothschild Welle. Вярвайте и вие.
  • 13 Анти милиционер

    39 18 Отговор
    В западните смърдящи на дрога кенефи пропагандата е 100 пъти по-силна от тази в Северна Корея.
  • 14 Продължаваите

    37 14 Отговор
    Хубаво е че се по ликуват подобни текстове,зада може човек да се посмеем малко.
  • 15 Само питам

    15 33 Отговор
    В какви ли ще се превърнат путинофилите след като Путин падне от власт? Ердоган или Ким ще бъде новият им идол?

    Коментиран от #33

  • 16 Кънчо

    35 17 Отговор
    Запада умира на мъка,че не може да си прави в Русия това,което прави в България....Тука има подариха една две златни мини....а в Русия колко има един дявол знае....И си седи там Руснака и си го ползва а не дава на пробития джендер камък главата да си строши....

    Коментиран от #19, #28, #29

  • 17 Гост

    7 18 Отговор

    До коментар #7 от "Ейййй":

    Аз съм психиатър , ела да ти напиша рецепта за да си пиеш хапчетата че ще ставаш още по зле.
  • 18 Наблюдател

    13 34 Отговор
    Не само режима на Путин е изнервен. Изнервени са и българските путлерасти, защото чувстват, че властта на бащицата им се клати и единственият начин да остане на власт е да засили репресиите вътре в страната.

    Коментиран от #95

  • 19 Психиатър

    5 17 Отговор

    До коментар #16 от "Кънчо":

    Кънчо ела да ти напиша и на тебе рецепта, че като гледам ще те изспуснем и теб.

    Коментиран от #76

  • 20 Нео

    10 20 Отговор
    Нищо ново! Всеки диктатор се изнервя преди избори!
  • 21 Тръмп

    27 12 Отговор
    Ейй, няколко арестувани и вече изкачаме с генералните заключения че режима на питин бил озлобен. Ми, моя режим значи е много кръвожаден, ако гледаме по колко убийства стават на месец в САЩ.
  • 22 Ххх

    22 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Имаше една приказка - На кривата ракета космоса и пречи. Имаше и една друга, но ако я цитирам ще ме изтрие модератора. Вече 30 години не ме в СИВ и Варшавския договор, но според такива като теб руснаците ни били криви за всичко. Виж, задокеанските ни господари разбира се за нищо не са виновни, не са виновни и управляващите у нас подопечни им политически марионетки. Едно време ни промиваха мозъците как гнилия Запад ни бил виновен за всичко. Е, при личности като теб капаците си остават и просто променяте посоката, където е разположен дежурният грешник. Каквато и новина да дойде от кривата ви за всичко държава, ти и подобните ти реагирате като бик на червен плащ - с рогата напред, да докажете преданост и евроатлантизъм пред новите си господари.

    Коментиран от #27, #66

  • 23 Румяна Костова

    32 28 Отговор
    Зaщo ниe бългaрcкитe интeлeктуaлци, блaгoрoдници, бoляри и т.н.т. мрaзим Руcия, a хaрecaмe Гeрмaния и Aдoлф Хитлeр?? Зaщoтo Хитлeр ни пoмoгнa дa cи върнeм вcички бългaрcки зeми, a cлeд тoвa руcнaцитe ни пoмoгнaхa дa ocтaнeм бeз тях и дoпълнитeлнo oрязaнa Бългaрия. Трябвa дa ce зaбрaни в учeбницитe тeрминa ''ocвoбoждeниe'' oт турcкo рoбcтвo и дa ce зaмeни c прeминaвaнe oт турcкo, към руcкo рoбcтвo. Трябвa дa ce зaбрaни тeрминa ''фaшиcткo рoбcтвo'' зaщoтo пo врeмeтo нa Aдoлф Хитлeр, Бългaрия бeшe Вeликa Бългaрия и cи възвърнa вcички oрязaни зeми. Cлeд oкупaциятa нa Бългaрия oт руcкитe вoйcки прeз 1944 гoд oтнoвo бяхмe пoд руcкo рoбcтвo зa 45 гoдини и грaницитe ни бяхa oтнoвo oрязaни c учacтиeтo и ''блaгocлoвиятa'' нa Руcия. Ceгa /cлeд 1989 г/ cмe cвoбoднa, нo нeвeликa държaвa, зaщoтo нaшитe зeми бяхa oрязaни блaгoдaрeниe нa тaкa мeчтaнaтa ви Руcия и някoлкo милиoнa бългaри ca в грaницитe нa cъceдни държaви, кaктo и 1/3 oт Бългaрcкaтa държaвa.

    Коментиран от #25, #42, #57

  • 24 Румяна Костова

    30 26 Отговор
    В последните 10-15 години Русия всеки ден се фука с нови оръжия /пoвeчeтo нa aнимaция рaзбирa ce/, но не смее да ги използва срещу нас натовските държави, защото знае, че ще бъде унищожена бързо и яростно. Използва ги срещу слаби и немощни страни, като Сирия и Украйна, Грузия, които не са в НАТО.В лудницитe oт къдeтo пишaт руcкитe трoлoвe трябвa дa ce cлoжaт oгрoмни плaкaти c нaдпиc - "Блaгoдaрим нa бългaритe, чe нe изпрaтихa eднoмилиoннaтa cи aрмия c нaй-мoдeрнo и cвръхвъoръжeниe пo врeмeтo нa Aдoлф Хитлeр в cюблимният мoмeнт, кoгaтo бяхмe нaгънaти, чe иcтoриятa мoжeшe дa e и другa ceгa, и дa нe ce прaзнувa 9 ceптeмври, a другa дaтa". Другия плaкaт трябвa дa глacи - "НAТO e нeпрeoдoлимa прeчкa зa Руcия и руcкaтa aрмия нe cмee дa припaри дoри в близocт дo грaницитe нa нaтoвcкa държaвa, вeчe 75 гoдини".
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Guest

    13 14 Отговор
    Антония Бергер прекарва цели 10 години в трудов лагер в Сибир - заедно със съпруга си и малката си дъщеря. Една година преди началото на Втората световна война германската комунистка пристига в Съветския съюз, изпълнена с надеждата, че ще даде своя принос за победата на световната революция. Но тя и семейството ѝ са арестувани: в страната на Сталин те стават жертва на една от многото "чистки" в Съветския съюз.

    Съдбата на тази жена е трагична. Млада комунистка прекарва десет години в съветски трудов лагер, а после в ГДР ѝ забраняват да говори за това, за да не "петни" социализма. Една история, която разтърсва,
  • 27 Само питам

    14 25 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Какви нови господари бе путлераст. Над 90% от крупните капиталисти у нас произхождат от червената номенклатура или от структурите на ДС . А те до един са русофили и руският интерес за тях е над всичко!

    Коментиран от #30, #39

  • 28 Средногорец

    13 20 Отговор

    До коментар #16 от "Кънчо":

    Другарю Кънчо, най-голямата златна мина в Русия е дадена на концесия на Китай.Не ми се филмирай.И рудника в Челопеч не е златна мина а е за добиване на меден концентрат, в който има злато.Панимайш?Понеже има и огромно количество арсен този концентрат не се преработва вече в Аурубис.
    И другото е, че 2008г имаше проект за извличане на златото на територията на България с 40% държавно участие, но протести в общините Челопеч и Чавдар прекратиха проекта.Сега разни балъци като теб ни обясняват, че запада бил виновен.
  • 29 Приятел

    9 10 Отговор

    До коментар #16 от "Кънчо":

    Нали?Затова 51% от Газпром е притежание на западни инвеститори.
  • 30 ПУТКО

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Само питам":

    Фашистите сега управляват реабилитираните от комунистите!
  • 31 Фридман

    16 8 Отговор
    Германия е едно африкано-азиатско сборище!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ххх

    17 7 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Не позна ! Хасан Рохани. А за падането на Путин както се казваше, гладна кокошка просо сънува. И ти с кокошият ти ум ще има дълго да почакаш. Пък дори това да стане в някакъв момент, откъде си сигурен че руснаците ще изберат "правилния" според теб човек в Кремъл. Ще ви се да е някой като Навални, ама де да знаеш, може да е някой като Жириновски и да гръмне такива като тебе с атомния си пистолет.

    Коментиран от #40

  • 34 Бай Яни

    8 18 Отговор
    Идват избори, русопуткинстанците губят почва под краката си. Млоумните амеби недоразвити виждат враг във всеки свободомислещ човек. 90%тук крякъщите улигофрен са от бившите структури на БКП И ДС. Има и не реализирали са се комсомолчета сополиви. Ревът за господарите си от Кремъл. Вярват на Курнелия Свинска. Има и хора на педала Сидеров путкинстана подлога педалска.
  • 35 я па тия

    11 12 Отговор
    И в България подкованите им русоробчета хибриди са изнервени

    Коментиран от #38

  • 36 Груууд

    8 6 Отговор
    Думата мизерия е със немско значение, описва живота в Германия с една дума!
  • 37 Borislav Popov

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Аха":

    Баш така е каскет. Само като види човек разликата между Северна и Южна Корея и му става ясно. 😂

    Коментиран от #41, #43

  • 38 Боли те Shundata

    9 6 Отговор

    До коментар #35 от "я па тия":

    Нали си прибираш шекелите от Сорос всяка Сряда!
  • 39 Ххх

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Само питам":

    А така ли ? Ами защо като сме още подвластни на руснаците не си купуваме руско оръжие ? Примерно МИГ 35 сигурно щеше да ни излезе на една четвърт от цената на прехвалени те Ф - ли. Защо спряхме Южен поток след идването на Маккейн ? Защо Тиквата спря строежа на Белене след идването на Хилари Клинтън ? И още колко трябва да изреждам, за да доказвам на Лъжата кой управлява България.

    Коментиран от #44

  • 40 Само питам

    9 12 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    Трябва да си голям комплексар на тема интелект за да изтъкваш, че опонента ти е " с кокоши ум " и това да е единственият ти аргумент срещу него. А увереността ти , че тиранията и репресиите вечно ще царуват в русия са доказателство, че си един обикновен тиранофил.

    Коментиран от #47, #61

  • 41 КореецА

    12 11 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Да в Северна Корея 100% грамотност и медицината е безплатна в Южна Корея всичко е лъскаво и взимат дебели заплати които им ги прибират под формата на наеми и данъци! Най важното в Южна Корея са слуги на САЩ!
  • 42 Малееее смях

    11 10 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    Трола без професия и образование, прехранващ се от подаянията на соросоидни НПО-та, се има за ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ....
  • 43 Мдаа

    9 9 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Адии, начи скоро една южнокорейка - няма да споменавам университетът, се яви неподготвена на ликвидация, аман заман "пишете ми тройка" - я чувам реди сълзи пред преподавателя.
    Доцентът й каза: "на Вас в Сеулския - така ли ви пишат тройки?".
    Бай дъ уей, там изпитите са много сериозни, за детска градина трябва да се запишеш с връзки преди да се роди детето ти.
    Хората работят на три места, за да оцелеят.

    Разликата - Кимчу прави ракети, почиства си ги с кърпичка, харесва джаз и баскетбол, и може да каже НЕ на хамериканците.

    Южна Корея е едно извратено копие на управлявана от САЩ колония - глад, мизерия за обикновените хора и казваща винаги Да - на богатите одъртели чичковци отвъд океана.

    В Южна Корея животът е жесток - и затова проклятието за японци и южнокорейци е: "Бъди САМ" - ако си бил там, никога не те оставят сам, защото сам в подобни общества не оцеляваш, ДРУГАРЮ ДЕМОКРАТИЧЕН КАСКЕТ преди бяхте червени каскети, сега сте сини каскети...

    За жалост си оставате каскети - по душа, по рождение - СЪДБА.

    Роденият да пълзи, не може да лети.


    Поетът го е написал:

    Какво им даваш от разкоша си
    ти — толкоз щедър към едни,
    а към бездомните Гаврошовци
    жесток от ранни младини?



    Пред твоите витрини блескави
    накуп застават често те
    и колко скръб в очите трескави,
    и колко мъка се чете!
  • 44 Бай Яни

    5 9 Отговор

    До коментар #39 от "Ххх":

    Първо сами си произвеждаме уръжие и боеприпаси. Второ я виж колко милиона даваме на Беларус за ремонт ите на СУ27, Южен поток не ни трябва, около Шабла има достатъчно находища на газ. БСП разбунтували народа за тези проучвания и добив на шистовгаз а🤫🤔. Лукойл цака Лина с най скъпото гориво а. 🤔🤫.

    Коментиран от #46, #54, #67

  • 45 Мирише

    4 4 Отговор
    на фалшиви новини тук!
  • 46 Тръмп

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "Бай Яни":

    То ако имаше газ в Шабла, отдавна щяхте да ни станете клиенти на военната демокрация.
  • 47 Тръмп

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    Прочети си писаниците, освен теб и още 2-3 трола, няма кой да мисли така ограничено. Човека няма нужда от аргументи за да прецени какво ти е умственото ниво, а и с малоумници не се спори.

    Коментиран от #51

  • 48 Гост

    5 4 Отговор
    С толкова природни блага а живеят в нищета. Що е то?

    Коментиран от #50, #56

  • 49 Умно село

    7 2 Отговор
    Защо постоянно се говори за режим , но в Русия, Сирия, Венецуела?
    Ами и у нас не е по различно!
    Държава бухалка!
  • 50 ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    БУЛГАРИСТАН!
  • 51 Само питам

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "Тръмп":

    Обикновено същества с IQ по ниско от номера на обувките им твърдят, че опонентите им са "малоумници, с които не се спори". Нещо съществено , освен обиди може ли да напишеш русоид?
  • 52 Народъ

    5 3 Отговор
    Е го пък режима на Макрон все едно е по различен.
  • 53 adafd

    5 3 Отговор
    По-скоро руските управници защитават родината си и народа от целенасочена кампанийна атака с/у им.Честванията в Полша,вкл. и от наша страна наплюване,за който вижда ,тези неща са повече от очевидни.
  • 54 Аха

    5 4 Отговор

    До коментар #44 от "Бай Яни":

    виж историята Лукойл, че дразниш.

    Оди в САЩ и пий водичка до сонда със шистов газ, даже щи продам имот там - празни са. Пожелавам ти да пиеш вода до сонда за добив за добив на шист газ и да се къпеш себе си и поколението си с нея.

    Поредният лобист за тровенето на БГ.

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Кат русия на света няма толкова мизерна страна,
  • 57 et.galen1

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    Костова,Костова не четеш история или си чела някой от НБУ и пишеш глупости.Ако не бе СССР сега България щеше да е с по -малка територия от С.Македония по заканите на твоя "човек"чърчил"чийто самолети бомбардираха софия и др.градове и хвърляха играчки бомби.
  • 58 каскет с поникнали чернобилски гъби

    4 3 Отговор

    До коментар #54 от "Аха":

    Така хубаво ги защитават че ги къпят редовно с радиация
  • 59 Тръмп

    3 4 Отговор
    Путин,като внук на готвача на Сталин се опитва да го копира в по-малки размери,но Историята показва и доказва стотици пъти,че всяка Тирания е временна и драматична за поданиците!!!:):):)Путин е бита карта а интересното ще е след него!!!:):):)
  • 60 ****

    7 3 Отговор
    Май западните дебили са по изнервени,че действията в Русия не се развиват по тяхният сценарий както им се иска.И докато тази западна клоака,и най вече англосаксонската и ционискатанне бъдат унищожени мир никога няма да настъпи на земята,тези са гениите на злото които плетът интригите по света.
  • 61 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    Знаеш ли, нямам нищо против приличният тон на общуване, но мисля, че нещата трябва да са взаимни. Иначе приказката е "На каквото почукало, такова му се обадило". Защо смяташ, че е нормално под път и над път да ръсиш епитети като "путлерасти" за пишещите "неправилни" според теб коментари, а другите задължително трябва да спазват добрия тон ?

    Коментиран от #62

  • 62 Само питам

    2 6 Отговор

    До коментар #61 от "Ххх":

    Путлераст е фен на путин, нали ти си точно такъв? Или предпочташ путиноид?
  • 63 соросоид дебил

    7 4 Отговор
    Поредната Гьобелсова пропаганда на нео-нацистката медия дойче веле. Истината е разбира се пред очите ни. Тези "опозиционери"-предатели на американска хранилка, не им са важни изборите защото те нямат никаква подкрепа в Русия. Дадената им задача беше да предизвикат масови безредици в центъра на Москва с използване даже на малолетни и деца. Указанията бяха да има сблъсъци с полицията, кръв и по възможност и загинали. За тяхна беда обаче руската полиция успа да се справи много професионално без използване на сълзотворен газ, водни оръдия и насилие, както се случва на Запад. Тези присъди сега действително завишени съвсем съзнателно..Русия им казва съвсем открито на краварите. "Няма да допуснем да се месите и дестабилизирате Русия" , а на малоумните протестъри казва "Ще ви принудим да се откажете от чуждо финансиране и управление и използването ви за провокации против Русия". Толкова е просто и ясно, че няма накъде...

    Коментиран от #70

  • 64 АМИИИ

    4 4 Отговор
    ПУТИН КАТО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ УЛИЦАТА ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕ , НАШИТЕ ОТ 13години СЕ МОЛЯТ ЗА ВЛАСТ НО ХОРАТА РАЗБРАХА КАКВИ СА , ТАКА ЩЕ Е И С ПУТИН !
  • 65 Истината

    3 4 Отговор
    Режимът е изнервен защото опитите за въстнановяването на Руската империя досега са неуспешни. Всъщност наблюдаваме третият етап на разпад на РУСКАТА ИМПЕРИЯ. Първият етап от съществуването и продължава 196 години -от 1721 година до Руската революция през 1917 година. Тя се е разпростирала от източна Европа през Азия, чак до Северна Америка върху площ от 22 791 895,4 кв.км. /1866 година/. Вторият етап е с продължителност 69 години и империята съществува под името СССР-от 1922 до 1991 върху площ от 22 402 200 кв.km
    Третият етап продължава под името Руската федерация и съществува от 1991 година до днес на площ от 17 098 242 km2. Предстои трето и може би окончателно разпадане, като първи, които ще се отделят Кавказките републики.

    Коментиран от #81

  • 66 333333

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Само от 30г. не сме в СИВ и вече имаме рекордно производство и БВП за цялата стопанска история на България и това при положение, че все още сме енергийни роби на Русия, а енергетиката е "кръвта" на икономиката.

    Коментиран от #69, #72

  • 67 Ххх

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Бай Яни":

    Ние като си произвеждаме сами оръжие и боеприпаси, защо снесохме авансово на Щатите 1 200 000 долара за самолети без въоръжение. А въоръжението колко още ще струва ? Ама си траят, народа по лесно ще преглътне цифрата на части. Виж, Тиквата като даде 50 милиона за коледни надбавки на пенсионерите, един месец преди това се бие в гърдите какво "Велико" благодеяние е направил. Пък и не са само изтребителите. Каракачанов иска да купува БТР - и - около 140 машини за около 1 400 000 да не излъжа лева или долара. Хората замислят ли се за цената ? По около 10 000 000 на парче. Ами аз съм чел за сделки с танкове Т 92 за примерно 4 - 5 милиона долара, т. е. по 7 - 8 милиона бройката. А за мен танка е нещо много по - голямо и скъпо от БТР - а. За самолета от Беларус си леко неосведомен, ремонтират се СУ 25, в нашата армия няма СУ 27. Пишеш за Лукойл че надували цените. А останалите големи вериги нали са на западни фирми, те защо не ни продават евтино. Ама такива като теб естествено ще гледат само в паничката на руснаците.
  • 68 Козяшки птеродактил

    4 2 Отговор
    Мааалееей как чакам такава тема да се изходя по въпроса!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Guest

    3 3 Отговор
    Това е добър пример за нас че не трябва да се отклонява България по пътя който е поела. Никога повече с русия, а русофилите продажниците на страната не трябва да им се дава възможност да се докопват до властта.

    Коментиран от #73

  • 72 ****

    5 3 Отговор

    До коментар #66 от "333333":

    Гащите ти турски или китайски,домати от Турция или Македония,месо 20годишно от Ирландия,и всичко останало което го виждаш по витрините е внос,ама ти иначе произвеждаш яко като те гледам,ама вятър.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Guest

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "соросоид дебил":

    Вие нищо не виждате шизофренични русофилчета. Пътя който е поела България е със развития западен свят а не както бяхме с фалшивите братушки и с техния мизерен стандарт и фалшивата им икономика бълваща само боклуци. Половин България отиде на запад, Англия, Италия, Испания, Холандия, Белгия, Норвегия, Швеция, Франция и т. н. Кой е луд да отиде да живее в русия, може би само болни русофили като вас, и като я харесвате толкова тази кочина русия защо не отидете там а, май не ви стиска продажници такива.

    Коментиран от #77

  • 76 Ххх

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Психиатър":

    Изпуснахте ли Кънчо ? Само не разбрах, за къде ще го хванете, може би за .......... шлифера.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Guest

    4 4 Отговор

    До коментар #77 от "соросоид дебил":

    Май се правиш нещо на ощипан, нали заради братската ни любов с русия и нашите продажни комунисти половин България сега е на запад.

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ххх

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Истината":

    На те и някои щати искат да се отделят от федерацията, но за там разбира се ще пропуснем тържествените ти пророчества. А Кавказките републики доколкото знам получават солидни субсидии от федерацията, така че предсказанията за разпад може би си консултирал с врачките от ТВ Евроком.
  • 82 Guest

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "соросоид дебил":

    Вярно е ти си голям идиот, а кратуната ти не е празна пълна е с бръмбари шозофреничен русофил.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ххх

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "Крум Усаински Крупник":

    Крупна е единствено глупостта в безмозъчната ти глава ! Може би следва да си припомним чии държавни служби периодично спират работа поради липса на финансиране, и то защо - ами защото конгреса не е одобрил поредното повишаване тавана на държавния дълг на САЩ. Ти първо обясни "Великата държава" кога и как ще връща натрупаните трильончета, пък после се кефи как потъвала сибирско - азиатската кочина.

    Коментиран от #89

  • 86 Ххх

    1 4 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    По твойта логика дали да не те питам, пускали ли са те в клетка на сибирски тигър, та бълваш непрекъснато простотии по адрес на руснаците ?

    Коментиран от #87

  • 87 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "Ххх":

    Не стига че се скатавате тука в България бягайки от русия ами сте взели и акъл да ни давате мелези руски.

    Коментиран от #90

  • 88 ПЕНКО

    3 4 Отговор
    ЗА КОГО Е ИЗНЕРВЕН ....-ЗА ПЛАТЕНОТО ОТ САЩ -"ДОЙЧЕ ШВАБЕН ШВАЙНЕН -ВЕЛЕН " !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ххх

    0 3 Отговор

    До коментар #87 от "Гост":

    Нещо никак не схващам "долбокомислената" ти логика. Защо аз да бягам от Русия ? Виж, такива като тебе 1944 - 45 г. имаше логика да бягат щото иначе щяха да видят "Кон боб яде ли".
  • 91 Ххх

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Крум Усаински Крупник":

    Те че нямат намерение да ги връщат май и ти си даваш сметка, иначе май трябваше да поспрат в един момент снежната топка по склона. Но виж, вложителите в американски ценни книжа надали ще се съгласят на посочената от теб трансформация дълг към такса търговия. Макар че някои държави като Русия напълно предвидливо се освобождават от вложенията си в държавния дълг на САЩ.

    Коментиран от #92

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Алексей Сергеев

    2 1 Отговор
    Един глупак пише, че правителството в Русия е избрано от народа, ав България не. Да отиде в Русия и да поживее и след месец-два ще види цялата истинска "демокрация"....Прости, нагли писачи, приятели на Москва, ставате жалки и смешни
  • 94 Историк

    2 1 Отговор
    Като пишете колко е велика Русия, каква армия и военна техника има, самолети, танкове, подводници,супер оръжия.. А ЗАЩО НЕ МОЖА 10 ГОДИНИ ДА ПОБЕДИ АФГАНИСТАН? Изостанали с двеста години, бедни, без армия и свръх оръжия...Афганистан видя как посраната червена армия напусна страната им. Жалко за убитите около 50 хиляди млади, невинни, насила закарани руски момчета. А синдромът Афганистан ще тежи на Русия още поне още две-три десетилетия: наркотично зависими, алкохолизирани, инвалиди, престъпни елементи-това са останалите живи руснаци от Афганистанската война

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Историк":

    Да ти имам "обективния" исторически мозък. Първо, мисля, че цифрите които цитираш са греши - чувал съм за 12000 убити и 60000 ранени, но няма да седна да търся информация, че да те оборвам обосновано. А Щатите от колко години са в Афганистан ? И те победиха ли ? Същата картинка са като руснаците. Ама сигурно ще кажеш - може би Щатите са дали доста по - малко жертви. Сигурно е така. А тва където ги дрънкаш за афганистанците бедни, без оръжия, някой неосведомен сигурно би си помислил, че с лъкове и копия са се били срещу руснаците или в най - добрия случай с трофейни пушки от англо - афганистанската война. И много удобно премълчаваш за огромните помощи от оръжие и финансови средства, които басмачите получаваха от Щатите, Пакистан, Иран, Саудитска Арабия и кой ли не още, включва зенитните ракети Стингер. Ако сега Русия въоръжаваше талибаните по същия начин, американските загуби щяха да са доста по - различни, а можеше и вече да са се изнесли оттам.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания